REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

ANCHETĂ OMS: Noi IPOTEZE privind APARIȚIA noului CORONAVIRUS

ANCHETĂ OMS: Noi IPOTEZE privind APARIȚIA noului CORONAVIRUS

Replica API 8 februarie 2021 | 00:15 2644

Piaţa de fructe de mare Huanan situată în Wuhan, China, ar fi putut face posibilă răspândirea noului coronavirus, dar acest lucru nu înseamnă că virusul a apărut acolo, a declarat un expert rus, citat sâmbătă de agenţia Xinhua și stiripesurse.ro.

"Nu există dovezi că virusul a apărut acolo", însă "ipotetic, există toate condiţiile pentru răspândirea virusului în acel loc", a spus Vladimir Dedkov, membru al echipei de experţi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care desfăşoară o anchetă în oraşul Wuhan asupra originii pandemiei de Sars-CoV-2, citat de Sputnik.

Piaţa de fructe de mare a fost asociată cu un focar iniţial de cazuri de COVID-19, însă oamenii de ştiinţă nu au ajuns deocamdată la o concluzie clară cu privire la rolul pe care aceasta l-a jucat în pandemie.

Dedkov a infirmat, de asemenea, teoria unei scurgeri a virusului din Institutul de Virusologie din Wuhan în timpul unei vizite efectuată miercuri la această instituţie, împreună cu alţi nouă experţi ai OMS, notează Agerpres.

"Desigur, a fost important pentru misiunea noastră să vizităm această instituţie, să vorbim cu colegii noştri şi să vedem cum este organizat totul acolo", a spus expertul. "Laboratorul este perfect echipat", a spus el. "Mi-e greu să-mi imaginez că de acolo s-ar fi putut scurge ceva", a adăugat Dedkov.

Şeful echipei de experţi ai OMS, Peter Ben Embarek, a părut să excludă joi, într-un interviu acordat agenţiei France Presse, ipoteza unei scăpări dintr-un laborator, despre care a spus că ar fi un "excelent scenariu" de film.

Echipa OMS s-a deplasat miercuri la Institutul de Virusologie din Wuhan, în centrul Chinei, acuzat, în special de fostul preşedinte american Donald Trump, că a lăsat virusul să scape din unul dintre laboratoarele sale, accidental sau nu.

Institutul de Virusologie din Wuhan dispune din 2012 de un laborator de înaltă securitate P3 (de la 'patogen de clasa a 3-a') care analizează virusuri, în special coronavirusuri. Instituţia deţine, de asemenea, un P4 (pentru patogeni şi mai periculoşi). Este un laborator cu o securitate şi mai mare, care poate găzdui tulpini precum Ebola şi pe care OMS l-a vizitat de asemenea.

La mijlocul lunii ianuarie, înainte de a părăsi postul de şef al diplomaţiei americane Mike Pompeo a arătat din nou cu degetul Institutul de Virusologie din Wuhan.

Delegaţia OMS ar urma să îşi încheie săptămâna viitoare misiunea la Wuhan. Embarek a subliniat în acest sens că "nu vor exista răspunsuri complete asupra originii virusului, dar va fi un prim pas bun".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
oms-ul este taticul si mamicul covidasului,l-au nasit cei 200 de biochimisti disparuti in neant impreuna cu malaesian airlines,scopul lui evident fiind sa reduca numarul oamenilor,cu imprastierea lui e mai greu,cu toate ca virusul se autoupgradeaza continuu imprastierea se face tot cu o sageata care infecteaza un subiect care la randul lui infecteaza contactii directi dupa care infectia practic se opreste aparand numai asimptomatici
1
0
naste din, fructe de mare, lilieci, banane! e un cocteil bine fabricat si dat in lume!
0
0
muie rusii !!! Ei zic si ca noviciocul i-a fost dat de nemti lui navalnai !!!
2
0
200? Unde ai gasit informatia??
2
0
Nu inteleg cum a ajuns atat de repede virusul din China, la sat in Romania sau pe insulele din oceane..Ok, oamenii circula, dar totusi...
5
1
Pe nimeni nu intereseaza originea pandemiei inventate de OMS cu definitii modificate. Lumea intreaga este interesata de o modalitate prin care sa faca viata pe pamant sustenabila. Stilul de viata occidental a ajuns la sfarsit. Cum explici asta oamenilor?
4
1
Catre Amicul : Cacat cu Mac:ba zebzecule mai taci din gura ca numai prosti spui din gura ta bai zebzecule iar Multa Muie sa-i zici Ciumei Galbene de PNL-isti Ca Merita pe de plin Multa Muie si Lasa in Pace Psd-ul ce Rau ti-a facut Tie si nu mai Injura ca Taranul Prost de la Vaci si stai cuminte in banca ta ca de nu-ti dau doua dupa ceafa de nu te vezi bai zebzecule si doi pumni in cap !! Ia aminte Prostul de Primar Al Constantei Vergil Chitac si sluga lui Diavolul impelitat de Prefect al Constantei Silviu Cosa a Nenorocit Constanta bagand-o in Carantina acum 1 an in urma in 2020!! Ca sa sti!
2
7
Ideea e de a acoperi modul cum a fost imprastiat virusul. In niciun caz nu va rezulta ca iesit din vreun laborator. Mai ales chinezesc. China a ajuns prea mare ca sa te iei de ea. Multumim occidentului pentru asta
10
4
auzi la el - ii e greu sa isi imagineze ca a plecat din laborator!! E ca si cu ai recunoaste ca asa a fost...
9
0
iar cei 200 de biologi disparuti cu zborul malaesian in necunoscut sunt parintii acestei boli create de omese,cea mai mare organizatie terorista din lumea asta
4
6
corona a plecat din laborator.Muie china si rusia.muie psd
12
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272