REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Andrei Popescu de la FC se ia de Radu Mazăre pe tema câinilor maidanezi

Andrei Popescu de la FC se ia de Radu Mazăre pe tema câinilor maidanezi

Replica API 7 septembrie 2013 | 00:00 204

Andrei Popescu, preşedintele Organizaţia de Tineret Constanţa- Forţa Civică, comunicat de presă pe tema câinilor fără stăpân:

"Primarul Radu Mazăre, aflat la al patrulea mandat, nu a fost în stare să rezolve problema câinilor fără stăpân. Pe un câmp dintre Constanţa şi Agigea, în aprilie 2008, Valentina igănuş, o fetiţă de şase ani, era ucisă de câini.

Mazăre s-a spălat pe mâini, explicând că hingherii nu puteau intra pe proprietatea despre care spunea că aparţine localităţii Agigea. Mai mult, în loc să găsească soluţii, a declarat senin că părinţii sunt vinovaţi, pentru că nu şi-au supravegheat bine copilul.

De-a lungul timpului, Radu Mazăre a demonstrat că nu ştie şi nu poate rezolva această problemă. A fost fie pro eutanasiere, fie a declarat că nu are ce face, pentru că legea nu îi permite acest lucru. Nu are habar nici măcar care este numărul lor, îl estimează, după ureche, la 20.000. Cert este că primarului nu îi pasă de câinii fără stăpân. Dacă i-ar fi păsat, ar fi alocat mai multe fonduri Serviciului de Ecarisaj, care deţine numai două maşini şi unelte vechi şi improvizate.

Îi reamintim primarului că a alocat zeci de mii de euro pentru o melodie penibilă de promovare a litoralului, că a obligat cluburile din Mamaia, prin hotărâre de consiliu local, să construiască zece care alegorice kitchoase, că zeci şi sute de mii de euro se duc în firmele controlate de apropiaţii săi.

Îi cerem public salvamarului să taie din aceste cheltuieli şi să găsească fonduri pentru un serviciu de ecarisaj care să facă faţă haitelor de câini agresivi de pe străzi. Mai bine ar fi obligat patronii de cluburi din Mamaia să strângă maidanezii din staţiune şi gunoaiele.

Îi mai aducem aminte primarului că parlamentarii PSD, inclusiv cei susţinuţi de filiala Constanţa, au contestat la Curtea Constituională măsura eutanasierii câinilor fără stăpân, adoptată de fostul parlament. De asemenea, îi mai spunem primarului că alţi edili, care sunt mai preocupaţi de cetăţenii lor decât de vacanţe exotice, investiţii în Madagascar, carnavaluri şi gagici, au reuşit să rezolve în mare măsură problema maidanezilor. Nu trebuie să se uite mai departe decât la colegul său din Tulcea, sau în Braov, Oradea, Alba Iulia, Cluj sau, mai aproape, din Cernavodă. inând cont de neputinţa sau neştiinţa sa, dar şi de gravitatea situaţiei, cerem public primarului Radu Mazăre să prezinte constănţenilor demersurile pe care le-a făcut în ultimii 13 ani pentru a rezolva problema animalelor fără stăpân, numărul exact al acestora - nu o cifră după ureche, fondurile cheltuite şi programul pe care îl are în vedere pentru ca niciun constănţean să nu mai fie muşcat sau ucis de câini".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108