REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

ANCHETE în PORTURILE constănțene: un BĂRBAT a MURIT, TREI au ajuns la SPITAL!

ANCHETE în PORTURILE constănțene: un BĂRBAT a MURIT, TREI au ajuns la SPITAL!

Replica API 26 noiembrie 2021 | 13:52 1808

Anchete pe bandă rulantă în porturile constănțene, după ce mai multe persoane au ajuns la spital, iar o altă a decedat, în urma unor accidente de muncă. Inspectorii din cadrul ITM Constanța au, în prezent, de anchetat și de stabilit împrejurările în care s-au produs 4 accidente de muncă. Vorbim despre cazul bărbatului strivit de către un palet de lemne, dar și despre alte 3 cazuri care au necesitat atenție sporită din partea cadrelor medicale.

Bărbat strivit de un palet cu lemne

Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța are în atenție mai multe cazuri petrecute de-a lungul ultimelor zile. Astfel, în doar câteva zile, în porturile constănțene au avut loc nu mai puțin de 4 evenimente soldate cu pierderea temporară a capacității de muncă a 3 angajați, dar și cu decesul altuia. Cel mai recent eveniment fiind cel petrecut în cursul zile de joi, 25 noiembrie a.c., în dana 18, din Portul Constanța. Deplasați la fața locului, oamenii legii au constatat că este vorba despre un bărbat, de 63 de ani, angajat în funcția de conducător autor al societății Socep SA – Magazia Ceremag 1. Se pare că, în jurul orei 09:20, lucrătorul M.N. se afla în imediata apropiere a autotrailerului, moment în care a fost surprins și strivit de un pachet de cherestea ce s-a răsturnat de pe platforma autotrailerului. La fața locului au fost alocate mai multe forțe, însă, din nefericire, bărbatul a decedat. Evenimentul se cercetează de către ITM Constanța, dar și de către polițiștii constănțeni, care au întocmit un dosar penal, în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs accidentul de muncă.

Ce spune IPJ Constanța despre eveniment:

Joi, 25 noiembrie a.c., în jurul orei 10.45, polițiști din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, în dana 18, din portul Constanța s-ar fi produs un accident de muncă.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre un bărbat, de 63 de ani, din municipiul Constanța, aflat în timpul serviciului, în funcția de conducător auto al unei societăți comerciale din portul Constanța.

Din primele informații, se pare că acesta ar fi coordonat de la sol procesul de încărcare al unui camion, cu paleți din lemn, iar, la un moment dat, un palet ar fi alunecat și căzut din bena camionului, bărbatul fiind lovit în zona capului.

La fața locului a sosit un echipaj SMURD, însă, din nefericire, bărbatul a decedat.

A fost întocmit un dosar penal, cercetările fiind continuate de către polițiști și reprezentanți ai I.T.M. Constanța, în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs accidentul de muncă. Mai multe despre acest subiect puteți citi aici: DOSAR PENAL în PORTUL CONSTANȚA: o PERSOANĂ a MURIT STRIVITĂ de un PALET!

Bărbat transportat la spital după ce s-a accidentat în zona piramidei nazale

Un alt eveniment petrecut în port, de această dată la Mangalia, este și cazul unui angajat de origine asiatică. Mai exact, în cursul zilei de vineri, 19 noiembrie, C.N.T, angajat în funcția de lăcătuș, a fost transportat la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale, după ce, în timp ce executa cuplarea a două table cu ajutorul unor plăcuțe metalice s-a accidentat în zona piramidei nazale. Și acest eveniment este în curs de cercetare de către o comisie, urmând ca după finalizarea cercetării, dosarul să ajungă pentru verificare și avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța.

Două accidente de muncă la Damen Shipyard Mangalia SA, într-o singură zi

Și în cursul zilei de miercuri, 17 noiembrie a.c., în incinta Damen Shipyard Mangalia SA, au avut loc 2 evenimente soldate cu pierderea temporară a capacității de muncă a doi angajați. Primul eveniment s-a petrecut în jurul orei 08:15. M.M., angajat în funcția de polizator, în timpul efectuării lucrărilor de polizare, bărbatul s-a tăiat la mâna stângă. Omul a fost transportat la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

La doar câteva ore distanță, mai exact în jurul orei 13:15, un alt accident a avut loc. De această dată, M.M.MG, angajat în funcția de lăcătuș, s-a tăiat la mâna dreaptă, în timp ce manevra o tablă. Ambele cazuri se află în cercetare de către o comisie a angajatorului.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272