REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Andrei Muntmark și-a mărit palmaresul clădirilor istorice din Constanța

Andrei Muntmark și-a mărit palmaresul clădirilor istorice din Constanța

Victor ROTARU 24 martie 2023 | 00:00 8416

Recent, Andrei Muntmark, directorul general al Monsson Trading, fiul lui Emanuel Muntmark, cel mai puternic dezvoltator de energie verde din România, a achiziționat celebra clădire „Casa cu Lei”, reprezentativă pentru orașul Constanța, aflată în patrimoniul arhitectural al României. Pe lângă „Casa cu Lei”, Andrei Muntmark mai deține în centul vechi al orașului „Casa Albert Theiler”, „Casa Manicatide”, dar și fostul Hotel Bulevard.

Andrei Muntmark si-a marit palmaresul cladirilor istorice din ConstantaAndrei Muntmark

„Casa cu Lei”, poate cea mai frumoasă clădire din Constanța, a fost cumpărată de către Andrei Muntmark, directorul general al Monsson Trading. Clădirea de la malul mării a fost construită după planurile arhitectului român, Ion Berindei, între anii 1895 şi 1898, iar numele clădirii provine de la existența celor patru lei sculptați pe coloanele de susținere ale imobilului.

Andrei Muntmark si-a marit palmaresul cladirilor istorice din ConstantaCasa cu Lei

De ce „Casa cu Lei”?

Contactați de către reporterii de la Replica de Constanța, reprezentanții Monsson Trading au transmis faptul că imobilul „Casa cu Lei” reprezintă o oportunitate foarte bună de a face o investiție pe termen lung: „Casa cu Lei este o clădire reprezentativă pentru orașul Constanța, iar pentru Monsson Trading a reprezentat o oportunitate foarte bună pentru a face o investiție pe termen lung într-un monument istoric, un simbol al constănțenilor. Intenția noastră fermă este de a restaura monumentul istoric și de a-l readuce la adevărata sa valoare. În acest moment, estimăm că renovarea va dura circa trei ani, dintre care, în primul an, ne vom concentra pe obținerea tuturor avizelor și autorizațiilor necesare demarării lucrărilor de renovare pentru un astfel de monument istoric, iar în următorii doi ani vom face renovarea propriu-zisă. Factorii care au condus la această achiziție sunt legați de valoarea istorică a clădirii, de frumusețea ei specială, pe care abia așteptăm să o readucem la viață și, bineînțeles, de oportunitatea de investiție într-un simbol al orașului în care Monsson Trading își desfășoară activitatea de mai bine de 14 ani. În privința planurilor pe care Monsson Trading le are pentru Casa cu Lei, în acest moment, rămâne să decidem ulterior destinația acesteia, în funcție atât de reglementările urbanistice, cât și de o serie de analize complexe pe care intenționăm să le facem.

Andrei Muntmark si-a marit palmaresul cladirilor istorice din ConstantaCasa cu Lei

Andrei Muntmark are în palmares 4 clădiri istorice, în Constanța

Pe lângă „Casa cu Lei”, Andrei Muntmark mai deține Casa Albert Theiler, Casa Tache Manicatide și fostul Hotel Bulevard, toate fiind situate în centul istoric al Constanței. 

Casa Albert Theiler nu este înscrisă individual în lista monumentelor istorice, dar prezintă valoare istorică urbanistică și arhitecturală. Din 2018 această clădire a intrat în proprietatea lui Andrei Muntmark, a fost renovată și din august 2022 a devenit sediu social pentru societatea Monsson Trading.

Casa Manicatide este, de asemenea, una dintre clădirile simbol ale Constanței, având o arhitectură impresionantă. Clădirea a fost achiziționată în 2020 de către Andrei Muntmark, lucrările de renovare au fost demarate anul trecut și estimările arată că vor fi finalizate în următorii doi ani. După finalizarea lucrărilor, clădirea va avea destinația de sediu social pentru societatea Orchid, firmă unde Andrei Muntmark este administrator.

Andrei Muntmark si-a marit palmaresul cladirilor istorice din ConstantaCasa Manicatide

Orchid este o companie înființată în 2013, care s-a dezvoltat rapid și a furnizat până în prezent servicii de mentenanță și instalare turbine eoliene în valoare totală de peste 1 GW în țări precum România, Austria, Belgia, Croația, Polonia, Germania, Suedia, Danemarca sau Finlanda.

Andrei Muntmark si-a marit palmaresul cladirilor istorice din ConstantaCasa Manicatide

Fostul Hotel Bulevard situat pe strada Remus Opreanu la numărul 1 aparține, de asemenea, lui Andrei Muntmark și se află în prezent în curs de obținere a avizelor necesare procesului de reabilitare.

Andrei Muntmark si-a marit palmaresul cladirilor istorice din ConstantaFostul Hotel Bulevard

Despre Monsson Trading și familia Muntmark

Monsson Trading este o societate parte a Grupului Monsson din Constanța, fiind fondată în anul 2009. Compania a avut în anul 2022 o cifră de afaceri de aproximativ 182 milioane de euro și peste 40 salariați. Monsson Trading furnizează atât electricitate, cât și gaze naturale și este specializată în achiziția de energie verde. Compania cumpără electricitate de la mai mult de 50 de producători de energie din surse regenerabile din România.

Andrei este fiul lui Emmanuel Muntmark, un personaj foarte cunoscut în piața de energie din România. Emmanuel Muntmark deține direct firma Monsson, cunoscut dezvoltator de parcuri eoliene și deținător de parcuri și, mai important, de numele său se leagă construcția marilor capacități de producție din regenerabil, demers început înainte de 2010. Muntmark s-a ocupat de mai multe proiecte, pe care ulterior le-a vândut, inclusiv de proiectul parcului eolian de 600 MW de la Fântânele-Cogealac din Dobrogea (cel mai mare din România și cel mai mare parc eolian de uscat din Europa). Acum, dezvoltă și multe proiecte în fotovoltaic.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tutu lui taticu - retardat
2
0
Nu mai furati pozele!
0
0
Mult respect pentru astfel de oameni ! Constanta va arata altfel !
2
2
Neam de Securiști cum altfel ….
6
1
bine ca le renoveaza
8
1
Respect, pentru astfel de investitori.
7
3
care a muncit din greu pentru banii pe care ii are ta-su!
9
7
Bun baiat... cand doarme ! Daca nu era ta-su era pielea s u l i !
11
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367