REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
16.3° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

ANCHETĂ la Șantierul Naval DAMEN după un ACCIDENT COLECTIV de muncă

ANCHETĂ la Șantierul Naval DAMEN după un ACCIDENT COLECTIV de muncă

Replica API 2 aprilie 2021 | 00:24 3539

Inspectorii ITM Constanța anchetează un accident colectiv de muncă înregistrat vineri, 26 martie, pe raza orașului Hârșova. Mai exact, este vorba despre trei lucrători ai Șantierului Naval Damen Galați SA care au fost implicați într-un accident rutier pe raza județului Constanța. În urma evenimentului rutier, angajații au fost transportați la Spitalul Județean Constanța.

Inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța (ITM) au fost sesizați de faptul că în data de 26 martie a.c., ora 17:30, s-a produs un accident rutier în care au fost implicați trei lucrători ai Șantierului Naval Damen Galați SA. Cei trei angajați erau încadrați ca și ”inspector supervizor”. Ca urmare a evenimentului, victimele cu vârstele cuprinse între 25 și 46 de ani au fost transportate la Spitalul Județean Constanța pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

Inspectorii ITM au intrat pe fir

Evenimentul este în curs de cercetare de către ITM Constanța, fiind desemnat un inspector de muncă pentru efectuarea cercetărilor. În baza constatărilor efectuate de acesta, declarațiile martorilor și a documentelor preluate de la societate, vor fi stabilite împrejurările și cauzele care au condus la producerea evenimentului precum și a reglementărilor legale încălcate și pe cale de consecință, răspunderile și măsurile ce se impun a fi luate pentru prevenire altor cazuri similare.

Ce spun reprezentanții ITM Constanța

„Este vorba despre trei persoane ce au fost implicate într-un accident rutier. Acestea au necesitat 3 zile de concediu medical. Acesta este un accident colectiv desfășurat pe raza județului Constanța și astfel intră în cercetarea noastră”, au declarat, pentru Replica, reprezentanții ITM Constanța.

Cum s-a petrecut evenimentul rutier

Potrivit oamenilor legii, un bărbat de 23 de ani a condus un autoturism pe strada Decebal din Hârșova și ajungând la intersecție cu DN 2A, a pătruns în intersecție, unde a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat, de 44 de ani.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unui pasager din cel de-al doilea autoturism. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce treabanare santierul cu doi bouari care nu stiu sa conduca?
7
1
bullshit DAMEN. Compania olandeza a puwlii belite.Iar poza este de la cacatul de santier din Galati.
22
4
Navalisti au bubuit-o pe cale rutiera. A mai murit unul in accident aviatic, privea dupa un avion si a cazut intr-o canalizare fara capac. Shit happens!
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389