rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 17 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

GALERIE FOTO și VIDEO!

ANCHETĂ! Pacienți internați în saloane fără aviz sanitar, într-o ANEXĂ din curtea SPITALULUI EFOSAN

Pacienți cazați la Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord... în saloane care nu respectă circuitele medicale. Conducerea unității spitalicești spune că încăperile respective vor avea o altă destinație și că s-a recurs la internarea bolnavilor în spațiile respective pentru o foarte scurtă periodă de timp, dintr-o eroare!

Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord (sau Sanatoriul Efosan, cum mai este cunoscută unitatea) este una dintre cele mai vechi instituții medicale de acest profil din țară. Începuturile unității spitalicești se împletesc cu începuturile „băilor de nămol” din țara noastră. Se poate mândri cu unul dintre cele mai mari bazine din unitățile spitalicești de profil, cel de la baza de tratament Steaua de Mare – care, din păcate, în ultimii ani nu a fost folosit decât pentru două luni pe an, iar în 2018, baza nu a fost deschisă deloc! – dar și cu renume printre pacienții din străinătate, construit pe parcursul a decenii. E drept, în urmă cu aproape un deceniu au existat niște intenții de închidere a spitalului, dar momentul a fost depășit. De aproximativ șase ani, manager al unității spitalicești este dr. Anatoli Covaleov, unul dintre medicii „veterani” ai spitalului. Iar la ora actuală pacienții din străinătate nu mai vin ca pe vremuri, dar bolnavii români continuă să vină în număr considerabil. Și în prezent, în pragul sărbătorilor de iarnă, la Spitalul Efosan paturile sunt ocupate aproape de 100%. „Funcționăm la capacitate maximă în permanență”, ne spune conducerea spitalului.

Însă, cadre medicale din interiorul spitalului ne-au semnalat, sub protecția anonimatului, că în cadrul spitalului din Eforie Nord s-ar petrece câteva lucruri care ridică semne de întrebare. Mai precis, aspectele semnalate vizează o anexă a spitalului, construită odată cu clădirea principală, undeva prin anii 1900. „Vila-anexă”, după cum s-au referit la clădire cei care ne-au semnalat aspectele.

În trecut, în această vilă-anexă se desfășura activități administrative. La parter era magazia unității, iar în camerele de la etajul superior – clădirea are un singur etaj – erau cazați angajații unității cu situație financiară mai delicată. În urmă cu vreo trei ani, spun surse din rândul cadrelor medicale, conducerea spitalului, în frunte cu dr. Anatoli Covaleov, managerul unității, au luat decizia să schimbe destinația clădirii. Astfel, la parter au fost realizate laboratorul de analize medicale și compartimentul de radiologie, în spații complet renovate. De asemenea, camerele de la etaj au fost eliberate, timp de aproximativ un an au stat nefolosite, iar ulterior au fost complet renovate și mobilate. Iar în acest moment apare problema, după cum spun sursele noastre din cadrul spitalului: în cele șapte camere, complet renovate, dotate cu băi moderne, au început să fie cazați pacienți.

În filmulețele atașate articolului, cât și în imaginile capturate, o parte realizate în luna iulie 2018, o parte în luna noiembrie 2018, se poate observa că în încăperile respective sunt persoane cazate. Din imagini se poate observa că persoanele respective își întind prosoapele pe balustrada scării de acces, ba chiar că au venit la spital cu ... un cățel!

S-ar putea spune: și unde este problema? Ei bine, vila anexă nu îndeplinește criteriile sanitare pentru ca încăperile respective să fie folosite ca saloane medicale. De altfel, nici în evidențele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța nu figurează cele șapte camere, cu cele 14 paturi, ca fiind cu destinație de saloane medicale.

„Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord este o unitate medicală de monospecialitate, cu 175 de paturi aprobate, din care 150 funcționale, aflată într-o stațiune balneoclimaterică permanentă, situată între Marea Neagră și extremitatea nord – estică a Lacului Techirghiol”, se arată într-o adresă a spitalului către Ministerul Sănătății, din 28.04.2017. În aceeași adresă se arată că cele 150 de paturi sunt împărțite între Secția Clinică și Secția Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, în vreme ce restul de 25 de paturi, nefuncționale, au fost aprobate la un moment dat, pentru o Secție de Geriatrie și Gerontologie, avută în plan dar nerealizată până în prezent.

Aceleași 150 de paturi sunt și în evidențele CJAS Constanța, conform contractului încheiat cu reprezentanții spitalului. „Spitalul are contractate cu instituția noastră 150 de paturi”, se precizează în adresa CJAS Constanța, semnată de dr. George Mirel Cristescu.

Nu există nici aviz din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, moivarea fiind: „Obiectivele la car faceți referire sunt puse în funcțiune înainte de intrarea în vigoare a legislației specifice pe linia avizării-autorizării, privind securitatea la incendiu (imobile construite în perioada 1924 – 1971), astfel că nu se supun procesului de avizare – autorizare, iar conform prevederilor art. 15 din Constituția României legislația nu se aplică retroactiv. Totodată, vă comunicăm că, pe timpul activităților specifice desfășurate la obiectivul amintit, nu s-au identificat modernizări sau schimbări de destinație care să facă obiectul avizării – autorizării, astfel că „vila situată în curtea interioară a spitalului” se supune acelorași aspecte menționate mai sus”, după cum se arată în adresa transmisă către „Replica de Constanța”.

„Dar, cu toate acestea, în camerele acelea sunt cazați pacienți. Dar nu există circuite medicale, clădirea este separată de spital, camerele au ieșire în exterior, scara de acces nu este potrivită pentru pacienți, nu este niciun cabinet medical lângă camere, nu sunt cuprinse în ruta asistentelor medicale sau a medicilor”, ne-au semnalat surse din spital.

Ce spune conducerea Efosan despre cele șapte camere din anexă

Am contactat conducerea Spitalului Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord cu privire la situația respectivelor încăperi. Potrivit conducerii, respectivele camere au fost modernizate cu scopul de a caza medicii rezidenți care vin la Eforie Nord pentru cursurile de pregătire, dar și ca „spații de odihnă” pentru bolnavii care vin la tratament balnear în regim ambulator.

E drept, au fost cazați pacienți, spune conducerea spitalului, dar pentru o perioadă scurtă de timp, de doar vreo două săptămâni, în timpul verii.

„În vila – anexă, prin comitetul director, am hotărât ca spațiile acelea să fie renovate și să le utilizăm în scop didactic și medical. În scop didactic, pentru rezidenții care vor sta la noi pentru o perioadă mai lungă. De exemplu, dorim să dezvoltăm un proiect de colaborare cu un spital din Brașov, iar dacă vor să trimită rezidenți pentru mai multe luni, noi să le oferim și un loc de cazare. Dar pentru că nu se vor ocupa toate camerele și cele care vor fi ocupate, va fi pentru o perioadă de la câteva săptămâni la câteva luni, am stabilit să le introducem și în circuitul medical. Dar cum anume... Nu se poate să fie introduse în circuitul secției cu paturi, este evident, pentru că nu se îndeplinesc normele referitoare la circuitul sanitar. Atunci, vor fi introduse c și spații de odihnă, pentru pacienții care vin să își facă tratamentul ambulator, în cadrul laboratorului de recuperare, dar nu este necesară internarea lor”, ne-a precizat conducerea spitalului.

Ocuparea respectivelor camere se va face contracost, dar deocamdată aceste „detalii” nu au fost stabilite. „Încă nu am ajuns cu directorul financiar să stabilim un nivel al costurilor, pentru așa ceva, un tarif. Va fi vorba despre plata integrală a unui serviciu, cel de odihnă și supraveghere medicală după ce fac, în regim ambulator, baia de nămol. În felul acesta vor fi folosite, dar nu am ajuns să definim tarife și aspecte de genul acesta, de aceea nu au fost introduse în circuitul medical”, a adăugat conducerea spitalului.

Dar, până la stabilirea acestor „detalii”, camerele acelea au fost folosite ca saloane medicale, după cum admite și conducerea unității spitalicești... de nevoie!

„A fost o perioadă de două săptămâni și ceva în care au fost pacienți, a fost decizia mea exclusivă, mi-o asum. Am neglijat unele lucruri la planificare a pacienților, nu dau vina nici pe șefa de secție, nici pe directorul medical, este vina mea pentru că au venit mai mulți pacienți decât puteam să cazăm efectiv, erau din alte localități majoritatea și nu puteam să îi trimitem acasă. Au mai fost utilizate în scop didactic și chestiuni de protocol. Îți vine un coleg din țară, nu am să îl cazez la un loc cu pacienții”, a adăugat conducerea unității sanitare din Eforie Nord.

Practică schimbată de manager: pacienți internați de duminică!

Un alt aspect semnalat cu privire la modul cum se desfășoară activitatea în cadrul spitalului este faptul că, de aproximativ un an, a crescut considerabil numărul pacienților internați de duminică. Până în prezent, practica era ca pacienții, chiar dacă veneau de la kilometri depărtare, să fie internați în prima zi a săptămâni. De vreun an, au început internările de duminică. Realizate, spun sursele noastre, de dr. Anatoli Covaleov, managerul spitalului. La început erau 2 – 3 pacienți. În prezent, sunt internați și 40 de pacienți. „Se apelează la această practică pentru a se câștiga o zi în plus la decontarea cheltuielilor” spun surse din cadrul spitalului.

Dar internările încurcă socotelile.. administrative. „Acum, trebuie să se lase în creion, o planificare pentru sfârșitul de săptămână. Câte porții de mâncare se pregătesc? Pentru 20 de pacienți sau pentru 60? Aspectele acestea trebuie stabilite de vineri, dar angajatele nu știu niciodată câți pacienți vor fi internați duminică”, spun sursele noastre.

Referitor la această practică a internărilor realizate duminică, conducerea spitalului precizează că este în interesul pacienților. „Da, este o practică schimbată, căci este în interesul pacienților. Și avem gărzi duminică, astfel că, de ce să nu facem internări duminică? Nu este interzis de lege, iar dorința noastră este să venim în întâmpinarea pacienților, pentru a începe de luni tratamentele”, spune reprezentantul spitalului.

„În ceea ce privește ziua de internare, vă informăm că în legislația nu sunt specificate zilele din săptămână în care unitățile sanitare cu paturi pot face sau nu internări”, ne-au precizat reprezentanții CJAS Constanța.

Într-o ediție viitoare a „Replica de Constanța” vom prezenta planurile conducerii Spitalului Clinic de Recuperare Medicală Eforie Nord pentru baza de tratament Steaua de Mare, cândva renumită și apreciată de pacienții străini, dar în prezent închisă, cât și investițiile realizate în ultimii ani în unitatea spitalicească.

Florentina BOZÎNTAN

VIDEO:

miercuri, 19 decembrie 20182635
Comentarii

01pentru replica(13 ian 19:59)
la mancat cacat si denigrerari nu va intrece nimeni, cand dati ceva de Brailoiu la comentarii pauza cata spaga va da? ziar de scandal si rahat ari ajuns
532Pacient(10 ian 22:23)
Felicitari dr Covaleov pt tot ce a reusit sa faca in acest spital, cei care vorbesc numai aberatii sunt cei nemultumiti ca numai fac ce vor in timpul programului.
08cetatean(8 ian 19:14)
mancatori de rahat care nu au altceva de facut ofticati
561pacient vechi(31 dec 15:35)
Vin la aceasta clinica de multi ani. Tratamentul este foarte bun. In ultimii ani clinica arata mai bine de la an la an. Cat despre Dr Covaleov - toata stima, atat ca om cat si ca medic. voi reveni aici intotdeauna cand voi avea nevoie. nu luati in seama rautatile.
881Tacu Octavian(25 dec 14:59)
Clinica arata civilizat si este meritul lui Covaleov.Restul sunt barfe de doi lei.
22mari(25 dec 13:41)
Asta vara baile calde cu namol ii costau pe pacientii internati 34 lei pe zi ptr ca personalul de intret sa aiba sporuri--e normal ?
785asistenta(21 dec 23:23)
Spitalul nostru arata foarte bine si marea majoritate a pacientilor sunt foarte multumiti! este urat ca unele persoane nemultumite din spital incearca sa denigreze unitatea. Domnul doctor Covaleov a salvat spitalul cand altii incercau sa il inchida si apoi l-a renovat complet. Daca vreti sa stiti cum este in spital, veniti si intrebati pacientii daca sunt multumiti.
8613Covaleov la puscarie!!(19 dec 20:06)
Covaleov, trebuia sa fie la puscarie de mult timp, la cate ilegalitati a facut si inca face....DNA, ANI,corpul de control etc dorm in papuci, cand vine vorba de acest "om".
3410Muie Mincea(19 dec 17:55)
Mincea fura impreuna cu Gionavi cipilica zis si sugativ de motorina. Normal ca stau oamenii in frig. Si asitentele alea curve
7712Cineva(19 dec 17:42)
Domnul doctor Covaleov se comporta ca un patron. A dat prime doar la 11 angajate . Nu isi respecta personalul nemedical. Veniti sa faceti ancheta.
104andra(19 dec 14:35)
dar nu e mai bine sa raspunda cei vinovati, ca sa nu mai fim carcotasi?
575Eforie(19 dec 08:55)
Sunteti carcotasi!!!! Daca ar fi lasat tigania care era inainte de renovare, poate erau laudati? Acei necajiti care chipurile locuiau acolo inchiriau toata vara acele asa zise camera si nu se mai sesiza nimeni, cand in tara asta se face ceva toti sunt nemultumiti ca nu le da si lor ceva. Poate ce tot dau ei la PSD
1828Efo San(19 dec 08:11)
Nu are Mincea nici o treaba cu mizeria si faptul ca sanatoriile de stat din Eforie arata in asa hal! Nu Mincea a avut bugetele lor pe mana. Iar labagiul ala de o stie pe fisa lui Mincea sa incerce sa io suga lui taximetristu!
3611Giovani(19 dec 07:05)
Doamna asistenta Mincea e cea care trage sforile;le stie pe toate si se laquda ca are reltiile cel mai mari
mai mult...Anchete
26 oct 00:35AncheteACORD DE RECUNOAȘTERE a VINOVĂȚIEI, RESPINS de INSTANȚĂ! Judecătorii au concluzionat că pedeapsa e prea blândă!

O femeie, inculpată într-un dosar de complicitate la înșelăciune, fals privind identitatea în formă continuată...3952

25 oct 00:49AncheteUTILAJELE LUATE DE CONSILIUL JUDEŢEAN ÎN 2013, CU FONDURI EUROPENE, S-AU EVAPORAT!5976
19 oct 20:51AnchetePorturile Constanţei, dragate de firma unui afacerist italian arestat pentru corupţie5037
8 sep 23:13AncheteANCHETE! O TÂNĂRĂ CARE VINE ÎN PROBE PENTRU ANGAJARE FURĂ CU NESIMȚIRE DIN LOCALURI și DIN APARTAMENTE! VIDEO

O tânără din județul Constanța a pus la cale un plan pentru a se alege cu bani nemunciți, pe care l-a și pus în...9361

20 aug 00:20AncheteBăncile pierd procesele cu clienții! Un constănțean are de primit de la BCR 13.000 euro11415
1 aug 20:50AncheteDirectorii care au ‘în mână’ soarta încălzirii la Constanţa se bat în indemnizaţii cu preşedintele României8294
27 iul 01:23AncheteRĂZBOIUL pe terenurile Taberei de la Năvodari continuă! NUME GRELE audiate într-un dosar deschis ca urmare a plângerii penale depuse de Nicolae Matei

Dosarul Taberei de copii de la Năvodari este departe de a se fi încheiat. Nicolae Matei, fostul primar al...8796

13 iul 02:14AncheteAfacere suprinzătoare: fraţii Micula au trecut hotelul Unirea din Mamaia pe firma din Neptun executată de ANAF5819
9 iul 00:13AncheteMAI MULTE LOCALITĂȚI DIN JUDEȚUL CONSTANȚA, SUB COD DE VREME REA!6643
8 iun 00:26AncheteO fostă angajată a Primăriei Constanţa, preşedinte într-o secţie de votare după ce a minţit că are cazier curat!

Stela Răduş a fost angajată în cadrul Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Constanţa, dar a...6197

4 iun 00:24AncheteUn celebru vameş din Constanţa, ţepuit de o firmă de construcţii cunoscută pentru escrocheriile sale11730
19 mai 11:21AncheteBARBUT MĂSLUIT şi CĂMĂTĂRIE! Clanul Săceanu învârtea BANI GREI; printre ‘ÎNŢEPAŢI’ ar fi şi patronul de la siteul Autovit!18068
Vremea
0° - 0.1° joi, 17 ianuarie 2019
cer seninUmiditate: 100%
Vânt: 5.71 m/s din SSV
Presiune: 1027.56 milibari

Loto
6/4971534364045
5/404919272814
joker3273032393
Horoscop
mai mult...SPSportRT
17 ian 00:00SportEugenie Bouchard, mesaj războinic pentru Simona Halep: „Ea e adevăratul număr 1!”

Eugenie Bouchard, locul 79 WTA, va juca joi cu americanca Serena Williams, locul 16 WTA, în turul II la Australian...1365

17 ian 00:00SportRadomir Antici: „Hagi a fost un zeu, Mateo muncitor, Lăcă feroce și Prodan o forță cu suflet de copil”

Legendarul Radomir Antici, 70 de ani, a făcut pentru Gazeta Sporturilor o scurtă caracterizare a românilor cu care a...459

17 ian 00:00SportLegendarul Andre Agassi ar putea fi noul antrenor al Simonei Halep

Simona Halep este aproape de o înţelegere prin care Andre Agassi să devină antrenorul său. Legendarul jucător...466

17 ian 00:00SportBayern Munchen vrea să înfiinţeze o echipă de handbal

Heiner Brand, antrenorul care a câştigat Campionatul Mondial cu Germania la handbal masculin în 2007, s-a întâlnit...238

Local
17 ian 00:37LocalPosturi scoase la concurs în cadrul IPJ Constanța!

IPJ Constanța organizează concurs pentru ocuparea următoarelor funcții vacante de ofițer specialist cu recrutare...2132

17 ian 00:25LocalAccident rutier GRAV în Tulcea! A intervenit elicopterul SMURD, un PRIMAR a ajuns la spital!

Secția de pompieri Măcin a fost solicitată să intervină miercuri, 16 ianuarie, pentru descarcerarea și acordarea...4120

17 ian 00:30LocalRATC a anunţat tarifele pe anul 2019

Regia Autonomă Transport în Comun Constanța reamintește publicului călător, tarifele tichetelor și abonamentelor...1653

17 ian 00:29LocalAMENZI USTURĂTOARE pentru cei care parchează pe locurile pentru persoanele cu dizabilități!

În ultima perioadă, lucrătorii instituției au aplicat 75 sancțiuni contravenționale pentru staționarea pe...526

17 ian 00:30LocalAccident rutier în Constanța! Șoferul era sub influența alcoolului

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, La data de 15 ianuarie a.c., au depistat un bărbat, în vârstă...2519

17 ian 00:29LocalJucării de 700.000 de lei, aduse din China, CONFISCATE în portul Constanța Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanța...306

17 ian 00:26LocalA fost prins individul care a FURAT un telefon mobil din interiorul unei case de pariuri

În urma cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de furt, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție, cu...385

17 ian 00:17LocalDouă femei din Constanța, AMENINȚATE și AGRESATE de soți! Polițiștii au emis ordine de protecție

Polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție, la data de 15 ianuarie a.c., ora 13.30, au fost sesizați de către o...1847

17 ian 00:27LocalMinistrul Educației, Ecaterina Adronescu, vine la Constanța!

Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța organizează un eveniment important pentru spațiul cultural...557

17 ian 00:17LocalALERTĂ la Cernavodă! Bărbat căzut de pe barjă, în Dunăre! VIDEO

Un apel dat la numărul unic de urgență 112 i-a alertat pe oamenii legii cu privire la faptul că un bărbat ar fi...3498

Politică
17 ian 00:39PoliticăIohannis: Decizia CNA de a suspenda temporar emisia unui post tv este fundamentată pe criterii de ordin politic

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că decizia adoptată marţi de către Consiliul Naţional al Audiovizualului...615

17 ian 00:40PoliticăSarcinile trasate de Viorica Dăncilă lui Tudorel Toader în scandalul legii recursului compensatoriu - Analize, evaluări și propuneri până luni

Ministrul Justitiei a anuntat, marti, ca in urma întâlnirii cu premierul a stabilit realizarea unei analize a datelor...355

17 ian 00:41PoliticăAdministraţia Prezidenţială: România nu are încă buget pentru 2019 exclusiv din cauza incapacităţii Guvernului

Administraţia Prezidenţială precizează că afirmaţiile ministrului pentru mediul de afaceri, comerţ şi...300

17 ian 00:36PoliticăPrimăria Valu lui Traian cheamă consilierii în şedinţă. Vezi ordinea de zi

Primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, convoacă şedinţa ordinară a Consiliului Local al comunei Valu lui...785

17 ian 00:34PoliticăE OFICIAL: PROTOCOALELE dintre procurori și SRI SUNT ILEGALE și ABUZIVE!

După Curtea Militară de Apel București, care a declarat că protocoalele "au fost încorporate obscur în procedura...1185

17 ian 00:37PoliticăOrganizația Femeilor Liberale Constanța a marcat 169 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu

Organizația Femeilor Liberale a municipiului Constanța a marcat marti, 15 ianuarie, 169 de ani de la nașterea...408

17 ian 00:32PoliticăCCR: Există conflict între Ministerul Public şi Parlament pe tema protocoalelor cu SRI

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, miercuri, sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor referitoare...258

17 ian 00:32PoliticăIohannis: Solicit Guvernului o analiză profundă privind recursul compensatoriu şi să vină cu soluţii

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat miercuri Guvernului să facă, în timp scurt, o analiză profundă privind...264

17 ian 00:29PoliticăPrimăria Murfatlar angajează! Iată despre ce post este vorba

Reprezentanții Primăriei Murfatlar au anunțat scoaterea la concurs a unei funcții de execuție de inspector, în...531

17 ian 00:33PoliticăSPIT Constanţa a preluat o nouă responsabilitate. Vezi despre ce este vorba

Începând cu anul fiscal 2019, Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța a preluat responsabilitatea...710

Monden
17 ian 00:00MondenHannelore de la Insula Iubirii, creatoare de rochii de mireasă. Ce alte afaceri mai are blonda

Hannelore, fostă concurentă la Insula Iubirii, și-a lansat colecție de rochii de mireasă. Blonda mai are și alte...243

17 ian 00:00MondenAlicia Keys va prezenta Premiile Grammy 2019

184

17 ian 00:00MondenAndrei Tinu s-a despărțit de soția sa. O acuză de infidelitate: „Am prins-o cu un alt bărbat”

Andrei Tinu, fiul fostului ziarist Dumitru Tinu, s-a separat de soția sa. Acesta o acuză de infidelitate pe fosta...508

17 ian 00:00MondenDelia, Brigitte, Bianca şi Inna fac bani grei din reclamele stradale

Oriunde întorci privirea în zonele centrale ale Capitalei, vedetele sunt pretutindeni! Fie că promovează magazine,...258

17 ian 00:00MondenSelena Gomez a revenit pe rețelele de socializare după ce a fost internată la psihiatrie

Selena Gomez a trecut prin momente cumplite în ultimul an, iar acest lucru a afectat-o emoțional foarte mult. În...226

17 ian 00:00MondenCâţi bani câştigă Faimoşii de la ˜„Exatlon 2019”

Are un real succes şi e în topul preferinţelor telespectatorilor. Emisiunea concurs „Exatlon”, difuzată la Kanal...363

17 ian 00:00MondenKim Kardashian a confirmat faptul că al patrulea său copil va fi făcut de o mamă surogat

Kim Kardashian a confirmat oficial faptul că ea și soțul ei, Kanye West, vor avea al patrulea copil printr-o mamă...261

17 ian 00:00MondenRihanna şi-a dat în judecată propriul tată. Care este mărul discordiei

Rihanna, în vârstă de 30 de ani, îşi rotunjeşte veniturile deja substanţiale venite în urma activităţii...247

17 ian 00:00MondenFiica lui Michael Jackson s-a internat într-un centru de psihiatrie

Paris Jackson, fiica regretatului artist Michael Jackson, s-a internat într-un centru de psihiatrie, pentru a-şi...307

17 ian 00:00MondenTom Cruise va continua seria "Misiune: Imposibilă" cu două filme

Actorul american Tom Cruise va fi din nou agentul secret Ethan Hunt în seria "Misiune: Imposibilă", pentru încă...195

Mapamond
17 ian 00:00Mapamond''Shutdown'': Democraţii îi cer lui Trump să amâne discursul privind Starea Uniunii

Preşedintele democrat al Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, i-a cerut miercuri preşedintelui republican al SUA,...174

17 ian 00:00MapamondPremierul britanic Theresa May: Părăsim Uniunea Europeană pe 29 martie

Premierul britanic Theresa May a dat asigurări, miercuri, că ţara sa va părăsi Uniunea Europeană la 29 martie şi...261

17 ian 00:00MapamondVladimir Putin: Încercările SUA de a-şi consolida dominaţia în Balcani destabilizează regiunea

Tentativele SUA şi ale altor ţări occidentale de a-şi consolida poziţia dominantă în Balcani rămâne un factor...234

17 ian 00:00MapamondGrecia: Guvernul Tsipras, din nou în faţa unui vot de încredere

Premierul elen Alexis Tsipras şi guvernul său se confruntă, miercuri, cu un nou vot de încredere în parlamentul de...177

17 ian 00:00MapamondNoi îndoieli legate de angajamentul preşedintelui Trump faţă de NATO

Noi îndoieli au apărut marţi cu privire la soliditatea angajamentului preşedintelui american, Donald Trump, faţă...198

17 ian 00:00MapamondBrexit: Parlamentul britanic a respins masiv acordul propus de May; opoziţia laburistă introduce moţiune de cenzură

Parlamentarii britanici au respins masiv marţi seară acordul privind Brexit-ul negociat de premierul conservator...188

17 ian 00:00MapamondPE lansează un program de training pentru jurnalişti de investigaţie, în memoria lui Jan Kuciak

Parlamentul European lansează un program de training pentru jurnalişti de investigaţie, care va purta numele...172

17 ian 00:00MapamondO treime din personalul ONU, supus hărţuirii sexuale în ultimii doi ani

O treime dintre membrii personalului ONU au declarat că au experimentat hărţuirea sexuală la locul de muncă în...197

17 ian 00:00MapamondEl Chapo l-a mituit pe fostul preşedinte mexican Pena Nieto cu 100 milioane de dolari

Un martor în procesul narcotraficantului mexican Joaquin Guzman, supranumit 'El Chapo', a declarat că acesta i-a dat...274

17 ian 00:00MapamondFacebook îşi înăspreşte regulile privind publicitatea electorală înaintea alegerilor

Facebook a anunţat miercuri că va impune reguli mai stricte pentru reclamele electorale în diferite ţări unde au...180

Sănătate
17 ian 00:27SănătateMai mulți pediatri în Spitalul Județean Tulcea!

Vești îmbucurătoare pentru părinții din județul Tulcea: conducerea Spitalului Județean a anunțat că se...393

16 ian 00:48SănătateMinisterul Sănătăţii a organizat o dezbatere publică privind funcţionarea farmaciilor

Grila după care se face inspecţia în vederea autorizării farmaciilor ar trebui să fie unitară la nivel de ţară...412

14 ian 01:36SănătateSorina Pintea a semnat ordinul: Începe cel mai mare CONTROL din ultimii ani, în spitale

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că a semnat ordinul prin care se vor declanşa controale privind...611

14 ian 01:36SănătateINSP: 7 persoane decedate din cauza gripei

Un bărbat în vârstă de 69 de ani din judeţul Prahova şi un copil de 10 luni din Ilfov au murit, duminică, din...335

12 ian 23:01SănătateSpitalul de Pneumoftiziologie cumpără un sistem de imagistică de la un politician declarat incompatibil

Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța a cumpărat un sistem de imagistică de la firma unui polician din București...1437

11 ian 02:13SănătateA crescut numărul de infecţii respiratorii acute cu 9,1% faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 52.991 în...439

10 ian 00:00SănătateÎNGRIJIRI la DOMICILIU pentru vârstnicii din Năvodari

Direcția de Asistență Socială Năvodari acordă servicii de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice din...566

10 ian 00:00SănătateProiecte de 12 milioane de euro pentru Spitalul Județean Tulcea. Licitația începe în februarie!

Reprezentanții Consiliului Județean Tulcea speră ca anul 2019 să înceapă lucrările de reabilitare, modernizare...481

9 ian 03:33SănătateMinistrul Sănătăţii a vorbit despre şpaga în spitale: Fenomenul este încă de mare amploare. Ce măsuri vor fi luate în continuare

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, anunţă că fenomenul şpăgii este unul de mare amploare în România,...930

9 ian 03:19SănătateTrei copii din comunitatea horahai din Castelu au avut nevoie de operații! „Avem ajutorul unui chirurg minunat din Spitalul Județean!”

Patru copii din comunitatea horahai din localitatea constănțeană Castelu au fost supuși unor intervenții...1336