REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Anchetat de procurori. Dosarul şefului ITM a fost CLASAT! Angajata care i-a făcut plângere cere redeschiderea speţei

Anchetat de procurori. Dosarul şefului ITM a fost CLASAT! Angajata care i-a făcut plângere cere redeschiderea speţei

Replica API 15 iunie 2019 | 01:36 849

Eugen Bola, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă din Costanţa, care s-a ales cu dosar penal pentru abuz în serviciu, după ce angajata Florina Mărculescu i-a făcut plângere, a scăpat de acuzaţii! Mărculescu nu este mulţumită de ordonanţa procurorului şef al Parchetului de pe lânga Judecătoria Constanţa, aşa că a atacat decizia. Pe 30 mai s-a judecat ultimul termen, urmând ca magistraţii să se pronunţe în acest caz pe 19 iunie.

Problemele reprezentanţilor ITM cu angajata Florina Mărculescu nu s-a terminat! Întregul conflict al Florinei Mărculescu cu instituția la care lucrează şi în prezent a început în anul 2013, când a fost nemulțumită de calificativul pe care l-a primit în urma unui raport de evaluare a anagajaților realizat de conducere. “Mărculescu a fost notată cu calificativul BINE. Undeva în luna octombrie a aceluiași an, a solicitat colegului de la Resurse Umane raportul ca să-l vadă, care se afla în dosarul personal. I s-a dat acest raport de evaluare pe care, ulterior, a refuzat să-l mai înapoieze și a scris pe acest raport “am primit un exemplar astăzi, 11 octombrie 2013. Pentrua cest fapt, a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de falsul material în înscrisuri oficiale. Pe fond, a fost condamnată la un an de închisoare. A formulat recurs, iar în final a fost achitată. „Fapta există dar nu a fost săvârşită cu vinovăţia cerută de lege”, a explicat şeful ITM, Eugen Bola.

Florina Mărculescu a fost dată afară, dar a făcut mare scandal, atunci când ITM i-a desfăcut contractul de muncă. Veste pe care nu a primit-o cu zâmbetul pe buze. Din contră! A refuzat să semneze decizia. Nu mai avea dreptul să vină la birou, raportul de serviciu fiind suspendat. Însă, a revenit şi a refuzat să iasă din birou, spunea, la acea vreme, Eugen Bola.

Eugen Bola a scăpat de acuzaţii!

Ulterior, Mărculescu şi-a recâştigat statutul în instanţă, însă le-a declarat război angajaţilor, inclusiv lui Eugen Bola, cărora le-a formulat plângere penale pentru abuz în serviciu etc. Anul trecut, procurorul a clasat dosarul, însă Mărculescu nu este mulţumită de ordonanţa procurorului şef, fapt pentru care a formulat plângere pentru netrimetere în judecată. „A formulat plângere împotriva ordonanţei de clasare. Am calitatea de intimat alături de alţi 10 colegi, sunt foarte multe fapte, de la grup infracţional organizat, la abuz în serviciu etc. Soluţia de clasare a fost atacată de către Florina Mărculescu. În ceea ce mă piveşte, având calitatea de avocat, adevărat, suspendat, competenţa materială este a Curţii de Apel. De aceea eu sunt la Curtea de Apel, iar colegii sunt la Judecătoria Constanţa”, a declarat Eugen Bola, inspectorul şef al ITM Constanţa.

Pe 19 mai, instanţa va decide dacă întoarce dosarul la parchet.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stati linistiti ca il avem pe fisu urmeaza alt gunoi
0
0
Mai mare spagar ca acest bola nu cred ca a avut itm-ul. Tipul a lasat avocatura stiind ca va castiga cu mult mai mult. Dar cand plm se pensioneaza mosul ?
1
0
Odata si odata tot o sa cazi si tu si proprietatile tale ascunse.cand o sa ramai fara branza sa stai in genunchi sa bei lapte.Florina e o doamna muncitoare.
2
7
Exact.Patronii se considera stapanii angajatilor.Ei nu respecta nimic din codul muncii.Pt ca nu au sau nu vor sa angajeze personal conf legii.Legile sunt facute de incompetentii din parlament. Va cerem sa schimbati legile.Cei 5mil romani plecati afara din cauza patronilor din Ro au plecat.De ce nu se dezbate aceasta problema grava nicaieri?Pe urma scrieti aberatii in ziar ca oamenii refuza sa se angajeze la firmele care cauta sa angajeze.De asta nu se angajeaza oamenii.Patronii sunt needucati,vor sa se imbogateasca fff repede incalcand orice lege,castiga ca in UE dar de ce nu dau salarii ca in
6
2
ba itmule,se fac niste abuzuri incredibile in mangalia,la restaurante,datorita coruptiei voastre! La rest Lavrion,vis a vis de itm,programul de lucru este 8-2 noaptea,a doua zi libera,dar tot ii cheama la curatenie,ajutor,etc.Angajatii Nu au voie sa stea jos 18 ore pe zi! Sclavie fe tata.Nu exista duminica,sarbatori legale,concediu platit sau nu. Si asta ptr salariul minim pe economie! Uitati de bacsis,panaramele care beau o cafea cu apa nu dau bani,stainii si cei care platesc cu cardul la fel! ba spagarilor de la ITM,ptr o placinta nenorociti oamenii ba.La ce luati salariile alea grase ?
13
2
bola un mare escroc pnl list jaf si mita in forma continuata si repetata
18
0
Pe mine ma doare in poponel de cei n salariati de la SC ARGOS SA CERNAVODA SI CONSTANTA care nu le-am drepturile banesti ani de zile si nu le dau nici la aceasta ora.Banii i-am jucat la BABAROASE,MASINUTE,FEMEI,ETC.Am pile cunostiinte si relatii sus puse.Sau dau cui vrea pixul meu pe ochi frumosi nu ma obliga sclavii mei sa le dau.
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218