REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

ANCHETĂ SOCIALĂ la CERNAVODĂ: Minore ținute în MIZERIE și ABUZATE de VECIN

ANCHETĂ SOCIALĂ la CERNAVODĂ: Minore ținute în MIZERIE și ABUZATE de VECIN

Replica API 7 ianuarie 2021 | 00:27 7931

O anchetă socială a avut loc la Cernavodă, acolo unde o femeie care se află în divorț își acuză partenerul de viață că fiicele sale (minore) sunt ținute în mizerie, au păduchi, nu frecventează cursurile online și, mai mult decât atât, un vecin ar veni și le-ar abuza sexual (atingeri intime).

sursa foto: unica.ro

Cererea femeii de încredințare a minorelor, până la finalizarea divorțului (atunci când se va lua o decizie definitivă și cu privire la domiciliul copilelor) a fost înregistrată la Judecătoria Medgidia pe 15.12.2020. La data de 23.12.2020, judecătorii au decis: ”Admite cererea de ordonanță președințială formulată Stabilește locuința minorelor G.D.N. și C.G.M., la domiciliul mamei reclamante. Ia act că nu se solicită cheltuieli de judecată. Executorie și provizorie, până la soluționarea dosarului nr. .... Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunțare, conform art. 1000 alin.1 Cod procedură civilă. Cererea de apel se depune la Judecătoria Medgidia”, potrivit minutei judecătorești.

Precizăm că un cuplu din Cernavodă se află în divorț, iar la data înregistrării cererii, cele două minore locuiau la domiciliul tatălui. Astfel, la termenul de judecată, reprezentantul convențional al reclamantei a solicitat admiterea acțiunii astfel cum a fost formulată, să se dispună stabilirea locuinței minorelor la mamă, până la soluționarea definitivă a cauzei având ca obiect divorț, având în vedere că din probatoriul administrat rezultă că tatăl nu se poate ocupa corespunzător de copii, acesta refuzând să lase copii la mamă, lăsându-i mult timp nesupravegheați. De asemenea, condițiile de igienă din locuință sunt precare, iar minorii nu merg la școală, sunt murdari și plini de păduchi. Totodată, se arată că minorele nu au participat la cursurile online, deși au telefoane și laptop conectate la internet și pot accesa platformele de învățare, astfel că acestea au rămas cu situația școlară neîncheiată. Mai mult decât atât, femeia a acuzat că un vecin tot vine pe la copile și le pipăie în zonele intime.

În cauză a avut loc o anchetă socială

La dosarul cauzei s-a depus ancheta socială efectuată la domiciliul pârâtului, din aceasta rezultând că familia se află în atenția Direcției de asistență socială Cernavodă din anul 2014, fiind semnalate probleme cu privire la condițiile de igienă precare din locuință, motiv pentru care familia a fost monitorizată iar membrii acesteia au fost permanent consiliați. În continuare, se arată că, din verificările efectuate, s-a constatat că tatăl este depășit de situația în care se află și nu se poate ocupa corespunzător de copii, acesta refuzând să lase copii la mamă sau la bunica maternă și lăsându-i mult timp nesupravegheați.

sursa foto: romaniatv

De asemenea, condițiile de igienă din locuință sunt precare iar minorii nu mergeau la școală, erau murdari și plini de păduchi. În timpul stării de urgență, minorele nu au participat la cursurile online, deși au telefoane și laptop conectate la internet și pot accesa platformele de învățare, astfel că acestea au rămas cu situația școlară neîncheiată. Venitul lunar al familiei este de 600 lei, reprezentând alocațiile de stat pentru cei patru minori, în condițiile în care doi dintre aceștia locuiesc cu bunica maternă în București. Potrivit concluziilor referatului de anchetă socială, minorele se află într-o situație de risc, fiindu-le periclitate sănătatea, dezvoltarea fizică și psihică, recomandarea fiind ca domiciliul minorelor să fie stabilit la mama lor, respectiv la bunica maternă din București.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gunoiu asta care sa dat drept tata si a scris comentariul ala la adresa noastra este un cacat vaginal din columbia care vrea sa suga si nu stie cum. Se numeste MIHAI ADRIAN
1
1
Vezi ca pentru comentariile astea care le.ai scris la adresa mea si a parintilor mei o sa mergem la politie si o sa aflam mai sigur cine a scris asemenea comentarii desi stim sigur cine e.
2
1
Comentariu publicat in numele
1
0
O publicatie de distinsa tinuta. Se vede mai ales din moderarea comentariilor.
2
0
Bai boule doar nu crezi ca este adevarat ca a scris domnul Stoian rapandulo nu stiu ce aveti cu omul ala care isi vede de treaba lui si este un om de nota 10 mai bine vedetiva de mizeriile voastre si de familiile voastre paduchiosilor dobitocilor care sunteti invidiosi pe omul asta
4
4
Multamultamuie
6
1
Ptr Stoian ilie Este urat sa vorbiti despre copilul dvoastra asa urat
1
4
cernavoda vreau sa va scriu ca intr o mizerie crunta sta si baiatul meu Stoian Ionut care este certat cu munca dar este bun prieten cu alcoolul si drogurile.Norocul lui ca Paula de la ceasornicarie este nevasta mea isi face mila de cei doi nepoti si le mai da cate un ban sa poata trai.Eu nu prea ii dau bani la baiatul meu pentru ca am primit batai frumoase de el a el.Poate ajungeti si la el acasa sa ii fotografiati mizeria in care sta.
14
1
Buna de pula e ma-ta, ma gunoi sinistru ce esti. Aia care trebuia sa te avorteze, puroiule, sa nu lase un cacat ca tine sa debiteze dejectii.
22
3
Sa ajute familia cu bani.
8
0
Vrem poze cu fetele. Sunt bune de pula?
8
35
Dumnezeu sa o ajute pe mama fetelor si sa aibe grija de ei
20
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369