REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.1° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.1° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Ancheta procurorilor în cazul CRIMEI de la Palazu Mic: victima, lovită cu sălbăticie

Ancheta procurorilor în cazul CRIMEI de la Palazu Mic: victima, lovită cu sălbăticie

Replica API 11 decembrie 2015 | 00:00 154

Un suspect s-a ascuns într-o carieră dezafectată

Un suspect s-a ascuns într-o carieră dezafectată

A fost arestat şi cel de-al doilea suspect în cazul crimei de la Palazu Mic. Însă, iată că detalii halucinante ies la suprafaţă! Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, victima, chiar dacă a fost lovită cu sălbăticie, a murit înecată. În plus, cel de-al doilea suspect, Ion Apostol, s-a ascuns într-o carieră de piatră dezafectată până pe 9 decembrie, când a fost depistat de oamenii legii.

Amintim că, la data de 8 decembrie 2015, ora 3:00, respectiv 22:45, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus reţinerea pe timp de câte 24 de ore faţă de inculpaţii Iulian Stenică, de 30 de ani, din satul Palazu Mic, şi Ion Apostol, de 35 de ani, din oraşul Ovidiu, Grup social Nazarcea, care sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată.

Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că în noaptea de 6 spre 7 decembrie 2015, în jurul orelor 24.00, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, cei doi inculpaţi s-au deplasat la o fermă agrozootehnică de la marginea satului Palazu Mic, de unde au reuşit să sustragă mai multe obiecte, printre care un acumulator auto, o rolă de cablu, un lanţ, însă au fost surprinşi de paznicul fermei, B.I., de 43 de ani, pe care l-au atacat prin acţiuni conjugate, lovindu-l cu o bâtă şi muchia netăioasă a unei toporişti, apoi în mod repetat cu pumnii şi picioarele preponderent în zona capului, iar la final au târât victima inconştientă câţiva metri şi au aruncat-o în apa unei ape curgătoare (derea) din apropierea fermei, după ce au şi deposedat-o de telefonul mobil, un cuţit şi o lanternă.

Cadavrul victimei a fost descoperit în apă abia la data de 9 decembrie 2015, cu sprijinul echipei de scafandri de la ISU Constanţa, iar în urma autopsiei a rezultat că moartea s-a datorat asfixiei mecanice prin înec, pe fondul stării de inconştienţă indusă de leziunile traumatice produse. În primă fază în dimineaţa zilei de 7 decembrie 2015 administratorul fermei a reclamat dispariţia paznicului, iar în urma investigaţiilor a fost identificat şi depistat în aceeaşi zi inculpatul Iulian Stenică, care, înainte de a fi reţinut de procuror, a declarat că ar fi asistat ca simplu spectator la jefuirea şi uciderea victimei de către celălalt inculpat.

Al doilea suspect s-a ascuns într-o carieră de piatră dezafectată!

Cu sprijinul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, lucrătorii de poliţie de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa au reuşit în cursul zilei de 9 decembrie 2015 depistarea şi a celui de-al doilea inculpat, care timp de două zile s-a ascuns în zona carierei de piatră dezafectată dintre localităţile Palazu Mic şi Piatra. Cel de-al doilea inculpat a recunoscut comiterea faptelor şi a explicat că împreună cu primul inculpat au săvârşit faptele împotriva paznicului fermei. În cursul zilelor de 8 şi 9 decembrie 2015, procurorul de caz a formulat propuneri de arestare preventivă faţă de cei doi inculpaţi, pentru câte 30 de zile, propuneri ce au fost admise de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa, aşa încât ambii inculpaţi au fost încarceraţi preventiv.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272