REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ancuța BELU: Mihail Kogălniceanu NU mai are niciun TEREN intravilan, că le-a dat Iosif MUREŞAN pe toate

Ancuța BELU: Mihail Kogălniceanu NU mai are niciun TEREN intravilan, că le-a dat Iosif MUREŞAN pe toate

Replica API 19 septembrie 2020 | 15:45 4634

O primărie cu femeie la conducere este pe un făgaş bun, asta este cert! Iar Ancuța Belu a demonstrat acest lucru, în cei 8 ani de când conduce localitatea Mihail Kogălniceanu. A transformat-o total prin accesarea de fonduri europene şi guvernamentale în valoare de 10 milioane de euro. Își dorește încă un mandat pentru cetățenii ei, își dorește să-și ducă la bun sfârșit proiectele și este convinsă că va reuși. În ciuda faptului că principalul ei contracandidat, fostul primar Valer Iosif Mureșan, și el cu 8 ani de administrație în spate, nu joacă cinstit. Însă atacurile nu o sperie și nici nu o demoralizează. Din contră, o ajută! În cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, Ancuța Belu a făcut o trecere în revistă a activității sale din cele două mandate, a prezentat proiectele celui de-al treilea mandat, dar i-a transmis și un mesaj adversarului ei principal, Valer Iosif Mureșan.

În ultimii ani, localitatea Mihail Kogălniceanu s-a schimbat la față. Ancuța Belu a fost mână de fier și a reușit să demonstreze că poate conduce o localitate, chiar dacă este femeie.

Ancuţa Belu: „Mi-aş fi dorit o campanie civilizată“

”Principalul meu contracandidat are aceeași perioadă în administraţie ca şi mine - de 8 ani de zile. Mi-aș fi dorit să avem o campanie civilizată, în care fiecare dintre noi să prezentăm proiectele care le-am făcut pentru comunitatea noastră. Rolul nostru sau dorința noastră de a fi primii oameni în comunitate este tocmai pentru a face ceva pentru locuitorii comunei pe care o păstorim. Eu pot spune cu ce mă mândresc în acei 8 ani de zile! Mă mândresc cu atragerea de fonduri de peste 10 milioane de euro, categoric la acești bani au fost și surse din bugetul local, pentru că un proiect, prima dată îl pornești cu sursele proprii. Pentru prima dată, am înființat sistemul de învățământ after school, am două grădinițe care, cât de curând, dacă îmi vor ieși avizele ARACIP, le voi da în funcțiune. Din cauza COVID au fost lucrările puțin întârziate și nu am reușit să mă încadrez până al deschiderea anului școlar. Am asfaltat 70% din drumurile comunale din Mihail Kogălniceanu și la sate, unde nu exista asfalt. Am adus apa în satul Piatra și am pus branșamentele de apă, am modernizat dispensarul medical și am realizat mult mai multe proiecte. Sunt contractele de finanțare dovada că proiectele au fost pornite și finalizate de mine”, a spus Ancuța Belu.

În 2012, a găsit dezastru la primărie

În 2012, când a venit la primărie, a găsit dezastru. Dezastrul produs de fostul primar Mureșan, aspect constatat și de curtea de Conturi, fapt care i-a și adus un dosar penal.

”În afară de faptul că am găsit o localitate tristă, nu știam când am ajuns care să fie momentul de început. Am pornit dintr-un punct, cu intrarea în localitate, cu centrul, am modernizat o parte din sat urmând ca, după ce se termină rețeaua de apă și canalizare, să termin și cu cealaltă parte de 30% din drumurile comunale. Am găsit o comună fără un teren intravilan. Dacă vreau să fac un alt centru medical sau un teren de sport, efectiv Mihail Kogălniceanu nu mai are teren intravilan. Au fost lotizate, au fost date pentru a mulțumi anumite persoane care l-au sprijinit în campanie. Nu mai pot fi recuperate. Au fost date sub diferite forme, așa cum era modul în acel moment peste tot”, a explicat Belu.

Ancuța Belu mai are foarte multe de spus și de făcut în următorii patru ani!

Primarul Ancuța Belu știe ce are de făcut în următorii patru ani. Are proiecte începute pe care le va finaliza dacă va rămâne conducătorul localității Mihail Kogălniceanu.

”Am solicitări pentru Legea 15, am o lotizare pe care o pot da tinerilor până-n 35 de ani, dar nu avem utilități. În perioada imediat următoare, pentru că nu vreau să dau terenuri în schimbul voturilor, voi face o ședință cu cei care au sol la primărie, le voi explica că terenul nu are apă, urmând să hotărască dacă vor să primească în condițiile actuale teren pentru a-și construi o casă. Asfaltarea, gazele și iluminatul sunt investiții costisitoare, iar dacă nu voi găsi surse de finanțare în următoarea perioadă, pe axele de anul viitor. Voi face tot posibilul să fie un cartier modern, va fi înființat de la 0”, a mai specificat primarul.

Liceul din localitate, reparații capitale și o sală nouă de sport!

Un alt proiect ce va fi realizat anul viitor vizează liceul din localitate. ”Suntem în procedură de licitație a proiectului eficientizarea energetică, vorbim de reparații capitale la cele două corpuri de clădiri de liceu. Se schimbă instalația sanitară, electrică dotarea sălilor de clasă. Lucrează colegii noștri la tablele inteligente, la tablete”, a spus edilul. Lucrări vor fi și la Școala Generală numărul 2.”Lucrările le vom începe săptămâna viitoare. Elevii i-am mutat în alte clădiri, acolo nu avem decât trei clase. Școala va fi prototipul sau modul în care vor arăta școlile în Mihail Kogălniceanu. Vreau să fie începutul școlii de top. Avem copii deștepți, cadre didactice foarte bune, dar trebuie să le oferim și condiții de învățământ modern, în pas cu tehnologia”, a completat primarul.

Gaze în satele aferente localității Mihail Kogălniceanu

Ancuța Belu lucrează și la proiectul privind înființarea unei săli de sport, proiectul se află în stadiul de evaluare la AFIR, în primăvara anului viitor vor începe lucrările. Totodată, ”avem proiecte noi, precum alimentarea cu gaze a satelor. Avem în Mihail Kogălniceanu, dar nu avem la cele două sate și cele două grupuri sociale. Proiectarea este făcută, așteptăm să se deschidă axa de depunere. Vrem să facem și un bazin olimpic de înot pentru că avem foarte mulți copii campioni, nu au unde să se antreneze. Sunt în faza de aprobare a proiectului”, a mai completat Ancuța Belu.

Ancuța Belu, mesaj pentru Valer Iosif Mureșan: Îi place sau nu îi place, voi câștiga.

Primarul a vorbit și despre campania electorală, pe care o consideră cea mai dificilă de până acum. Poate și pentru că adversarul său principal nu joacă cinstit. ”Îmi provoacă oamenii, dar nu voi răspunde provocărilor pentru a crea discuții. A fost o campanie urâtă. Nu am nimic cu faptul că se publică contracte, pentru că totul e public, îmi asum lucrările, îmi pare rău doar că sumele sunt dublate, sumele trecute pe ani, ei le pun ca și când ar fi sumele pe lună. Există organe de control ale statului care vor verifica activitatea, îmi pare rău că încearcă să mintă oamenii. Majoritatea sunt inteligenți și văd realitatea. Primul meu mandat a fost plin de presiune. Domnul Mureșan a fost consilier local, a făcut tot posibilul de a sesiza toate organele statului pe lucruri imaginare. Am avut controale, toți ne-au dat dreptate, s-au lămurit. Au încercat să ne denigreze în fel și chip, cu fel și fel de înregistrări. Mi-aș fi dorit să vină să spună ”am o experiență de 8 ani, vreau să vă fiu alături”. A făcut tot posibilul să pierd finanțări, nu aveam două treimi în consiliu. Nu am găsit un proiect semnat de dânsul pe care eu trebuia să-l duc mai departe”, a spus candidatul PNL la Primăria Mihail Kogălniceanu.

”Îi place sau nu îi place, voi câștiga. Pentru că datoria mea este să îmi termin proiectele pe care le-am început și mai am multe!”, este mesajul transmis de Ancuța Belu, către Mureșan.

Totodată, Ancuța Belu speră să câștige Mihai Lupu Consiliul Județean, precizând că, până acum nu a beneficiat de sprijinul administrației PSD.

Mulțumește familiei pentru susținere!

Și, cum politica și administrația îi ocupă tot timpul, Ancuța Belu a ținut să transmită un mesaj de mulțumire pentru susținerea acordată de către familia ei. ”Timp nu am, dar mulțumesc familiei că mă înțelege. La început a fost mai greu, dar s-au obișnuit, am o familie minunată. Le mulțumesc tuturor!”, este mesajul primarului.

În materialul VIDEO de mai jos puteți afla opinia Ancuței Belu despre candidatura lui Vergil Chițac la Primăria Constanța și șansele acestuia, dar și ce mesaj transmite alegătorilor, cu ocazia alegerilor locale.

Cod Mandatar Financiar PNL 21200012

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fosta primarita belu ancuta
1
1
ceva e putred aici, nu cred ca distinsa doamna belu este fara de pacat la cum il ataca pe distinsul domn muresan, ambii defapt fiind reprezentantii clasei politice roamanesti care ajunsi la ciolan musca cu pofta ... succes ambilor candidati la ciolan!
1
0
Sa mori tu? Da lu Colci Mitica de ce i-ai dat terenu de sub magazin? Finca fisa e singura pretena a lu nepoata? Colci acuma se face stapan si pe statia de autobuz. Pe Saca de ce l-ai mintit atatia ani?
4
0
Ceva nu e ok in campania asta in echipa Belu care a pierdut sau si-a alungat toti liderii care au scos-o primar! La campania pe strada se vad fetele triste ale celor din echipa multi angajati la primarie pe salarii mizere si care stiu ca fac treaba asta ca sa ii fie bine lui Victor sa isi mai faca o vila!
9
1
Eu vreau s-o intreb unde sunt banii comunei, de ce nu a mai facut Zilele comunei, DE CE KOGALNICEANU ARE CELE MAI MARI TAXE DIN ZONA, CA SA IA, DE EX, vicele PANDREA 65 de milioane pe luna si care inf timpul serviciului da likeuri la greu pe fb?
9
1
Pai daca spui ca Muresan prezinta cifre false atunci afiseaza pe seitul primariei ce buget a avut M.Kogalniceanu pe fiecare an in parte cat ai fost primarita si pe ca sau cheltuit bani,investitii salarii,consumabile stii tu cum se face,la fel si cu fondurile europene si despre realizari numai spune ca ai facut tu pentru ca nu ai adus bani de la ma-ta de acasa aici te asemeni perfect cu Muresan pe care il critici pt ca si ala tot asa se credea,o binecuvantara dumnezeeasca pentru"prosti"din comuna M.Kogalniceanu,nu angajatul lor.
10
2
Sa faca ca la Constanta , cetatenii doritori sa se extinda ilegal in strada apoi primaria sa inchida ochii, apoi sa se ia cativa ani un pic de chirie , apoi hotarare de consiliu local , ,o plata subtire , proprietar cu acte in regula..Trecatorii,la voia sortii
2
0
Sa multumeasca lu Fotu ca a furat banii de la sindicat si a bagat in campanie. Model de familie . I fote pe Anca Moldovanu de fata cu nevasta
8
1
pe naiba... o vagaboanda
11
4
Are kogalniceanu un primar ce nu a avut niciodata: capabila, desteapta si muncitoare. Asa ca mai incet cu jignirile!
4
12
Ma rog sa scapam de bufnita de Anca Belu, care a nenorocit comuna. Ameninta in stanga si drepta pe toata lumea de frica ca pierde scaunul de Primar. A castigat primaria cu banii lui pufta, si el sta la puscarie ca prostul, si i-a dat la m..e!!!
14
3
Daca in urma cu 4 ani talibanii de machedoni Caratana Pufta si berbecul de fra-su Mishu , idiotul de Ghiortu si alti prosti care acum stau in parnaie ... nu mituiau oameniii din Piatra si M. Kog , mai ieseai o pwla tu mare primwitza ! Malai mare ala de Pufta mai are ani multi de puscarie de facut ! Machedoni tampiti !
18
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108