rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 1 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

GALERIE FOTO și VIDEO!

ANCHETĂ! Pacienți internați în saloane fără aviz sanitar, într-o ANEXĂ din curtea SPITALULUI EFOSAN

Pacienți cazați la Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord... în saloane care nu respectă circuitele medicale. Conducerea unității spitalicești spune că încăperile respective vor avea o altă destinație și că s-a recurs la internarea bolnavilor în spațiile respective pentru o foarte scurtă periodă de timp, dintr-o eroare!

Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord (sau Sanatoriul Efosan, cum mai este cunoscută unitatea) este una dintre cele mai vechi instituții medicale de acest profil din țară. Începuturile unității spitalicești se împletesc cu începuturile „băilor de nămol” din țara noastră. Se poate mândri cu unul dintre cele mai mari bazine din unitățile spitalicești de profil, cel de la baza de tratament Steaua de Mare – care, din păcate, în ultimii ani nu a fost folosit decât pentru două luni pe an, iar în 2018, baza nu a fost deschisă deloc! – dar și cu renume printre pacienții din străinătate, construit pe parcursul a decenii. E drept, în urmă cu aproape un deceniu au existat niște intenții de închidere a spitalului, dar momentul a fost depășit. De aproximativ șase ani, manager al unității spitalicești este dr. Anatoli Covaleov, unul dintre medicii „veterani” ai spitalului. Iar la ora actuală pacienții din străinătate nu mai vin ca pe vremuri, dar bolnavii români continuă să vină în număr considerabil. Și în prezent, în pragul sărbătorilor de iarnă, la Spitalul Efosan paturile sunt ocupate aproape de 100%. „Funcționăm la capacitate maximă în permanență”, ne spune conducerea spitalului.

Însă, cadre medicale din interiorul spitalului ne-au semnalat, sub protecția anonimatului, că în cadrul spitalului din Eforie Nord s-ar petrece câteva lucruri care ridică semne de întrebare. Mai precis, aspectele semnalate vizează o anexă a spitalului, construită odată cu clădirea principală, undeva prin anii 1900. „Vila-anexă”, după cum s-au referit la clădire cei care ne-au semnalat aspectele.

În trecut, în această vilă-anexă se desfășura activități administrative. La parter era magazia unității, iar în camerele de la etajul superior – clădirea are un singur etaj – erau cazați angajații unității cu situație financiară mai delicată. În urmă cu vreo trei ani, spun surse din rândul cadrelor medicale, conducerea spitalului, în frunte cu dr. Anatoli Covaleov, managerul unității, au luat decizia să schimbe destinația clădirii. Astfel, la parter au fost realizate laboratorul de analize medicale și compartimentul de radiologie, în spații complet renovate. De asemenea, camerele de la etaj au fost eliberate, timp de aproximativ un an au stat nefolosite, iar ulterior au fost complet renovate și mobilate. Iar în acest moment apare problema, după cum spun sursele noastre din cadrul spitalului: în cele șapte camere, complet renovate, dotate cu băi moderne, au început să fie cazați pacienți.

În filmulețele atașate articolului, cât și în imaginile capturate, o parte realizate în luna iulie 2018, o parte în luna noiembrie 2018, se poate observa că în încăperile respective sunt persoane cazate. Din imagini se poate observa că persoanele respective își întind prosoapele pe balustrada scării de acces, ba chiar că au venit la spital cu ... un cățel!

S-ar putea spune: și unde este problema? Ei bine, vila anexă nu îndeplinește criteriile sanitare pentru ca încăperile respective să fie folosite ca saloane medicale. De altfel, nici în evidențele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța nu figurează cele șapte camere, cu cele 14 paturi, ca fiind cu destinație de saloane medicale.

„Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord este o unitate medicală de monospecialitate, cu 175 de paturi aprobate, din care 150 funcționale, aflată într-o stațiune balneoclimaterică permanentă, situată între Marea Neagră și extremitatea nord – estică a Lacului Techirghiol”, se arată într-o adresă a spitalului către Ministerul Sănătății, din 28.04.2017. În aceeași adresă se arată că cele 150 de paturi sunt împărțite între Secția Clinică și Secția Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, în vreme ce restul de 25 de paturi, nefuncționale, au fost aprobate la un moment dat, pentru o Secție de Geriatrie și Gerontologie, avută în plan dar nerealizată până în prezent.

Aceleași 150 de paturi sunt și în evidențele CJAS Constanța, conform contractului încheiat cu reprezentanții spitalului. „Spitalul are contractate cu instituția noastră 150 de paturi”, se precizează în adresa CJAS Constanța, semnată de dr. George Mirel Cristescu.

Nu există nici aviz din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, moivarea fiind: „Obiectivele la car faceți referire sunt puse în funcțiune înainte de intrarea în vigoare a legislației specifice pe linia avizării-autorizării, privind securitatea la incendiu (imobile construite în perioada 1924 – 1971), astfel că nu se supun procesului de avizare – autorizare, iar conform prevederilor art. 15 din Constituția României legislația nu se aplică retroactiv. Totodată, vă comunicăm că, pe timpul activităților specifice desfășurate la obiectivul amintit, nu s-au identificat modernizări sau schimbări de destinație care să facă obiectul avizării – autorizării, astfel că „vila situată în curtea interioară a spitalului” se supune acelorași aspecte menționate mai sus”, după cum se arată în adresa transmisă către „Replica de Constanța”.

„Dar, cu toate acestea, în camerele acelea sunt cazați pacienți. Dar nu există circuite medicale, clădirea este separată de spital, camerele au ieșire în exterior, scara de acces nu este potrivită pentru pacienți, nu este niciun cabinet medical lângă camere, nu sunt cuprinse în ruta asistentelor medicale sau a medicilor”, ne-au semnalat surse din spital.

Ce spune conducerea Efosan despre cele șapte camere din anexă

Am contactat conducerea Spitalului Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord cu privire la situația respectivelor încăperi. Potrivit conducerii, respectivele camere au fost modernizate cu scopul de a caza medicii rezidenți care vin la Eforie Nord pentru cursurile de pregătire, dar și ca „spații de odihnă” pentru bolnavii care vin la tratament balnear în regim ambulator.

E drept, au fost cazați pacienți, spune conducerea spitalului, dar pentru o perioadă scurtă de timp, de doar vreo două săptămâni, în timpul verii.

„În vila – anexă, prin comitetul director, am hotărât ca spațiile acelea să fie renovate și să le utilizăm în scop didactic și medical. În scop didactic, pentru rezidenții care vor sta la noi pentru o perioadă mai lungă. De exemplu, dorim să dezvoltăm un proiect de colaborare cu un spital din Brașov, iar dacă vor să trimită rezidenți pentru mai multe luni, noi să le oferim și un loc de cazare. Dar pentru că nu se vor ocupa toate camerele și cele care vor fi ocupate, va fi pentru o perioadă de la câteva săptămâni la câteva luni, am stabilit să le introducem și în circuitul medical. Dar cum anume... Nu se poate să fie introduse în circuitul secției cu paturi, este evident, pentru că nu se îndeplinesc normele referitoare la circuitul sanitar. Atunci, vor fi introduse c și spații de odihnă, pentru pacienții care vin să își facă tratamentul ambulator, în cadrul laboratorului de recuperare, dar nu este necesară internarea lor”, ne-a precizat conducerea spitalului.

Ocuparea respectivelor camere se va face contracost, dar deocamdată aceste „detalii” nu au fost stabilite. „Încă nu am ajuns cu directorul financiar să stabilim un nivel al costurilor, pentru așa ceva, un tarif. Va fi vorba despre plata integrală a unui serviciu, cel de odihnă și supraveghere medicală după ce fac, în regim ambulator, baia de nămol. În felul acesta vor fi folosite, dar nu am ajuns să definim tarife și aspecte de genul acesta, de aceea nu au fost introduse în circuitul medical”, a adăugat conducerea spitalului.

Dar, până la stabilirea acestor „detalii”, camerele acelea au fost folosite ca saloane medicale, după cum admite și conducerea unității spitalicești... de nevoie!

„A fost o perioadă de două săptămâni și ceva în care au fost pacienți, a fost decizia mea exclusivă, mi-o asum. Am neglijat unele lucruri la planificare a pacienților, nu dau vina nici pe șefa de secție, nici pe directorul medical, este vina mea pentru că au venit mai mulți pacienți decât puteam să cazăm efectiv, erau din alte localități majoritatea și nu puteam să îi trimitem acasă. Au mai fost utilizate în scop didactic și chestiuni de protocol. Îți vine un coleg din țară, nu am să îl cazez la un loc cu pacienții”, a adăugat conducerea unității sanitare din Eforie Nord.

Practică schimbată de manager: pacienți internați de duminică!

Un alt aspect semnalat cu privire la modul cum se desfășoară activitatea în cadrul spitalului este faptul că, de aproximativ un an, a crescut considerabil numărul pacienților internați de duminică. Până în prezent, practica era ca pacienții, chiar dacă veneau de la kilometri depărtare, să fie internați în prima zi a săptămâni. De vreun an, au început internările de duminică. Realizate, spun sursele noastre, de dr. Anatoli Covaleov, managerul spitalului. La început erau 2 – 3 pacienți. În prezent, sunt internați și 40 de pacienți. „Se apelează la această practică pentru a se câștiga o zi în plus la decontarea cheltuielilor” spun surse din cadrul spitalului.

Dar internările încurcă socotelile.. administrative. „Acum, trebuie să se lase în creion, o planificare pentru sfârșitul de săptămână. Câte porții de mâncare se pregătesc? Pentru 20 de pacienți sau pentru 60? Aspectele acestea trebuie stabilite de vineri, dar angajatele nu știu niciodată câți pacienți vor fi internați duminică”, spun sursele noastre.

Referitor la această practică a internărilor realizate duminică, conducerea spitalului precizează că este în interesul pacienților. „Da, este o practică schimbată, căci este în interesul pacienților. Și avem gărzi duminică, astfel că, de ce să nu facem internări duminică? Nu este interzis de lege, iar dorința noastră este să venim în întâmpinarea pacienților, pentru a începe de luni tratamentele”, spune reprezentantul spitalului.

„În ceea ce privește ziua de internare, vă informăm că în legislația nu sunt specificate zilele din săptămână în care unitățile sanitare cu paturi pot face sau nu internări”, ne-au precizat reprezentanții CJAS Constanța.

Într-o ediție viitoare a „Replica de Constanța” vom prezenta planurile conducerii Spitalului Clinic de Recuperare Medicală Eforie Nord pentru baza de tratament Steaua de Mare, cândva renumită și apreciată de pacienții străini, dar în prezent închisă, cât și investițiile realizate în ultimii ani în unitatea spitalicească.

Florentina BOZÎNTAN

VIDEO:

miercuri, 19 decembrie 20186481
Comentarii

2160Popa Marius(31 mar 15:49)
Felicitari domnului doctor Covaleov pentru tot ce a facut pentru acest spital! Prin eforturi sustinute, a reusit sa modernizeze acesta institutie. Faptul ca conduce cu mana de fier acest spital a trezit nemultumire printre angajati. Cu siguranta prezenta domnuui doctor Covaleov, pe orice functie, in acest spital, aduce plus valoare. Va doresc multa putere de munca domnule doctor!
3255Silvia(13 feb 20:48)
Dr. Covaleov trebuie sa fie felicitat pentru ca a reusit sa transforme in bine acest spital. Am fost pacienta dumnealui si ii multumesc pentru profesionalism. De asemenea am cel mai mare respect pentru munca titanica pe care a depus-o ca sa transforme o ruina intr-un spital modern.
4275pacient(5 feb 17:34)
Cata rautate in acest articol...de ce se da sub anonimat???ptr.ca nu are curaj.Tot ce spun,aceste surse,sub anonimat,sunt niste minciuni,frustrari...etc.sub conducerea dr.Covaliov,clinica s-a schimbat,in bine foarte mult,din toate punctele de vedere.Persoanele care vorbesc sub anonomat,asistente,medici,infirmiere rtc,probabil ca nu mai au acces la spagile pe care le primeau cu ani in urma. atunci inventam si suntem suparati....RUSINE!!!
31Asistenta 2(22 ian 23:41)
Primarul habar nu are ce se intampla aici si nici in oras.Mincea nu facea decat politica si incerca sa ne arate ca toate sunt bune in oras.Minceo voturi o sa iti mai dam din fata garii mai gura sparta.si tu si primarul ati facut din Eforie un bilci
511pentru replica(13 ian 19:59)
la mancat cacat si denigrerari nu va intrece nimeni, cand dati ceva de Brailoiu la comentarii pauza cata spaga va da? ziar de scandal si rahat ari ajuns
17387Pacient(10 ian 22:23)
Felicitari dr Covaleov pt tot ce a reusit sa faca in acest spital, cei care vorbesc numai aberatii sunt cei nemultumiti ca numai fac ce vor in timpul programului.
220cetatean(8 ian 19:14)
mancatori de rahat care nu au altceva de facut ofticati
20417pacient vechi(31 dec 15:35)
Vin la aceasta clinica de multi ani. Tratamentul este foarte bun. In ultimii ani clinica arata mai bine de la an la an. Cat despre Dr Covaleov - toata stima, atat ca om cat si ca medic. voi reveni aici intotdeauna cand voi avea nevoie. nu luati in seama rautatile.
22440Tacu Octavian(25 dec 14:59)
Clinica arata civilizat si este meritul lui Covaleov.Restul sunt barfe de doi lei.
195mari(25 dec 13:41)
Asta vara baile calde cu namol ii costau pe pacientii internati 34 lei pe zi ptr ca personalul de intret sa aiba sporuri--e normal ?
22433asistenta(21 dec 23:23)
Spitalul nostru arata foarte bine si marea majoritate a pacientilor sunt foarte multumiti! este urat ca unele persoane nemultumite din spital incearca sa denigreze unitatea. Domnul doctor Covaleov a salvat spitalul cand altii incercau sa il inchida si apoi l-a renovat complet. Daca vreti sa stiti cum este in spital, veniti si intrebati pacientii daca sunt multumiti.
43730Covaleov la puscarie!!(19 dec 20:06)
Covaleov, trebuia sa fie la puscarie de mult timp, la cate ilegalitati a facut si inca face....DNA, ANI,corpul de control etc dorm in papuci, cand vine vorba de acest "om".
29737Muie Mincea(19 dec 17:55)
Mincea fura impreuna cu Gionavi cipilica zis si sugativ de motorina. Normal ca stau oamenii in frig. Si asitentele alea curve
42327Cineva(19 dec 17:42)
Domnul doctor Covaleov se comporta ca un patron. A dat prime doar la 11 angajate . Nu isi respecta personalul nemedical. Veniti sa faceti ancheta.
326andra(19 dec 14:35)
dar nu e mai bine sa raspunda cei vinovati, ca sa nu mai fim carcotasi?
7426Eforie(19 dec 08:55)
Sunteti carcotasi!!!! Daca ar fi lasat tigania care era inainte de renovare, poate erau laudati? Acei necajiti care chipurile locuiau acolo inchiriau toata vara acele asa zise camera si nu se mai sesiza nimeni, cand in tara asta se face ceva toti sunt nemultumiti ca nu le da si lor ceva. Poate ce tot dau ei la PSD
28666Efo San(19 dec 08:11)
Nu are Mincea nici o treaba cu mizeria si faptul ca sanatoriile de stat din Eforie arata in asa hal! Nu Mincea a avut bugetele lor pe mana. Iar labagiul ala de o stie pe fisa lui Mincea sa incerce sa io suga lui taximetristu!
29543Giovani(19 dec 07:05)
Doamna asistenta Mincea e cea care trage sforile;le stie pe toate si se laquda ca are reltiile cel mai mari
mai mult...Anchete
26 mai 00:17AncheteJustiția a confirmat că patronul de la Cin Cin folosește forță de muncă la negru!

Sorin Mocianu, de la Cin Cin, a fost amendat de ITM după ce inspectorii i-au găsit angajați fără forme legale de...52984

29 mai 00:19AncheteȘeful de pază de la Flora și agentul din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, ARESTAȚI37492
28 mai 00:21AncheteCântărețul Nikolaos Papadopoulos, SĂLTAT de polițiști și băgat în CARANTINĂ la Techirghiol17340
27 mai 00:14AncheteContrabandiștii de țigări au ajuns să ascundă țigările în Profi

Bărbații cunoscuți că se ocupă cu contrabandă, în special de țigări, anchetați prin 2012, au lovit din nou....21862

27 mai 00:12AncheteHotelul Solea a fost scos la vânzare, la MIȘTO, de agențiile imobiliare11952
25 mai 00:18AncheteEXCLUSIV! A fost PRINS al doilea individ care a ARUNCAT în AER un BANCOMAT!3529
22 mai 00:56AncheteBALAMUC TOTAL cu PLATA prin SMS a PARCĂRILOR, în Constanța!

Haos total la Constanța în ceea ce privește plata parcărilor! Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au decis...14449

20 mai 00:26AncheteÎn zona metropolitană Constanţa NU aveți nevoie de DECLARAȚIE!4180
16 mai 23:05AncheteATAC în stil MAFIOT! O familie din Constanța, TERORIZATĂ de doi cămătari31763
16 mai 16:24AnchetePatronul de la plaja Dacica a intrat în BELELE mari cât casa

Patronul de la plaja Dacica a făcut-o lată! Acesta a mers la Parchet, intrând în clădire și amenințând cu un...26222

14 mai 00:18AncheteCrinu de la Marco Polo, supărat că se impozitează și șomajul tehnic12110
13 mai 00:09AncheteVIDEO: A murit băiatul băgat în comă de interlopul din Hârșova!8632
Vremea
11.1°11.1° - 12.2° luni, 1 iunie 2020
ConstanțaUmiditate: 79%
Vânt: 5.6 m/s
Presiune: 1009 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
1 iun 00:00SportBorussia Moenchengladbach a revenit pe podium în Bundesliga după victoria clară în faţa lui Union Berlin

Echipa Borussia Moenchengladbach a revenit pe podium în Bundesliga, după victoria clară, cu 4-1, obţinută pe teren...139

1 iun 00:00SportBorussia Dortmund a învins cu 6-1 ultima clasată în Bundesliga, Paderborn. Jadon Sancho a marcat trei goluri

Formaţia Borussia Dortmund a învins, duminică seară, în deplasare, cu scorul de 6-1, echipa Paderborn, într-un...130

1 iun 00:00SportFotbalul şi viaţa nu vor mai fi la fel, spune Messi

Vedeta echipei FC Barcelona, atacantul argentinian Lionel Messi, spune că nici fotbalul, nici viaţa nu vor mai fi la...139

1 iun 23:42SportJucătorul lui Juventus, Cristiano Ronaldo, exersează șuturile la poartă: Mă simt puternic

Jucătorul lui Juventus, Cristiano Ronaldo, a postat pe site-urile de socializare un clip video în care arată cum...132

Local
1 iun 00:19LocalAccident rutier în Medgidia: Victima este un motociclist

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină duminică, 31 mai, în Medgidia, pe strada...1091

1 iun 00:35LocalCondamnat la închisoare după ce şi-a lovit vecinul cu o cazma

Un banal scandal între vecini se putea termina tragic. După un conflict spontan între două femei, în plină...972

1 iun 00:25Local10.000 de rezervări, făcute de turişti pe litoral pentru prima săptămână din iunie

1395

1 iun 00:27LocalPrimăria Corbu extinde rețeaua de iluminat public

Primăria Corbu extinde rețeaua de iluminat public din comună. Lucrările se vor desfășura pe strada Mării și în...275

1 iun 00:27LocalPlatforme pentru persoane cu dizabilități locomotorii, achiziţionate de Primăria Cernavodă

Administrația Publică Locală din Cernavodă vine în sprijinul persoanelor cu dizabilități locomotorii/greu...282

1 iun 00:26LocalZona Pod IPMC din Constanța lăsată fără apă caldă

Ca urmare a apariției unei avarii pe infrastructura de transport a agentului termic preluată în administrare de...254

1 iun 00:35LocalCoronavirus în Constanța: Oamenii legii au aplicat 12 sancțiuni

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...4184

1 iun 00:24LocalDoar 17 constănțeni infectați cu Coronavirus!

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 279 de persoane...2245

1 iun 00:37LocalProiectil exploziv de calibrul 75 milimetri, provenind din timpul conflictelor militare, la Tulcea

971

Politică
1 iun 00:00PoliticăFlorin Cîțu dezvăluie suma totală cheltuită de Guvern pentru criza provocată de Covid-19

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, susține că de la începutul pandemiei, Guvernul a alocat plăți de 3,02...149

1 iun 00:00PoliticăPNL îl somează pe Ciolacu să își ceară scuze Uniunii Europene pentru atacurile PSD din ultimii ani

Dacă actuala conducere PSD își dorește să se îndepărteze de imaginea de partid problemă de la nivelul UE, atunci...143

1 iun 00:00PoliticăMAE: 32 de cetățeni români aflați în Liban și Republica Arabă Siriană s-au întors în țară

117

Interviuri
20 mai 00:46InterviuriInterviu EXPLOZIV cu Robert Turcescu: Nu am dialog cu Palaz. Relația dintre noi nu există! VIDEO

România a trecut de starea de urgență și a intrat în cea de alertă, iar numărul infectărilor cu noul coronavirus...5317

16 mai 00:50InterviuriEugen Teodorovici: Eu sunt, de fapt, preşedintele PSD

România a intrat într-o nouă etapă din data de 15 mai. Starea de alertă a fost instituită oficial de către...3698

16 mai 13:45InterviuriVictor Ponta: Am înțeles, cu mintea mea de social-democrat, că nu sunt bani pentru măsuri sociale dacă nu merge economia privată

3304

13 mai 00:12InterviuriVIDEO! Babu este un laș dacă a avut curajul să lovească o femeie!

Maria Obreja, comisar în cadrul Protecției Consumatorului (CJPC), care-l acuză pe viceprimarul Dumitru Babu că a...5321

8 mai 23:16InterviuriCabinetele stomatologice sunt obligate să mărească prețurile după 15 mai VIDEO

După două luni în care au fost închise din cauza epidemiei și a stării de urgență, cabinetele stomatologice se...7381

6 mai 00:26InterviuriPrefectul Niculescu: Din 605 carantinați la Constanța, 21 aveau Coronavirus! VIDEO

3359

Monden
1 iun 00:00MondenHeidi Klum face plajă în curte, în pielea goală. Ce priveliște minunată au vecinii ei

Fotomodelul german Heidi Klum, de 46 de ani, stă închis în vila închiriată din Los Angeles de la începutul...163

1 iun 00:00MondenUma Thurman: „Nu suportam ideea de a fi păpuşa gonflabilă pe platourile de filmare”

Asta spune vedeta de 1,80 metri înălţime la vârsta de 50 de ani. Cum priveşte înapoi, peste aceşti ani frumoşi,...142

1 iun 00:00MondenCare sunt cele mai ciudate preferinţe culinare are Reginei Elisabeta şi ce preparat este interzis la cinele regale

142

1 iun 00:00MondenSilvia Dumitrescu suferă de o boală incurabilă. „Trebuie să o duc până la capătul vieții”

Silvia Dumitrescu, 60 de ani, suferă de o boală a tiroidei care nu are leac. Anunțul a fost făcut chiar de către...139

1 iun 19:44MondenRadu Palaniță a câștigat „Românii au talent“, sezonul 10

Radu Palaniță a câștigat marele premiu de 120.000 de euro la „Românii au talent“, sezonul 10. Cei 10...143

1 iun 00:00MondenFostul soţ al lui Catrinel Menghia s-a logodit. Cine e noua lui cucerire

Povestea de dragoste dintre Catrinel şi fostul fotbalist italian, Massimo Brambati, a fost îndelung comentată. Cei...162

1 iun 00:00MondenCum arată vila din Beverly Hills, pe care Ashton Kutcher şi Mila Kunis cer 14 milioane dolari

Actorii Ashton Kutcher şi Mila Kunis au scos la vânzare proprietarea pe care o deţin în Beverly Hill şi cer 14...138

1 iun 00:00MondenVedeta de televiziune Kylie Jenner nu este miliardară, a rectificat revista Forbes

Revista Forbes, care în luna martie a anunţat că Kylie Jenner, vedeta unor emisiuni de tipul reality show, a devenit...129

1 iun 00:00MondenMuzicianul Igor Levit va cânta la pian 20 de ore pentru a trage un semnal de alarmă asupra situaţiei artiştilor

131

Mapamond
1 iun 00:00MapamondMalta a confiscat 1,1 miliarde de dolari în monedă libiană falsă tipărită în Rusia

Autorităţile malteze au confiscat bancnote libiene false în sumă echivalentă cu 1,1 miliarde de dolari, tipărite...138

1 iun 00:00MapamondMoartea a 39 de migranţi vietnamezi într-un camion-frigorific: Cele 13 persoane arestate în Franţa, inculpate

Cele 13 persoane arestate marţi în Franţa în ancheta deschisă după ce 39 de migranţi vietnamezi au fost...124

1 iun 00:00MapamondMoscheile din Turcia au fost redeschise pentru rugăciuni colective

122

1 iun 00:00MapamondPeste 50 de tone de cocaină confiscate în operaţiuni coordonate de Columbia

Peste 50 de tone de cocaină au fost confiscate într-o lună şi jumătate, în timpul operaţiunilor comune...127

1 iun 00:00MapamondMoartea lui George Floyd: Sute de manifestanţi au protestat la Washington, în faţa Casei Albe

Sute de persoane au demonstrat în faţa Casei Albe pentru a-şi exprima furia după ce George Floyd, un afro-american...137

1 iun 00:00MapamondCoronavirus: Brazilia urcă pe locul al cincilea în privinţa deceselor, devansând Spania

122

Sănătate
1 iun 00:00SănătateTulburare bipolară: Învață să gestionezi episoadele de criză

Tulburarea bipolară este o afecțiune mentală cronică, care se manifestă prin schimbări extreme de dispoziție, de...124

1 iun 00:00SănătateCelulele stem, utile în tratarea leziunilor corneei?

Leziunile corneene pot fi rezultatul mai multor circumstanțe, cum ar fi infecțiile, inflamațiile, traumele, anumite...132

1 iun 00:00SănătateAtac de panică vs atac de anxietate - asemănări și deosebiri. Cum pot fi combătute

133

1 iun 00:00SănătateZonele corpului pe care mereu uiți să le protejezi de soare

Protecția solară este esențială pentru prevenirea ridurilor, a deshidratării pielii, a apariției pistruilor,...125

1 iun 00:00SănătateDormitul fără pernă are beneficii?

Unele persoane pot constata că dormitul fără pernă are beneficii, dar nu este o idee bună pentru toată lumea să...126

1 iun 00:00SănătateCâte calorii ar trebui să consumi pe zi?

135

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT