REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Andreea Moldovan: Două săptămâni de carantină națională ar face minuni

Andreea Moldovan: Două săptămâni de carantină națională ar face minuni

Replica API 8 aprilie 2021 | 20:39 2345

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan susține în continuare că o carantină de două săptămâni la nivel național "ar face minuni" în România, dar că înțelege de ce românii se tem atât de tare de o astfel de măsură.

"Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul, el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a spus Andreea Moldovan la DigiFM, potrivit Digi 24.

Ea spune că noile restricții valabile în weekend în zonele cu o rată de infectare de peste 4 s-au dovedit eficiente, contribuind la o scădere a numărului de cazuri de COVID-19.

"Carantina sperie ca termen, însă dacă am fi fiecare dintre noi conștienți să evităm acele aglomerații care ne expun clar la un risc, în primul rând pe noi și în al doilea rând pe cei din jurul nostru, lucrurile ar putea fi mult mai ușor manageriate.

Am spus și repet, cred că depinde de fiecare dintre noi ca după un an de pandemie să știm ce este bine de făcut și ce nu”, a susținut Moldovan.

Întrebată dacă regretă că nu a reușit să își convingă colegii în privința instituirii unei perioade de carantină națională, Andreea Moldovan a răspuns că înțelege cât de grea este această decizie, în special pentru cetățeni, cărora le este teamă de limitările impuse de o astfel de măsură.

"Este o decizie dificilă și care ar fi cu siguranță greu acceptată, în primul rând de către populație, pentru că ne e teamă de constrângeri și de limitări și înțeleg asta. În al doilea rând, într-adevăr sunt sectoare care trebuie să funcționeze mai departe.

Repet, cred că depinde de fiecare dintre noi, nu trebuie ca niște lucruri să fie impuse, suntem deja la un an de pandemie, nu mai este ceva nou și necunoscut cum era acum un an”, a adăugat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, scrie hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Javra userista !
1
0
dupa fata se vede ca esti de internat la nebuni cred ca asta e minune in 2 saptamini te faci bine
5
1
Minunea minunilor ar fi sa-l bagati in carantina indelungata pe Johanis!
6
0
Sustin USR. Astea sunt modurile lor de condus in toate domeniile in care i-am ales. Meritam. Ei au un singur merit. Ca erau contra PSD. In rest tembeli.
13
1
asta e aia care propunea ca fotbalistii sa joace cu masca la meciuri, ce pretentii sa ai la ea... nasol e ca inca are sustinatori ca asta de mai jos!!!
14
3
Dna Moldovan, iarta-i pe analfabetii cu vile si hoteluri si restaurante din cta, caci ei doar injuraturi pot emite. Sunt redusi mintal.
3
22
Mars de unde ai aparut nespalat-o
11
5
Poate ca masurile luate de politicieni ar fi utile, daca le-ar respecta ei intai si abia dupa aceea ar incerca sa le impuna altora. Dar ca de obicei, legile nu se aplica tuturor.
16
2
Minuni ar face sa fiti fugariti de la MS, tu si impostorul ala fara scoala
18
3
Voi aveti voie oriunde si oricand iar fraieri sa stea inchisi ,in case!
19
2
ma-ta trebuia sa te inghita la concepere
15
3
sa-i pui carantina!
16
5
Mars in plm.
19
4

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102