REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ANCHETĂ la PROFI, după ce un ANGAJAT a ajuns la SPITAL

ANCHETĂ la PROFI, după ce un ANGAJAT a ajuns la SPITAL

Replica API 5 noiembrie 2020 | 22:41 14101

Inspectorii ITM Constanța anchetează un recent accident de muncă. Mai exact, este vorba despre un angajat al unui magazin Profi din Constanța ce a fost pus să care mai mulți paleți, despre care se știe că nu sunt atât de ușori. Din pricina efortului şi a greutăţii, angajatul a ajuns la spital.

Inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța (ITM) au fost sesizați de faptul că în data de 30 octombrie a.c., la ora 07:30 la Profi Rom Food SRL – Magazinul 2991 a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporară a capacității de muncă a unui angajat. Un bărbat a ajuns la spital încă de la începutul programului de muncă din pricina greutăților pe care trebuia să le manevreze. Mai exact, A.L.P., angajat în funcția de lucrător comercial, în timp ce descărca paleți din camionul frigorific, a început să acuze dureri la nivelul mijlocului. Ca urmare a acestui eveniment nefericit, bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean Constanța pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

Inspectorii ITM au intrat pe fir

Accidentul este în curs de cercetare de către o comisie numită de Profi Rom Food SRL în conformitate cu prevederile art.29 alin.(1) lit.a) din Legea nr.319/2006, cu modificările și completările ulterioare. După finalizarea cercetării dosarul de cercetare întocmit de comisia numită de către angajator va fi înaintat pentru verificare și avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, care va analiza dosarul, îl va aviza sau în cazul în care se constată că cercetarea nu a fost efectuată corespunzător, va dispune în scris măsuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare și/sau completarea dosarului, după caz.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Extraordinar sotul a lucrst la firma de paza si a depus declaratia si sa aflam ca era la negru si nu ii face nimic au trcit trei lini de cind a depus declaratia si ?
0
0
Fantastic, ITM nu i vede pe cei ce lucreaa la negru in constructii, patroni de carton care i exploateaza ca pe sclavi, fara taxe si asistenta sociala, iar aici un manipulant, angajat cu forme legale ii da cu accidentul de munca pentru ,,,manipulare de paleti!!!Circuri!
2
6
Da, majoritatea medicilor sunt obositi datorita faptului ca dupa cateva ore in spita, merg la clinicile private. Te opereaza in spital si iti face controlul in clinica privata, ca de, acolo dai banu. Dai banu si in spital, inainte de operatie, asa s-a impamantenit, este o cutuma. Sunt obositi alergand sa agoniseasca, nu de munca. Dc nu intra si ei sub incidenta conflictului de interese!? Sa aleaga, public sau privat, altfel vor priva doar interesul propriu nu sanatatea si bugetul oacientului.
21
4
Da ma! ITM e incredibil, nu? Nu cei care te muncesc ca pe un sclav!
15
0
Nu l a obligat nimeni sa faca aceasta meserie, astia morti dupa amenzi, sa mearga la spial Judetean, acolo medicii dupa o zi de munca in care ies la 14-15 se reintorc la o garda saptamanala, dupa 12 ore de munca trebuie sa stea in continuare la programul zilnic, medicii de la urgente dupa 12 ore stau 2 zile aca. ceilalti medic de pe sectii sunt mai fraieri, acolo sa mearga ITM
5
25

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614