REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Anchetă la Şcoala 2 din Cernavodă: un părinte ar fi luat la bătaie doi elevi

Anchetă la Şcoala 2 din Cernavodă: un părinte ar fi luat la bătaie doi elevi

Replica API 19 martie 2016 | 00:31 606

Poliţia a întocmit dosar penal

Poliţia a întocmit dosar penal

Anchetă la Şcoala numărul 2 din Cernavodă, după ce părinţii au reclamat că doi elevi au fost bătuţi de un adult. Mai exact, se pare că totul a pornit în urma unei altercaţii izbucnite între copii, după care tatăl unuia dintre ei ar fi venit la şcoală pentru a-i pedepsi pe cei ce au îndrăznit să se ia de odrasla sa. Directorul unităţii de învăţământ, Arabela Brânză, a declanşat o anchetă internă. Cercetări au fost demarate şi de către Poliţia din Cernavodă, care a întocmit dosar penal pentru lovire sau alte violenţe.

Mama copilului agresat

Doi elevi ar fi fost bătuţi de tatăl unui coleg de clasă, chiar într-o unitate şcolară din judeţul Constanţa, fiind vorba despre Şcoala nr. 2 din Cernavodă. Se pare că totul a pornit de la o altercaţie ce s-a produs între mai mulţi copii, zilele trecute, un elev fiind rănit. Acesta ar fi povestit acasă ce s-a întâmplat şi joi, 17 martie, tatăl lui a venit la şcoală, a intrat în clasă şi ar fi început să lovească doi minori, cu palmele şi pumnii. Victimele au fost transportate la spital, după cum susţine mama uneia dintre ele. De cealaltă parte, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa susţin că, de fapt, părintele doar i-a ameninţat, însă toate aceste aspecte vot fi stabilite în urma anchetei. “În dimineaţa zilei de 17.03.2016, în jurul orelor 7:30- 7:45 părintele unui elev din clasa a IV-a B a intrat în incinta sălii de clasă şi a ameninţat agresiv, verbal, doi elevi. Aceştia s-au speriat şi au început să plângă. Părinţii elevilor au sosit la şcoală şi au discutat cu învăţătoarea şi cu directorul şcolii despre incident. Elevul Dinu susţine că a fost agresat de ceilalţi doi în zilele anterioare, dar i-a fost frică să îi spună ceva învăţătoarei. Părinţii s-au deplasat la Poliţia oraşului, unde tatăl agresiv se pare că a fost amendat cu o mie de lei. La Poliţie au plecat atât părinţii, cât şi elevii agresaţi. Părintele agresiv a revenit la şcoală unde a completat o cerere de transfer pentru fiul său în clasa paralelă. De precizat că Poliţia a solicitat caracterizări ale celor trei elevi. Pentru cercetarea cazului, la nivelul şcolii se va alcătui o comisie”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa. Potrivit directorului Şcolii Gimnaziale Nr. 2 Cernavodă, Arabela Brânză, la şcoală s-a întrunit o comisie: „Noi vom lua toate măsurile la nivelul elevilor. Nu avem cu să luăm măsuri asupra părinţilor deoarece, acestea vor fi luate de către Poliţie. Acum, noi avem în şcoală întrunită o comisie de violenţă”. Totodată, la data de 17.03.2016, ora 8.20, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Cernavodă au fost sesizaţi cu privire la cele întâmplate. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au aplanat conflictul, persoanele implicate fiind invitate la sediul poliţiei, unde acestea au declarat faptul că nu doresc să depună plângere. Tot în aceeaşi zi, la ora 15.00, dispeceratul Poliţiei Cernavodă a fost informat de spitalul din localitate despre faptul că la unitatea medicală s-au prezentat cei doi elevi cu părinţii. Ca urmare, poliţiştii s-au autosesizat şi au deschis un dosar ce cercetare penală pentru lovire sau alte violenţe urmând a fi făcute propuneri legale prin unitatea de parchet competentă.

Video Tvr 2:

Mihaela UNGUREANU, Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614