rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

GALERIE FOTO și VIDEO!

ANCHETĂ! Pacienți internați în saloane fără aviz sanitar, într-o ANEXĂ din curtea SPITALULUI EFOSAN

Pacienți cazați la Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord... în saloane care nu respectă circuitele medicale. Conducerea unității spitalicești spune că încăperile respective vor avea o altă destinație și că s-a recurs la internarea bolnavilor în spațiile respective pentru o foarte scurtă periodă de timp, dintr-o eroare!

Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord (sau Sanatoriul Efosan, cum mai este cunoscută unitatea) este una dintre cele mai vechi instituții medicale de acest profil din țară. Începuturile unității spitalicești se împletesc cu începuturile „băilor de nămol” din țara noastră. Se poate mândri cu unul dintre cele mai mari bazine din unitățile spitalicești de profil, cel de la baza de tratament Steaua de Mare – care, din păcate, în ultimii ani nu a fost folosit decât pentru două luni pe an, iar în 2018, baza nu a fost deschisă deloc! – dar și cu renume printre pacienții din străinătate, construit pe parcursul a decenii. E drept, în urmă cu aproape un deceniu au existat niște intenții de închidere a spitalului, dar momentul a fost depășit. De aproximativ șase ani, manager al unității spitalicești este dr. Anatoli Covaleov, unul dintre medicii „veterani” ai spitalului. Iar la ora actuală pacienții din străinătate nu mai vin ca pe vremuri, dar bolnavii români continuă să vină în număr considerabil. Și în prezent, în pragul sărbătorilor de iarnă, la Spitalul Efosan paturile sunt ocupate aproape de 100%. „Funcționăm la capacitate maximă în permanență”, ne spune conducerea spitalului.

Însă, cadre medicale din interiorul spitalului ne-au semnalat, sub protecția anonimatului, că în cadrul spitalului din Eforie Nord s-ar petrece câteva lucruri care ridică semne de întrebare. Mai precis, aspectele semnalate vizează o anexă a spitalului, construită odată cu clădirea principală, undeva prin anii 1900. „Vila-anexă”, după cum s-au referit la clădire cei care ne-au semnalat aspectele.

În trecut, în această vilă-anexă se desfășura activități administrative. La parter era magazia unității, iar în camerele de la etajul superior – clădirea are un singur etaj – erau cazați angajații unității cu situație financiară mai delicată. În urmă cu vreo trei ani, spun surse din rândul cadrelor medicale, conducerea spitalului, în frunte cu dr. Anatoli Covaleov, managerul unității, au luat decizia să schimbe destinația clădirii. Astfel, la parter au fost realizate laboratorul de analize medicale și compartimentul de radiologie, în spații complet renovate. De asemenea, camerele de la etaj au fost eliberate, timp de aproximativ un an au stat nefolosite, iar ulterior au fost complet renovate și mobilate. Iar în acest moment apare problema, după cum spun sursele noastre din cadrul spitalului: în cele șapte camere, complet renovate, dotate cu băi moderne, au început să fie cazați pacienți.

În filmulețele atașate articolului, cât și în imaginile capturate, o parte realizate în luna iulie 2018, o parte în luna noiembrie 2018, se poate observa că în încăperile respective sunt persoane cazate. Din imagini se poate observa că persoanele respective își întind prosoapele pe balustrada scării de acces, ba chiar că au venit la spital cu ... un cățel!

S-ar putea spune: și unde este problema? Ei bine, vila anexă nu îndeplinește criteriile sanitare pentru ca încăperile respective să fie folosite ca saloane medicale. De altfel, nici în evidențele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța nu figurează cele șapte camere, cu cele 14 paturi, ca fiind cu destinație de saloane medicale.

„Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord este o unitate medicală de monospecialitate, cu 175 de paturi aprobate, din care 150 funcționale, aflată într-o stațiune balneoclimaterică permanentă, situată între Marea Neagră și extremitatea nord – estică a Lacului Techirghiol”, se arată într-o adresă a spitalului către Ministerul Sănătății, din 28.04.2017. În aceeași adresă se arată că cele 150 de paturi sunt împărțite între Secția Clinică și Secția Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, în vreme ce restul de 25 de paturi, nefuncționale, au fost aprobate la un moment dat, pentru o Secție de Geriatrie și Gerontologie, avută în plan dar nerealizată până în prezent.

Aceleași 150 de paturi sunt și în evidențele CJAS Constanța, conform contractului încheiat cu reprezentanții spitalului. „Spitalul are contractate cu instituția noastră 150 de paturi”, se precizează în adresa CJAS Constanța, semnată de dr. George Mirel Cristescu.

Nu există nici aviz din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, moivarea fiind: „Obiectivele la car faceți referire sunt puse în funcțiune înainte de intrarea în vigoare a legislației specifice pe linia avizării-autorizării, privind securitatea la incendiu (imobile construite în perioada 1924 – 1971), astfel că nu se supun procesului de avizare – autorizare, iar conform prevederilor art. 15 din Constituția României legislația nu se aplică retroactiv. Totodată, vă comunicăm că, pe timpul activităților specifice desfășurate la obiectivul amintit, nu s-au identificat modernizări sau schimbări de destinație care să facă obiectul avizării – autorizării, astfel că „vila situată în curtea interioară a spitalului” se supune acelorași aspecte menționate mai sus”, după cum se arată în adresa transmisă către „Replica de Constanța”.

„Dar, cu toate acestea, în camerele acelea sunt cazați pacienți. Dar nu există circuite medicale, clădirea este separată de spital, camerele au ieșire în exterior, scara de acces nu este potrivită pentru pacienți, nu este niciun cabinet medical lângă camere, nu sunt cuprinse în ruta asistentelor medicale sau a medicilor”, ne-au semnalat surse din spital.

Ce spune conducerea Efosan despre cele șapte camere din anexă

Am contactat conducerea Spitalului Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord cu privire la situația respectivelor încăperi. Potrivit conducerii, respectivele camere au fost modernizate cu scopul de a caza medicii rezidenți care vin la Eforie Nord pentru cursurile de pregătire, dar și ca „spații de odihnă” pentru bolnavii care vin la tratament balnear în regim ambulator.

E drept, au fost cazați pacienți, spune conducerea spitalului, dar pentru o perioadă scurtă de timp, de doar vreo două săptămâni, în timpul verii.

„În vila – anexă, prin comitetul director, am hotărât ca spațiile acelea să fie renovate și să le utilizăm în scop didactic și medical. În scop didactic, pentru rezidenții care vor sta la noi pentru o perioadă mai lungă. De exemplu, dorim să dezvoltăm un proiect de colaborare cu un spital din Brașov, iar dacă vor să trimită rezidenți pentru mai multe luni, noi să le oferim și un loc de cazare. Dar pentru că nu se vor ocupa toate camerele și cele care vor fi ocupate, va fi pentru o perioadă de la câteva săptămâni la câteva luni, am stabilit să le introducem și în circuitul medical. Dar cum anume... Nu se poate să fie introduse în circuitul secției cu paturi, este evident, pentru că nu se îndeplinesc normele referitoare la circuitul sanitar. Atunci, vor fi introduse c și spații de odihnă, pentru pacienții care vin să își facă tratamentul ambulator, în cadrul laboratorului de recuperare, dar nu este necesară internarea lor”, ne-a precizat conducerea spitalului.

Ocuparea respectivelor camere se va face contracost, dar deocamdată aceste „detalii” nu au fost stabilite. „Încă nu am ajuns cu directorul financiar să stabilim un nivel al costurilor, pentru așa ceva, un tarif. Va fi vorba despre plata integrală a unui serviciu, cel de odihnă și supraveghere medicală după ce fac, în regim ambulator, baia de nămol. În felul acesta vor fi folosite, dar nu am ajuns să definim tarife și aspecte de genul acesta, de aceea nu au fost introduse în circuitul medical”, a adăugat conducerea spitalului.

Dar, până la stabilirea acestor „detalii”, camerele acelea au fost folosite ca saloane medicale, după cum admite și conducerea unității spitalicești... de nevoie!

„A fost o perioadă de două săptămâni și ceva în care au fost pacienți, a fost decizia mea exclusivă, mi-o asum. Am neglijat unele lucruri la planificare a pacienților, nu dau vina nici pe șefa de secție, nici pe directorul medical, este vina mea pentru că au venit mai mulți pacienți decât puteam să cazăm efectiv, erau din alte localități majoritatea și nu puteam să îi trimitem acasă. Au mai fost utilizate în scop didactic și chestiuni de protocol. Îți vine un coleg din țară, nu am să îl cazez la un loc cu pacienții”, a adăugat conducerea unității sanitare din Eforie Nord.

Practică schimbată de manager: pacienți internați de duminică!

Un alt aspect semnalat cu privire la modul cum se desfășoară activitatea în cadrul spitalului este faptul că, de aproximativ un an, a crescut considerabil numărul pacienților internați de duminică. Până în prezent, practica era ca pacienții, chiar dacă veneau de la kilometri depărtare, să fie internați în prima zi a săptămâni. De vreun an, au început internările de duminică. Realizate, spun sursele noastre, de dr. Anatoli Covaleov, managerul spitalului. La început erau 2 – 3 pacienți. În prezent, sunt internați și 40 de pacienți. „Se apelează la această practică pentru a se câștiga o zi în plus la decontarea cheltuielilor” spun surse din cadrul spitalului.

Dar internările încurcă socotelile.. administrative. „Acum, trebuie să se lase în creion, o planificare pentru sfârșitul de săptămână. Câte porții de mâncare se pregătesc? Pentru 20 de pacienți sau pentru 60? Aspectele acestea trebuie stabilite de vineri, dar angajatele nu știu niciodată câți pacienți vor fi internați duminică”, spun sursele noastre.

Referitor la această practică a internărilor realizate duminică, conducerea spitalului precizează că este în interesul pacienților. „Da, este o practică schimbată, căci este în interesul pacienților. Și avem gărzi duminică, astfel că, de ce să nu facem internări duminică? Nu este interzis de lege, iar dorința noastră este să venim în întâmpinarea pacienților, pentru a începe de luni tratamentele”, spune reprezentantul spitalului.

„În ceea ce privește ziua de internare, vă informăm că în legislația nu sunt specificate zilele din săptămână în care unitățile sanitare cu paturi pot face sau nu internări”, ne-au precizat reprezentanții CJAS Constanța.

Într-o ediție viitoare a „Replica de Constanța” vom prezenta planurile conducerii Spitalului Clinic de Recuperare Medicală Eforie Nord pentru baza de tratament Steaua de Mare, cândva renumită și apreciată de pacienții străini, dar în prezent închisă, cât și investițiile realizate în ultimii ani în unitatea spitalicească.

Florentina BOZÎNTAN

VIDEO:

miercuri, 19 decembrie 20185898
Comentarii

2140Popa Marius(31 mar 15:49)
Felicitari domnului doctor Covaleov pentru tot ce a facut pentru acest spital! Prin eforturi sustinute, a reusit sa modernizeze acesta institutie. Faptul ca conduce cu mana de fier acest spital a trezit nemultumire printre angajati. Cu siguranta prezenta domnuui doctor Covaleov, pe orice functie, in acest spital, aduce plus valoare. Va doresc multa putere de munca domnule doctor!
3235Silvia(13 feb 20:48)
Dr. Covaleov trebuie sa fie felicitat pentru ca a reusit sa transforme in bine acest spital. Am fost pacienta dumnealui si ii multumesc pentru profesionalism. De asemenea am cel mai mare respect pentru munca titanica pe care a depus-o ca sa transforme o ruina intr-un spital modern.
4259pacient(5 feb 17:34)
Cata rautate in acest articol...de ce se da sub anonimat???ptr.ca nu are curaj.Tot ce spun,aceste surse,sub anonimat,sunt niste minciuni,frustrari...etc.sub conducerea dr.Covaliov,clinica s-a schimbat,in bine foarte mult,din toate punctele de vedere.Persoanele care vorbesc sub anonomat,asistente,medici,infirmiere rtc,probabil ca nu mai au acces la spagile pe care le primeau cu ani in urma. atunci inventam si suntem suparati....RUSINE!!!
31Asistenta 2(22 ian 23:41)
Primarul habar nu are ce se intampla aici si nici in oras.Mincea nu facea decat politica si incerca sa ne arate ca toate sunt bune in oras.Minceo voturi o sa iti mai dam din fata garii mai gura sparta.si tu si primarul ati facut din Eforie un bilci
411pentru replica(13 ian 19:59)
la mancat cacat si denigrerari nu va intrece nimeni, cand dati ceva de Brailoiu la comentarii pauza cata spaga va da? ziar de scandal si rahat ari ajuns
17368Pacient(10 ian 22:23)
Felicitari dr Covaleov pt tot ce a reusit sa faca in acest spital, cei care vorbesc numai aberatii sunt cei nemultumiti ca numai fac ce vor in timpul programului.
220cetatean(8 ian 19:14)
mancatori de rahat care nu au altceva de facut ofticati
20397pacient vechi(31 dec 15:35)
Vin la aceasta clinica de multi ani. Tratamentul este foarte bun. In ultimii ani clinica arata mai bine de la an la an. Cat despre Dr Covaleov - toata stima, atat ca om cat si ca medic. voi reveni aici intotdeauna cand voi avea nevoie. nu luati in seama rautatile.
22420Tacu Octavian(25 dec 14:59)
Clinica arata civilizat si este meritul lui Covaleov.Restul sunt barfe de doi lei.
195mari(25 dec 13:41)
Asta vara baile calde cu namol ii costau pe pacientii internati 34 lei pe zi ptr ca personalul de intret sa aiba sporuri--e normal ?
22414asistenta(21 dec 23:23)
Spitalul nostru arata foarte bine si marea majoritate a pacientilor sunt foarte multumiti! este urat ca unele persoane nemultumite din spital incearca sa denigreze unitatea. Domnul doctor Covaleov a salvat spitalul cand altii incercau sa il inchida si apoi l-a renovat complet. Daca vreti sa stiti cum este in spital, veniti si intrebati pacientii daca sunt multumiti.
41730Covaleov la puscarie!!(19 dec 20:06)
Covaleov, trebuia sa fie la puscarie de mult timp, la cate ilegalitati a facut si inca face....DNA, ANI,corpul de control etc dorm in papuci, cand vine vorba de acest "om".
28937Muie Mincea(19 dec 17:55)
Mincea fura impreuna cu Gionavi cipilica zis si sugativ de motorina. Normal ca stau oamenii in frig. Si asitentele alea curve
40527Cineva(19 dec 17:42)
Domnul doctor Covaleov se comporta ca un patron. A dat prime doar la 11 angajate . Nu isi respecta personalul nemedical. Veniti sa faceti ancheta.
326andra(19 dec 14:35)
dar nu e mai bine sa raspunda cei vinovati, ca sa nu mai fim carcotasi?
7407Eforie(19 dec 08:55)
Sunteti carcotasi!!!! Daca ar fi lasat tigania care era inainte de renovare, poate erau laudati? Acei necajiti care chipurile locuiau acolo inchiriau toata vara acele asa zise camera si nu se mai sesiza nimeni, cand in tara asta se face ceva toti sunt nemultumiti ca nu le da si lor ceva. Poate ce tot dau ei la PSD
27966Efo San(19 dec 08:11)
Nu are Mincea nici o treaba cu mizeria si faptul ca sanatoriile de stat din Eforie arata in asa hal! Nu Mincea a avut bugetele lor pe mana. Iar labagiul ala de o stie pe fisa lui Mincea sa incerce sa io suga lui taximetristu!
28943Giovani(19 dec 07:05)
Doamna asistenta Mincea e cea care trage sforile;le stie pe toate si se laquda ca are reltiile cel mai mari
mai mult...Anchete
30 iul 01:31AncheteCâţi CRIMINALI pe modelul celui din Caracal or mai fi? CAZURI SUSPECTE la CONSTANŢA şi dovezi că oamenii legii sunt rupţi de realitate!

Gheorghe Dincă, suspectul crimelor din Dolj, a ajuns după gratii și este anchetat. Dar câți ca el or mai exista,...8292

10 iul 19:21AncheteBUBUIE un SCANDAL în Mamaia! BLOC de 15 ETAJE în mijlocul cluburilor de fiţe!8338
5 iul 00:51AncheteMinisterul Turismului încurajează construcţiile ILEGALE la Vama Veche?! Koliba Beach Bar se construieşte într-o zonă fără PUZ3452
2 iul 01:14AncheteDETALII din DOSARUL GRUPĂRII care ACŢIONA cu CHEI POTRIVITE! CUM COMUNICAU ÎNTRE EI INFRACTORII – VIDEO!

Acțiune de amploare a oamenilor legii de la malul mării, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe...8917

21 iun 23:51AncheteDOSARUL PEȘTELUI TOXIC VÂNDUT LA CONSTANȚA: MAI MULTE PERSOANE REȚINUTE! VIDEO4236
13 iun 02:07AncheteCAZ IREAL LA CONSTANŢA: Femeie păcălită de soţ să adopte copilul amantei!8174
1 iun 00:29AncheteDECIZIA magistraţilor: ‘EXCES DE PUTERE’ cu privire la SPAŢIUL VERDE din TOMIS NORD, cedat de Mazăre unui veteran de război MORT!

Locuitorii din Tomis Nord au scăpat, pentru moment, de corvoada că spaţiul verde ar putea fi betonat. Odată cu...6630

11 apr 20:00AncheteŞi-au bătut joc de 3 milioane de euro, bani europeni! DOCUMENTE: cum au murit toţi calcanii din crescătoria de la Corbu9378
5 apr 00:06AncheteProsperitate în rândul tinerilor PSD: s-a plimbat prin toată lumea în timp ce era angajat la Apele Române, iar mama lui concesiona sectoare de plajă12279
1 apr 23:20AncheteSexy-consilieră de la Sănătate, numită administrator la Şantierul Naval 2 Mai SA Mangalia

Guvernanţii au mai reuşit o numire de senzaţie şi au pus o sexy-consilieră de la Ministerul Sănătăţii...12743

25 mar 23:35AncheteTUN de 19 hectare. Expertiză judiciară care a 'mutat' un teren din Kogălniceanu la Constanţa, ANULATĂ de instanță!6644
21 mar 00:18AnchetePREMIERĂ! Judecătorii au obligat Ministerul Sănătății să-i asigure tratamentul GRATUIT unui bolnav de cancer3979
Vremea
18.7°18.7° - 19.8° marţi, 20 august 2019
ConstantaUmiditate: 75%
Vânt: 1.89 m/s
Presiune: 1019.01 milibari

Loto
6/495820242740
5/408132730343
joker14613283
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 aug 00:00SportSimona Halep despre Daniel Dobre: „Nu am jignit niciodată, nu a fost frumos, dar mi-am cerut scuze după”

Simona Halep a vorbit la emisiunea Garantat 100%, de la TVR1, despre o eventuală revenire a lui Darren Cahill alături...649

20 aug 00:00SportCiprian Marica, atac frontal la Dacia: „Românii le cumpără mașinile și ei bagă bani la Udinese!?”

Ciprian Marica, 33 de ani, patronul celor de la Farul Constanța, a pus la zid marile brand-uri românești care...645

20 aug 00:00SportLiga I: FC Voluntari - CS Gaz Metan Mediaş 0-3

Gaz Metan Mediaş s-a impus cu categoricul scor de 3-0 (2-0) pe terenul lui FC Voluntari, într-un meci disputat luni...181

20 aug 00:00SportNaomi Osaka, în continuare lider în clasamentul WTA. Simona Halep se menţine pe 4

Japoneza Naomi Osaka se menţine pe primul loc în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA),...244

Local
20 aug 02:15LocalANUNŢ de interes pentru locuitorii din Cernavodă!

SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL aduce la cunoştinţa abonaţilor că în perioada 26.08.2019 – 09.09.2019 se va...367

20 aug 01:39LocalBAC toamnă 2019: 1 583 de candidați înscrişi în sesiunea august-septembrie 2019

Miercuri, 21 august 2019, debutează cea de-a doua sesiune a examenului național de bacalaureat 2019 cu susținerea...365

20 aug 13:32LocalPETRICĂ MIU, NOUL INSPECTOR GENERAL AL ISJ CONSTANȚA

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a rămas fără conducere. Mandatul Gabrielei Bucovală a ajuns la final, pe...3529

20 aug 01:16LocalReprezentanții ISU Dobrogea, SUTE de SANCȚIUNI la cluburi și restaurante!

Pe durata sezonului estival, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului...328

20 aug 01:17LocalCăutat pentru FURTURI în Germania, introdus în ARESTUL din Constanța!

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, la data de 16.08.2019, împreună cu polițiștii din...423

20 aug 01:23LocalAproape 300 de unități VERIFICATE de medicii veterinari, pe LITORAL!

Medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au verificat în perioada...280

20 aug 01:17LocalÎncă un VAL de ȘOFERI cu PROBLEME, 'SPART' de polițiștii din Constanța!

Polițiștii din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac, la data de 18 august a.c., în jurul orei 8.20, au identificat un...673

20 aug 01:41LocalProduse din carne de curcan, în piețele Griviței și Tomis III

Mici, ruladă, cârnați proaspeți sau afumați ca la bunica acasă, pastramă, crenvurști sau burgeri, toate din...870

20 aug 01:18LocalLucrările de reabilitare a tramei stradale din municipiul Constanța continuă și în această săptămână!

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, intervine zilele acestea la trotuarele situate pe...460

20 aug 01:22LocalAccident rutier la Cap Aurora cu mai multe victime

Din primele date, în accidentul de la Cap Aurora, care ar fi avut loc pe fondul neatenției în conducere, au fost...901

Politică
20 aug 02:14PoliticăMinisterul Sănătăţii a emis avizul pentru Centrul de Sănătate Multifuncţional Năvodari

Centrul de Sănătate Multifuncțional Năvodari a primit avizul necesar de la Ministerul Sănătăţii; cu alte...436

20 aug 02:14PoliticăElevii premianți ai Mangaliei, în tabere gratuite oferite de municipalitate

Primăria Mangalia a organizat, pentru al VII-lea an consecutiv, tabere gratuite pentru elevii cu medii mari de la...358

20 aug 01:40PoliticăFifor despre şedinţa coaliţiei PSD-ALDE: Ne-am asumat un program de guvernare şi îl ducem la bun sfârşit

PSD şi ALDE şi-au asumat împreună un program de guvernare, iar cele două formaţiuni sunt hotărâte să îl ducă...233

20 aug 01:36PoliticăOrban: Preşedintele Iohannis nu are nevoie să se consulte cu Dăncilă privitor la liniile de politică externă

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că şeful statului, Klaus Iohannis, nu are nevoie să se consulte cu...239

20 aug 01:35PoliticăPonta: Toate cele spuse despre mine pe pagina premierului - copiate din discursurile lui Dragnea

Preşedintele PRO România, deputatul Victor Ponta, susţine că "atacurile personale" la adresa lui, lansate de pe...258

20 aug 01:34PoliticăTurcan cere numirea unui ministru al Educaţiei şi rezolvarea unor „probleme majore“ în domeniu

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a cerut prim-ministrului Viorica Dăncilă numirea unui ministru al Educaţiei...328

20 aug 01:33PoliticăVosganian: PSD să aleagă între supraviețuire și relansare

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a transmis luni că în absența premierului de la ședința...252

20 aug 01:32PoliticăOrban: Somăm Guvernul să accelereze procedurile de absorbţie a fondurilor europene; România riscă să piardă 10 miliarde de euro

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a cerut luni Guvernului să accelereze toate procedurile pentru absorbţia de fonduri...208

20 aug 01:28PoliticăPintea: 80% dintre manageri nu au ce căuta în sistemul de sănătate. Vom grăbi implementarea modificării criteriilor de performanţă

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a reiterat luni faptul că 80% dintre manageri ''nu au ce căuta'' în sistemul...384

20 aug 01:26PoliticăKlaus Iohannis, primit la Casa Albă de Donald Trump. Cum arată programul președintelui în SUA

Preşedintele Klaus Iohannis va fi primit, marţi, la Washington, de omologul său american, Donald Trump, în cadrul...325

Monden
20 aug 00:00MondenLoredana Groza, de nerecunoscut la 49 de ani

Este una dintre cele mai iubite artiste din România, cu o carieră de zeci de ani în spate, însă în ultimele luni...452

20 aug 00:00MondenPapadopol, cuplat cu fosta soție a profesorului său. Adrian Titieni îl pregătește pentru doctorat

Bruneta este nimeni alta decât Adriana, fosta soţie a actorului Adrian Titieni, cu care are doi copii cu vârste de...401

20 aug 00:00MondenChefi la cuţite: Juraţii, obligați să mănânce integral preparatele din preselecţii

Se schimbă regulile la "Chef la cuţite". Al şaptelea sezon, care va avea premiera în toamnă la Antena 1, va aduce...220

20 aug 00:00MondenElevul lui Smiley debutează ca actor în serialul „Profu'“. Seredinschi, din nou la Pro Tv

Smiley (36 de ani), celebrul jurat de la ”Vocea României”, le poartă noroc foştilor ”elevi”. La trei ani de...203

20 aug 00:00MondenAnamaria Prodan a dezvăluit ce i-a spus Dan Alexa înainte să îl lovească

Anamaria Prodan și Dan Alexa au fost progratoniștii unei faze incredibile în luna iulie a acestui an, când impresa...369

20 aug 00:00MondenCerbul de Aur 2019. Ce melodii românești au ales concurenții. Loredana Groza și Delia, preferatele străinilor

Joi și vineri, 22 și 23 august, concurenții care urcă pe scena Festivalului Cerbul de Aur 2019 vor interpreta piese...255

20 aug 00:00MondenKatie Holmes, înşelată cu o bombă sexy

Actriţa Katie Holmes (40 de ani) a fost înşelată de iubitul său, actorul Jamie Foxx (51 de ani), cunoscut mai ales...295

20 aug 18:39MondenRichard Gere: Ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, este un „Baby Trump“

Ministrul italian de Interne, liderul de extrema-dreaptă Matteo Salvini, este un "Baby Trump" care exploatează...225

20 aug 00:00MondenServiciul de streaming al grupului Disney va fi lansat în Canada şi Olanda, în noiembrie

Walt Disney Co a anunţat luni că va lansa noul său serviciu de streaming video, Disney+, în Canada şi Olanda, pe 12...163

20 aug 00:00MondenO actriţă din „Game of Thrones“ denunţă serviciile sociale israeliene de răpirea copilului său

Josephine Gillan, care a interpretat rolul tinerei curtezane Marei în serialul 'Game of Thrones' , a denunţat...221

Mapamond
20 aug 00:00MapamondBrexit fără acord: Guvernul britanic vrea să pună capăt imediat libertăţii de circulaţie a cetăţenilor UE la 31 octombrie

Guvernul britanic condus de prim-ministrul Boris Johnson a indicat luni că doreşte să pună capăt 'imediat' liberei...211

20 aug 00:00MapamondDuma de Stat a creat o comisie pentru a investiga presupusele imixtiuni străine în afacerile interne ale Rusiei

Duma de Stat a Rusiei (camera inferioară a parlamentului federal) a înfiinţat luni o comisie pentru a investiga...161

20 aug 00:00MapamondDonald Trump avertizează China că un „alt Tiananmen“ în Hong Kong ar dăuna unui acord comercial cu SUA

Preşedintele american Donald Trump a lansat duminică un avertisment la adresa Chinei, asigurând că o reprimare a...166

20 aug 00:00MapamondPoliţia federală germană va crea un departament specializat în combaterea infracţiunilor de incitare la ură

Poliţia federală din Germania intenţionează să creeze o nouă structură cu personal pentru combaterea grupurilor...164

20 aug 00:00MapamondŞeful diplomaţiei poloneze: Varşovia este discriminată în privinţa reparaţiilor de război plătite de Germania

Mărimea disproporţionată a reparaţiilor plătite de Germania, aferente celui de-al Doilea Război Mondial, pentru...176

20 aug 00:00MapamondConsiliul de Stat din China cere integrarea Shenzhen cu Hong Kong şi Macao

Consiliul de Stat din China a cerut o dezvoltare mai mare a oraşului Shenzhen din sudul ţării, precum şi integrarea...191

20 aug 00:00MapamondTrump nu abandonează subiectul unei ipotetice cumpărări a Groenlandei; premierul danez: este o idee absurdă

''Groenlanda nu este de vânzare'', a precizat duminică premierul danez Mette Frederiksen, după relatările conform...169

20 aug 00:00MapamondProtest paşnic cu sute de mii de manifestanţi în Hong Kong

Sute de mii de manifestanţi pro-democraţie au invadat duminică străzile din Hong Kong, sfidând poliţia şi ploaia...168

20 aug 00:00MapamondAngela Merkel: Suntem pregătiţi pentru orice deznodământ al Brexitului

Berlinul este pregătit pentru un eventual Brexit dezordonat, a declarat cancelarul german Angela Merkel duminică, cu...170

20 aug 00:00MapamondPreşedintele partidului polonez de guvernământ cere măsuri împotriva marşurilor gay

Polonia trebuie să reziste în faţa ofensivei ''teatrului ambulant'' al marşurilor gay, a declarat duminică liderul...173

Sănătate
20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...385

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...707

6 aug 03:50SănătateCNAS: Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a fost repusă în funcţiune

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că, începând de marţi, Platforma Informatică a Asigurărilor...998

5 aug 10:31SănătateO NOUĂ METODĂ DE SLĂBIT: hipnoza! Bani grei în schimbul unor iluzii?

Tot mai mulți oameni apelează la diferite metode pentru slăbit. Suntem destul de preocupați de felul în care...883

1 aug 03:17SănătateEpidemie de OBEZITATE INFANTILĂ în România!

Asociația Pro Consumatori membră a Organizației Europene a Consumatorilor a analizat 32 de produse din lapte...927

30 iul 00:58SănătateMinistrul Sănătăţii, pe litoral: 'Direcţia de Sănătate Publică a suspendat activitatea pe 2 plaje'. Ce spune Pintea despre Spitalul Judeţean!

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, se află la Constanţa, la o întâlnire cu reprezentanţii Direcţiei de...4014

25 iul 03:29SănătateDOTĂRI la Spitalul Hârșova: echipamente și mobilier medical!

Spitalul Orășenesc Hârșova s-a înnoit: la începutul acestei săptămâni, reprezentanții unității spitalicești...1311

25 iul 01:18SănătateMedicii de pe Secția Chirurgie OMF vor face de gardă la domiciliu!

Consilierii județeni au aprobat, în ședința Consiliului Județean Constanța de miercuri, 24 iulie a.c.,...1200

24 iul 03:18SănătatePremierul l-a demis pe şeful CNAS

Premierul Viorica Dăncilă l-a demis marţi pe şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Răzvan...1052

18 iul 00:17SănătateCabinete medicale noi, la Spitalul Municipal Mangalia

La unitatea sanitară din Mangalia s-au înființat, recent, mai multe cabinete medicale și săli de tratament în...1714