rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 24 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

GALERIE FOTO și VIDEO!

ANCHETĂ! Pacienți internați în saloane fără aviz sanitar, într-o ANEXĂ din curtea SPITALULUI EFOSAN

Pacienți cazați la Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord... în saloane care nu respectă circuitele medicale. Conducerea unității spitalicești spune că încăperile respective vor avea o altă destinație și că s-a recurs la internarea bolnavilor în spațiile respective pentru o foarte scurtă periodă de timp, dintr-o eroare!

Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord (sau Sanatoriul Efosan, cum mai este cunoscută unitatea) este una dintre cele mai vechi instituții medicale de acest profil din țară. Începuturile unității spitalicești se împletesc cu începuturile „băilor de nămol” din țara noastră. Se poate mândri cu unul dintre cele mai mari bazine din unitățile spitalicești de profil, cel de la baza de tratament Steaua de Mare – care, din păcate, în ultimii ani nu a fost folosit decât pentru două luni pe an, iar în 2018, baza nu a fost deschisă deloc! – dar și cu renume printre pacienții din străinătate, construit pe parcursul a decenii. E drept, în urmă cu aproape un deceniu au existat niște intenții de închidere a spitalului, dar momentul a fost depășit. De aproximativ șase ani, manager al unității spitalicești este dr. Anatoli Covaleov, unul dintre medicii „veterani” ai spitalului. Iar la ora actuală pacienții din străinătate nu mai vin ca pe vremuri, dar bolnavii români continuă să vină în număr considerabil. Și în prezent, în pragul sărbătorilor de iarnă, la Spitalul Efosan paturile sunt ocupate aproape de 100%. „Funcționăm la capacitate maximă în permanență”, ne spune conducerea spitalului.

Însă, cadre medicale din interiorul spitalului ne-au semnalat, sub protecția anonimatului, că în cadrul spitalului din Eforie Nord s-ar petrece câteva lucruri care ridică semne de întrebare. Mai precis, aspectele semnalate vizează o anexă a spitalului, construită odată cu clădirea principală, undeva prin anii 1900. „Vila-anexă”, după cum s-au referit la clădire cei care ne-au semnalat aspectele.

În trecut, în această vilă-anexă se desfășura activități administrative. La parter era magazia unității, iar în camerele de la etajul superior – clădirea are un singur etaj – erau cazați angajații unității cu situație financiară mai delicată. În urmă cu vreo trei ani, spun surse din rândul cadrelor medicale, conducerea spitalului, în frunte cu dr. Anatoli Covaleov, managerul unității, au luat decizia să schimbe destinația clădirii. Astfel, la parter au fost realizate laboratorul de analize medicale și compartimentul de radiologie, în spații complet renovate. De asemenea, camerele de la etaj au fost eliberate, timp de aproximativ un an au stat nefolosite, iar ulterior au fost complet renovate și mobilate. Iar în acest moment apare problema, după cum spun sursele noastre din cadrul spitalului: în cele șapte camere, complet renovate, dotate cu băi moderne, au început să fie cazați pacienți.

În filmulețele atașate articolului, cât și în imaginile capturate, o parte realizate în luna iulie 2018, o parte în luna noiembrie 2018, se poate observa că în încăperile respective sunt persoane cazate. Din imagini se poate observa că persoanele respective își întind prosoapele pe balustrada scării de acces, ba chiar că au venit la spital cu ... un cățel!

S-ar putea spune: și unde este problema? Ei bine, vila anexă nu îndeplinește criteriile sanitare pentru ca încăperile respective să fie folosite ca saloane medicale. De altfel, nici în evidențele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța nu figurează cele șapte camere, cu cele 14 paturi, ca fiind cu destinație de saloane medicale.

„Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord este o unitate medicală de monospecialitate, cu 175 de paturi aprobate, din care 150 funcționale, aflată într-o stațiune balneoclimaterică permanentă, situată între Marea Neagră și extremitatea nord – estică a Lacului Techirghiol”, se arată într-o adresă a spitalului către Ministerul Sănătății, din 28.04.2017. În aceeași adresă se arată că cele 150 de paturi sunt împărțite între Secția Clinică și Secția Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, în vreme ce restul de 25 de paturi, nefuncționale, au fost aprobate la un moment dat, pentru o Secție de Geriatrie și Gerontologie, avută în plan dar nerealizată până în prezent.

Aceleași 150 de paturi sunt și în evidențele CJAS Constanța, conform contractului încheiat cu reprezentanții spitalului. „Spitalul are contractate cu instituția noastră 150 de paturi”, se precizează în adresa CJAS Constanța, semnată de dr. George Mirel Cristescu.

Nu există nici aviz din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, moivarea fiind: „Obiectivele la car faceți referire sunt puse în funcțiune înainte de intrarea în vigoare a legislației specifice pe linia avizării-autorizării, privind securitatea la incendiu (imobile construite în perioada 1924 – 1971), astfel că nu se supun procesului de avizare – autorizare, iar conform prevederilor art. 15 din Constituția României legislația nu se aplică retroactiv. Totodată, vă comunicăm că, pe timpul activităților specifice desfășurate la obiectivul amintit, nu s-au identificat modernizări sau schimbări de destinație care să facă obiectul avizării – autorizării, astfel că „vila situată în curtea interioară a spitalului” se supune acelorași aspecte menționate mai sus”, după cum se arată în adresa transmisă către „Replica de Constanța”.

„Dar, cu toate acestea, în camerele acelea sunt cazați pacienți. Dar nu există circuite medicale, clădirea este separată de spital, camerele au ieșire în exterior, scara de acces nu este potrivită pentru pacienți, nu este niciun cabinet medical lângă camere, nu sunt cuprinse în ruta asistentelor medicale sau a medicilor”, ne-au semnalat surse din spital.

Ce spune conducerea Efosan despre cele șapte camere din anexă

Am contactat conducerea Spitalului Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord cu privire la situația respectivelor încăperi. Potrivit conducerii, respectivele camere au fost modernizate cu scopul de a caza medicii rezidenți care vin la Eforie Nord pentru cursurile de pregătire, dar și ca „spații de odihnă” pentru bolnavii care vin la tratament balnear în regim ambulator.

E drept, au fost cazați pacienți, spune conducerea spitalului, dar pentru o perioadă scurtă de timp, de doar vreo două săptămâni, în timpul verii.

„În vila – anexă, prin comitetul director, am hotărât ca spațiile acelea să fie renovate și să le utilizăm în scop didactic și medical. În scop didactic, pentru rezidenții care vor sta la noi pentru o perioadă mai lungă. De exemplu, dorim să dezvoltăm un proiect de colaborare cu un spital din Brașov, iar dacă vor să trimită rezidenți pentru mai multe luni, noi să le oferim și un loc de cazare. Dar pentru că nu se vor ocupa toate camerele și cele care vor fi ocupate, va fi pentru o perioadă de la câteva săptămâni la câteva luni, am stabilit să le introducem și în circuitul medical. Dar cum anume... Nu se poate să fie introduse în circuitul secției cu paturi, este evident, pentru că nu se îndeplinesc normele referitoare la circuitul sanitar. Atunci, vor fi introduse c și spații de odihnă, pentru pacienții care vin să își facă tratamentul ambulator, în cadrul laboratorului de recuperare, dar nu este necesară internarea lor”, ne-a precizat conducerea spitalului.

Ocuparea respectivelor camere se va face contracost, dar deocamdată aceste „detalii” nu au fost stabilite. „Încă nu am ajuns cu directorul financiar să stabilim un nivel al costurilor, pentru așa ceva, un tarif. Va fi vorba despre plata integrală a unui serviciu, cel de odihnă și supraveghere medicală după ce fac, în regim ambulator, baia de nămol. În felul acesta vor fi folosite, dar nu am ajuns să definim tarife și aspecte de genul acesta, de aceea nu au fost introduse în circuitul medical”, a adăugat conducerea spitalului.

Dar, până la stabilirea acestor „detalii”, camerele acelea au fost folosite ca saloane medicale, după cum admite și conducerea unității spitalicești... de nevoie!

„A fost o perioadă de două săptămâni și ceva în care au fost pacienți, a fost decizia mea exclusivă, mi-o asum. Am neglijat unele lucruri la planificare a pacienților, nu dau vina nici pe șefa de secție, nici pe directorul medical, este vina mea pentru că au venit mai mulți pacienți decât puteam să cazăm efectiv, erau din alte localități majoritatea și nu puteam să îi trimitem acasă. Au mai fost utilizate în scop didactic și chestiuni de protocol. Îți vine un coleg din țară, nu am să îl cazez la un loc cu pacienții”, a adăugat conducerea unității sanitare din Eforie Nord.

Practică schimbată de manager: pacienți internați de duminică!

Un alt aspect semnalat cu privire la modul cum se desfășoară activitatea în cadrul spitalului este faptul că, de aproximativ un an, a crescut considerabil numărul pacienților internați de duminică. Până în prezent, practica era ca pacienții, chiar dacă veneau de la kilometri depărtare, să fie internați în prima zi a săptămâni. De vreun an, au început internările de duminică. Realizate, spun sursele noastre, de dr. Anatoli Covaleov, managerul spitalului. La început erau 2 – 3 pacienți. În prezent, sunt internați și 40 de pacienți. „Se apelează la această practică pentru a se câștiga o zi în plus la decontarea cheltuielilor” spun surse din cadrul spitalului.

Dar internările încurcă socotelile.. administrative. „Acum, trebuie să se lase în creion, o planificare pentru sfârșitul de săptămână. Câte porții de mâncare se pregătesc? Pentru 20 de pacienți sau pentru 60? Aspectele acestea trebuie stabilite de vineri, dar angajatele nu știu niciodată câți pacienți vor fi internați duminică”, spun sursele noastre.

Referitor la această practică a internărilor realizate duminică, conducerea spitalului precizează că este în interesul pacienților. „Da, este o practică schimbată, căci este în interesul pacienților. Și avem gărzi duminică, astfel că, de ce să nu facem internări duminică? Nu este interzis de lege, iar dorința noastră este să venim în întâmpinarea pacienților, pentru a începe de luni tratamentele”, spune reprezentantul spitalului.

„În ceea ce privește ziua de internare, vă informăm că în legislația nu sunt specificate zilele din săptămână în care unitățile sanitare cu paturi pot face sau nu internări”, ne-au precizat reprezentanții CJAS Constanța.

Într-o ediție viitoare a „Replica de Constanța” vom prezenta planurile conducerii Spitalului Clinic de Recuperare Medicală Eforie Nord pentru baza de tratament Steaua de Mare, cândva renumită și apreciată de pacienții străini, dar în prezent închisă, cât și investițiile realizate în ultimii ani în unitatea spitalicească.

Florentina BOZÎNTAN

VIDEO:

miercuri, 19 decembrie 20184939
Comentarii

283Popa Marius(31 mar 15:49)
Felicitari domnului doctor Covaleov pentru tot ce a facut pentru acest spital! Prin eforturi sustinute, a reusit sa modernizeze acesta institutie. Faptul ca conduce cu mana de fier acest spital a trezit nemultumire printre angajati. Cu siguranta prezenta domnuui doctor Covaleov, pe orice functie, in acest spital, aduce plus valoare. Va doresc multa putere de munca domnule doctor!
3179Silvia(13 feb 20:48)
Dr. Covaleov trebuie sa fie felicitat pentru ca a reusit sa transforme in bine acest spital. Am fost pacienta dumnealui si ii multumesc pentru profesionalism. De asemenea am cel mai mare respect pentru munca titanica pe care a depus-o ca sa transforme o ruina intr-un spital modern.
4203pacient(5 feb 17:34)
Cata rautate in acest articol...de ce se da sub anonimat???ptr.ca nu are curaj.Tot ce spun,aceste surse,sub anonimat,sunt niste minciuni,frustrari...etc.sub conducerea dr.Covaliov,clinica s-a schimbat,in bine foarte mult,din toate punctele de vedere.Persoanele care vorbesc sub anonomat,asistente,medici,infirmiere rtc,probabil ca nu mai au acces la spagile pe care le primeau cu ani in urma. atunci inventam si suntem suparati....RUSINE!!!
31Asistenta 2(22 ian 23:41)
Primarul habar nu are ce se intampla aici si nici in oras.Mincea nu facea decat politica si incerca sa ne arate ca toate sunt bune in oras.Minceo voturi o sa iti mai dam din fata garii mai gura sparta.si tu si primarul ati facut din Eforie un bilci
411pentru replica(13 ian 19:59)
la mancat cacat si denigrerari nu va intrece nimeni, cand dati ceva de Brailoiu la comentarii pauza cata spaga va da? ziar de scandal si rahat ari ajuns
17313Pacient(10 ian 22:23)
Felicitari dr Covaleov pt tot ce a reusit sa faca in acest spital, cei care vorbesc numai aberatii sunt cei nemultumiti ca numai fac ce vor in timpul programului.
219cetatean(8 ian 19:14)
mancatori de rahat care nu au altceva de facut ofticati
20342pacient vechi(31 dec 15:35)
Vin la aceasta clinica de multi ani. Tratamentul este foarte bun. In ultimii ani clinica arata mai bine de la an la an. Cat despre Dr Covaleov - toata stima, atat ca om cat si ca medic. voi reveni aici intotdeauna cand voi avea nevoie. nu luati in seama rautatile.
22364Tacu Octavian(25 dec 14:59)
Clinica arata civilizat si este meritul lui Covaleov.Restul sunt barfe de doi lei.
174mari(25 dec 13:41)
Asta vara baile calde cu namol ii costau pe pacientii internati 34 lei pe zi ptr ca personalul de intret sa aiba sporuri--e normal ?
22360asistenta(21 dec 23:23)
Spitalul nostru arata foarte bine si marea majoritate a pacientilor sunt foarte multumiti! este urat ca unele persoane nemultumite din spital incearca sa denigreze unitatea. Domnul doctor Covaleov a salvat spitalul cand altii incercau sa il inchida si apoi l-a renovat complet. Daca vreti sa stiti cum este in spital, veniti si intrebati pacientii daca sunt multumiti.
36430Covaleov la puscarie!!(19 dec 20:06)
Covaleov, trebuia sa fie la puscarie de mult timp, la cate ilegalitati a facut si inca face....DNA, ANI,corpul de control etc dorm in papuci, cand vine vorba de acest "om".
25437Muie Mincea(19 dec 17:55)
Mincea fura impreuna cu Gionavi cipilica zis si sugativ de motorina. Normal ca stau oamenii in frig. Si asitentele alea curve
35027Cineva(19 dec 17:42)
Domnul doctor Covaleov se comporta ca un patron. A dat prime doar la 11 angajate . Nu isi respecta personalul nemedical. Veniti sa faceti ancheta.
296andra(19 dec 14:35)
dar nu e mai bine sa raspunda cei vinovati, ca sa nu mai fim carcotasi?
7352Eforie(19 dec 08:55)
Sunteti carcotasi!!!! Daca ar fi lasat tigania care era inainte de renovare, poate erau laudati? Acei necajiti care chipurile locuiau acolo inchiriau toata vara acele asa zise camera si nu se mai sesiza nimeni, cand in tara asta se face ceva toti sunt nemultumiti ca nu le da si lor ceva. Poate ce tot dau ei la PSD
24566Efo San(19 dec 08:11)
Nu are Mincea nici o treaba cu mizeria si faptul ca sanatoriile de stat din Eforie arata in asa hal! Nu Mincea a avut bugetele lor pe mana. Iar labagiul ala de o stie pe fisa lui Mincea sa incerce sa io suga lui taximetristu!
26043Giovani(19 dec 07:05)
Doamna asistenta Mincea e cea care trage sforile;le stie pe toate si se laquda ca are reltiile cel mai mari
mai mult...Anchete
11 apr 20:00AncheteŞi-au bătut joc de 3 milioane de euro, bani europeni! DOCUMENTE: cum au murit toţi calcanii din crescătoria de la Corbu

Inaugurată cu mare fast, aşa cum se cuvenea unui proiect realizat cu o impresionantă sumă de bani europeni -...7577

5 apr 00:06AncheteProsperitate în rândul tinerilor PSD: s-a plimbat prin toată lumea în timp ce era angajat la Apele Române, iar mama lui concesiona sectoare de plajă10320
1 apr 00:49AncheteSexy-consilieră de la Sănătate, numită administrator la Şantierul Naval 2 Mai SA Mangalia11092
25 mar 23:35AncheteTUN de 19 hectare. Expertiză judiciară care a 'mutat' un teren din Kogălniceanu la Constanţa, ANULATĂ de instanță!

Zoea Rădulescua pierdut terenurile de pe malul lacului Siutghiol! Procesul în care expertul judiciar al Tribunalului...5481

21 mar 00:18AnchetePREMIERĂ! Judecătorii au obligat Ministerul Sănătății să-i asigure tratamentul GRATUIT unui bolnav de cancer2964
16 feb 02:18AncheteIată lista cu terenurile pe care Primăria Constanța trebuie să le recupereze!9397
8 feb 00:08AncheteAutoritățile s-au îngrozit: în AZILUL ILEGAL de la Agigea bătrânii erau ținuți nemâncați și nespălați!

Cotidianul “Replica” de Constanța dezvăluia, în data de 30 ianuarie, că pe raza comunei Agigea ar funcționa un...7948

30 ian 00:01AncheteANCHETĂ. AZIL CLANDESTIN la Agigea? Ce declară femeia care se ocupă de 'afacere'!8272
26 oct 00:35AncheteACORD DE RECUNOAȘTERE a VINOVĂȚIEI, RESPINS de INSTANȚĂ! Judecătorii au concluzionat că pedeapsa e prea blândă!5591
25 oct 00:49AncheteUTILAJELE LUATE DE CONSILIUL JUDEŢEAN ÎN 2013, CU FONDURI EUROPENE, S-AU EVAPORAT!

În administrarea și exploatarea Regiei Județene de Drumuri Judetene au intrat, în 2013, utilaje noi, care urmau să...7643

19 oct 20:51AnchetePorturile Constanţei, dragate de firma unui afacerist italian arestat pentru corupţie6513
8 sep 23:13AncheteANCHETE! O TÂNĂRĂ CARE VINE ÎN PROBE PENTRU ANGAJARE FURĂ CU NESIMȚIRE DIN LOCALURI și DIN APARTAMENTE! VIDEO10975
Vremea
23.9°18.6° - 24.4° joi, 23 mai 2019
cer seninUmiditate: 51%
Vânt: 5.5 m/s din V
Presiune: 1010.1 milibari

Loto
6/4952231383947
5/4014171924256
joker4182131451
Horoscop
mai mult...SPSportRT
24 mai 21:43SportUn fost internațional bulgar acuză naționala României de blat la EURO 1996: „Au mers la culcare cu Spania, vă spun sigur!”

Ivo Georgiev (47 de ani), fost internațional bulgar, afirmă că naționala României ar fi cedat deliberat meciul cu...344

24 mai 00:00SportSimona Halep-Ajla Tomljanovic în primul tur! Sorana, meci incendiar! Cu cine joacă Begu și Buzărnescu

Tragerea la sorți de la Roland Garros 2019 a avut loc ieri. Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu și Sorana...251

24 mai 00:00SportSorana Cîrstea s-a calificat în semifinale la Nurnberg

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat joi în semifinalele turneului WTA de la Nurnberg...137

24 mai 00:00SportMoldoveanul Radu Albot, în semifinale la Geneva

Jucătorul moldovean de tenis Radu Albot, locul 45 în clasamentul mondial şi favorit nr. 5, va disputa semifinala...131

Local
24 mai 00:34LocalLocuințe protejate și centre de zi pentru beneficiarii Protecției Copilului Constanța

Demersurile în vederea închiderii vechilor centre de plasament din județul Constanța continuă! Trei noi proiecte,...374

24 mai 00:47LocalDoi bărbați din Tulcea s-au ales cu dosare penale!

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea, la data de 22 mai a.c., au depistat un bărbat,...406

24 mai 00:33LocalO femeie a stat atârnată de balcon, pe strada Traian! Amenința că se sinucide

...2434

24 mai 00:44LocalConstănțenii își pot testa, în doar 5 minute, NIVELUL DE CONSUM DE ALCOOL!

Miercuri, 5 iunie a.c., ALIAT (Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor), Institutul Național...727

24 mai 00:43LocalPoliția Locală, în control în punctele fierbinți ale orașului. Urmarea: SUTE DE SANCȚIUNI!

Polițiștii locali au intensificat verificările în zona unităților de învățământ, a stațiilor de transport...452

24 mai 01:00LocalLaboratorul Micului Einstein pentru preșcolarii isteți!

Grădiniţa nr. 45 Constanţa o organizat primul Concurs Judeţean preșcolar de știinţă “LABORATORUL MICULUI...248

24 mai 00:51LocalBlocuri noi, în locul fostei fabrici Energia. Proiectul ajunge în atenţia consilierilor

Fosta fabrică de mase plastice Energia, aflată pe Baba Novac, a fost ani la rândul „raiul” hoților care au secat...1682

24 mai 00:37LocalHoria Constantinescu, șeful de la Protecția Consumatorilor, implicat într-un accident cu mai multe mașini! VIDEO

Un accident rutier a avut loc în municipiul Constanța, joi, 23 mai, la intersecția străzilor Ion Lahovari cu...7032

24 mai 00:39LocalComandantul pescadorului urmărit cu FOCURI de ARMĂ, ARESTAT la Constanța!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, coordonaţi de procurorul învestit în cauză din cadrul...1100

23 mai 01:36LocalRADET Constanța caută director economic!

Consiliul de Administraţie al RADET Constanța a demarat procedura de recrutare şi selecţie pentru postul de director...638

Politică
24 mai 00:00PoliticăEugen Tomac: Aproape toate partidele au încercat să deturneze sensul acestor alegeri

Partidul Mișcarea Populară, Filiala Constanța, a organizat joi, 23 mai, la sediul PMP, o conferință de presă...151

24 mai 00:00PoliticăTurcan a răbufnit după cântecul popular interpretat de copii: 'Dragnea demonstrează că nu dă doi bani pe viitorul copiilor'

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, critică în termeni duri clipul electoral în care mai mulți copii laudă...186

24 mai 00:00PoliticăDragnea, reproșuri pentru PSD și Guvern: Am fost lăsat singur!

Președintele PSD, Liviu Dragnea, reproșează Guvernului și celor din PSD că au comunicat foarte puțin, iar în...262

24 mai 00:00PoliticăPreşedintele PMP susţine alegerea primarilor în două tururi: E spre binele PSD-ului să mai scape de anumiţi baroni locali

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, susţine ca alegerea primarilor să se facă în două tururi de scrutin, considerând...164

24 mai 00:49PoliticăVideoconferință la MAI: iată ce s-a stabilit în legătură cu alegerile!

La sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc, joi, 23 mai a.c., ședința Comisiei Tehnice Centrale pentru...397

24 mai 00:36PoliticăCând se deschid ofertele pentru reabilitarea Cazinoului! Anunţul făcut de ministrul Dezvoltării

Daniel Suciu, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a anunţat pe pagina de facebook că, pe 3...472

24 mai 00:38PoliticăŞcoala 16 va fi EXTINSĂ! Făgădău a semnat contractul de finanţare!

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, Secretarul de Stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și...1035

24 mai 00:46PoliticăDarius Vâlcov, urmărit penal de DIICOT în dosarul privind publicarea protocolului din 2016

DIICOT a început urmărirea penală in personam pentru infracțiunea de divulgare a secretului care periclitează...368

24 mai 00:48PoliticăŞedinţă de consiliu local la Valu lui Traian

Primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, convoacă şedinţă extraordinară a Consiliului Local al comunei Valu...347

24 mai 00:51PoliticăPost la Serviciul Juridic al Primăriei Constanța, scos la concurs

Primăria municipiului Constanţa organizează concurs la sediul din bd. Tomis, nr. 51, pentru ocuparea unei funcţii...345

Monden
24 mai 00:00MondenEl a câştigat „Ferma: Un nou început“! Moroşanu şi Marius s-au bătut pentru 50.000 de euro, dar doar unul a plecat acasă cu marele premiu

Anul acesta, Pro TV a adus în casele românilor un nou format de show, „Ferma: Un nou început“, o emisiune care a...313

24 mai 00:00MondenInna, pe scena de la Românii au talent, în cea de-a doua semifinală live

Inna va fi prezentă pe scena Româmnii au talent, în cea de-a doua semifinală a concursului transmis de postul de...130

24 mai 00:00MondenCare sunt cei doi finaliști de la Fermă care pot intra în posesia marelui premiu

Mulți au fost, puțini au mai rămas. După ce Diana a părăsit show-ul cu lacrimi în ochi, Otniela, Marius,...130

24 mai 16:11MondenCe spune fosta soție a lui Mihai Constantinescu despre mutarea artistului la o clinică din străinătate

Mihaela Constantinescu, fosta soție a îndrăgitului artist Mihai Constantinescu, a comentat pe marginea zvonurilor...239

24 mai 00:00MondenAlex Velea, în fustă la Viva Party 2019

Antonia și Alex Velea au fost prezenți la Viva Party 2019. Cei doi au uimit cu ținutele alese pentru eveniment....243

24 mai 00:00MondenIulia Vântur vorbește despre căsătorie. „Nu știu dacă asta e varianta câștigătoare pentru doi oameni care se iubesc”

Fosta prezentatoare de televiziune Iulia Vântur a acordat un interviu pentru Antena Stars, în care a făcut...167

24 mai 00:00MondenCătălin Moroșanu și Kamara au sărit la bătaie în semifinală, la Ferma. Toți au intervenit să îi despartă

Scene șocante la Ferma, în semifinala de miercuri seara, de la Pro tv. După ce ceilalți concurenți eliminați pe...162

24 mai 00:00MondenIulia Albu, cu găina pe umăr la VIVA! Party 2019. „Vin din lumea mea!”

Iulia Albu a atras toate privirile la VIVA! Party 2019, eveniment organizat miercuri seara la Clubul Diplomatic din...185

24 mai 00:00MondenDaniel Craig va fi operat la gleznă după accidentarea suferită în timpul filmărilor de la noul lungmetraj cu James Bond

Actorul britanic Daniel Craig va fi operat la gleznă, după ce s-a accidentat în timpul filmărilor pentru cel de-al...131

24 mai 00:00MondenEurovision 2019: Scorul obţinut de reprezentantul Marii Britanii, micşorat cu cinci puncte

Scorul obţinut de reprezentantul Marii Britanii la concursul Eurovision 2019, clasat pe ultimul loc în finala acestei...129

Mapamond
24 mai 00:00MapamondSUA: Lege destinată să facă publice declaraţiile fiscale ale lui Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump refuză în continuare să-şi facă publice declaraţiile fiscale, dar parlamentul...120

24 mai 00:00MapamondCJUE: Marine Le Pen trebuie să restituie Parlamentului European 300.000 de euro în scandalul angajărilor suspecte

Justiţia europeană a respins un recurs al liderei extremei drepte franceze Marine Le Pen, care a contestat încă o...108

24 mai 00:00MapamondUcraina: O petiţie pentru demisia noului preşedinte al ţării a fost semnată de mii de ucraineni

Învestit în funcţie de numai două zile, noul preşedinte ucrainean ales Volodimir Zelenski este deja contestat: o...142

24 mai 00:00MapamondArmata SUA va instala corturi la frontiera cu Mexicul

Armata SUA va instala corturi în apropiere de frontiera cu Mexicul pentru a găzdui temporar migranţi adulţi, a...116

24 mai 00:00MapamondTurcia: Ankara a încetat să cumpere petrol iranian pentru a respecta sancţiunile americane

Turcia a pus capăt în totalitate importurilor de petrol iranian la începutul lunii mai pentru a "respecta"...122

24 mai 00:00MapamondSUA: Cererea preşedintelui Trump ca Deutsche Bank să nu furnizeze Congresului informaţiile solicitate a fost respinsă de tribunal

Un judecător federal a respins miercuri cererea preşedintelui Donald Trump şi a grupului său (trei din copiii săi...130

24 mai 00:00MapamondOEP: Palestinienii anunţă că nu vor participa la conferinţa de la Manama, organizată de SUA şi Bahrein

Conducerea palestiniană a anunţat miercuri seara că nu va participa la conferinţa de la Manama (25-26 iunie) privind...107

24 mai 00:00MapamondGuvernul german decide continuarea participării la misiunea NATO din Kosovo, KFOR, dar în format redus

Guvernul german a decis miercuri continuarea participării la misiunea NATO din Kosovo, KFOR, dar cu o reducere a...108

24 mai 00:00MapamondBrexit: Tot mai mulţi politicieni britanici cer demisia premierului Theresa May

Premierul britanic Theresa May se confruntă cu tot mai multe voci care îi cer demisia, în condiţiile în care devine...115

24 mai 00:00MapamondInterpol anunţă dezmembrarea unei reţele internaţionale de pedofili conectaţi la 'darkweb'

Organizaţia internaţională de poliţie Interpol a anunţat joi dezmembrarea unei reţele internaţionale de pedofilii...114

Sănătate
24 mai 00:42SănătateSpitalul Medgidia intră în REPARAȚII CAPITALE!

A fost semnat contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a Spitalului Municipal Medgidia, aferente proiectului...361

18 mai 01:39SănătateRujeola face ravagii în 13 județe din țară și în București

Alte 83 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate, în ultima săptămână, în 13 judeţe şi în...498

18 mai 00:10SănătateHoria Ţuţuianu despre Spitalul Regional: Singura cerinţă pe care am avut-o şi o am este ca acesta să fie în Constanţa

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Marius Ţuţuianu a susţinut vineri, 17 mai a.c., o conferinţă...945

18 mai 00:10SănătateSpitalul Județean Constanța s-a alăturat campaniei „Salvează vieți: igiena mâinilor”

Micuții pacienți din secțiile Pediatrie și Chirurgie Pediatrică dar și însoțitorii lor au participat, vineri, 17...514

18 mai 00:11SănătateLecții despre infecția cu HIV/SIDA și stand-up comedy în școlile din Constanța

Aproximativ 1.500 de elevi din județul Constanța vor participa luna aceasta la sesiuni educative pentru prevenirea...517

17 mai 00:00SănătateCongresul Național de Anatomie aduce medici de renume la Constanța!

Constanța găzduiește, în perioada 16 – 18 mai a.c., a XX-a ediție a Congresului Național de Anatomie, eveniment...559

11 mai 17:50SănătateIntervenție chirurgicală dificilă, realizată la Spitalul Județean Constanța

Un bărbat de 30 de ani, adus în stare critică la UPU Constanța, în urma unui accident rutier petrecut în Tulcea, a...3894

10 mai 17:50SănătateCentrul medical Pozimed a fost preluat de Rețeaua Regina Maria

Reprezentanții Rețelei de sănătate Regina Maria au anunțat, joi, 9 mai a.c., preluarea Centrului medical Pozimed,...1915

8 mai 17:51SănătateLinie laparoscopică videoghidată, la Spitalul Medgidia

Spitalul Municipal Medgidia are o nouă linie laparoscopică videoghidată de ultimă generație, achiziționată cu...929

4 mai 18:05SănătateEchipamente moderne pentru Spitalul Medgidia

Spitalul Municipal Medgidia va beneficia de o nouă unitate de laparoscopie. Aceasta a fost achiziționată și donată...1091