REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ANGAJĂRI MASIVE pentru SEZONUL ESTIVAL, pe LITORAL

ANGAJĂRI MASIVE pentru SEZONUL ESTIVAL, pe LITORAL

Replica API 9 martie 2021 | 14:33 4312

S-a deschis sezonul angajărilor pe litoral. Sunt oferte pentru mai multe posturi, iar anunţurile cu cererile hotelierilor se află deja pe internet, deși mai sunt câteva luni până la deschiderii sezonului estival, însă, întrebarea este, mai vor constănțenii să se angajeze?

S-a dat startul angajărilor pe litoral pentru sezonul estival 2021. Astfel, zeci de angajatori constănțeni s-au apucat din timp să facă recrutări pentru sezonul ce mai că bate la ușă. La mare căutare, sunt barmanii, ospătarii, recepționeri şi cameristele, dar și spălători de vase, șefi recepție, bucătari. Patronii de hoteluri sau cei ai locațiilor de alimentație publică încearcă să-i atragă pe cei care vor să vină pe litoral cu salarii atractive dar și cu mese oferite, conform anunțurilor de angajare.

.

Mai vor constănțenii să se angajeze în pandemie?

Numărul şomerilor creşte de la an la an și, după sezonul estival 2020 ce a fost unul foarte greu pentru angajații din domeniul HoReCa, constănțenii par să nu mai vrea să își mai blocheze locurile de muncă din timp pentru că nu mai au nicio siguranță. „Noi nu am început încă recrutările pentru vară, însă, avem o locație deschisă permanent în Constanța și, credeți-mă că de o lună și ceva am un anunț pus și nimeni nu vine. Nu înțeleg, nu mai vor să muncească? E trist ce se întâmplă”, ne-a declarat un angajator constănțean.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Angajeaza sa faca ce ? Totul este inchis de la chioscul cu patrunjel pana la localurile de lux!Daca astia o tin o sa tot asa o sa cersim unul de la altul.
6
1
Stiu pe unul care acum cativa ani angaja un bucatar iar restul din bucatarie sau ospatarii erau luati de la AJOFM,prin cursuri de formare sau licee de profil, chipurile faceau practica in productie!Sezon,extrasezon isi facea treaba cu ei pe mai nimic,profitul pt.el era foarte mare.Acum,multi din cei care lucreaza de sezon sunt elevi si din ce in ce mai putini studenti ,castiga si ei un ban cinstit.Multi studenti aplica la joburi sezoniere in S.U.A sau in alte state europene,litoralul romanesc nu-i atrage din punct de vedere al muncii si castigurilor!
6
1
Angajati la negru,pe bani putini,in timp ce patronii, escroci si evazionisti ,au preturi de Coasta de Azur .
10
2
majoritatea celor care lucreaza pe litoral sunt ma din 4 categorii. 1. Angajati aduci din locatiile din oras. Tineretul care muncea in vacanta pentru ceva bani. Asta ca sa nu stea acasa degeaba, dar de unde sa stii tu? Cine naiba face copil cu un asemenea retardat? 3. Cei din afara orasului care vor sa vada marea si sa castige si bani. 4. Ciorditorii, da, sunt unii care fac treaba asta, vin numai la furat, cauta de mucna numai la casierie, de acolo se fura cu familia si prietenii. Iar avaziue fiscala nu se face, esti mai prost ca noaptea, patronii isi schimba firma an de an pt a platit Zero le
2
4
au meserii serioase.Nu stau sa munceasca 3 luni pe an in turism de sezon.Aici vin numai leprele fugite de acasa si infractorii cautati de politie.Turismul de litoral este o mare excrocherie financiara si evaziune fiscala coordonata de militieni cu anaf si securistii in civil.Statul Roman este ros din interior de coruptia functionarilor platiti sa opreasca evaziunea.Stat esuat Romania si Moldova.
15
4
A zis cineva ca va fi turism normal la vara? Stiu ei ca nu se va inchide sau limita activitatea in celebra Horeca? Se cam grabesc sau stiu ei ceva ...
10
0
Mai ipocritilor! Cum nu vine nimeni sa se angajeze? Daca ai 40 de ani ca femeie nu te mai suna nimeni, ce ipocrizie la angajatori?! Vor numai tineret sa ii fraiereasca ei pe salariul minim. Daca ai studii superioare, daca ai sansa sa te accepte la vreun interviu de secretara, de exemplu, cica ei de fapt vor fara studii superioare, deci cei cu facultate sa se arunce in mare, daca ai si depasit 40 ani, nu mai esti bun de nimic. Nesimtitilor, nu va e rusine, lumea vrea sa se angajajeze, dar femeile peste 40 nu au nicio sansa!!!!! Ei cauta exclusiv tineri si cat mai fara pretentii.
16
1
ba baieti fara 4500 net in mana trecut in cartea de munca , transport si masa asigurata , program cum vreti voi , ciupeala macar de 200 de forinti pe zi nici nu ma misc , cine vrea sa apeleze la mine
14
6
1500 de lei? salariu atractiv? full time? ba voi glumiti? sa munceasca vietnamezii pe banii astia
19
4
Milioane de romani au plecat din tara din cauza patronilor, nu a guvernelor, nu a presedintilor etc. Patronii sunt cei mai mari hoti, evazionisti, incalca orice lege, nu platesc angajatii, isi bat joc si de angajati si de clienti, aduna orice leu lasat de client ca ultimul cersetor de parca lui i s-a lasat acel bacsis, sunt calici, avari ajungand la obsesia de bani. Mituiesc pe oricine. Deci la cine veniti sa va angajati? Unde va veti adresa daca va sunt incalcate, din prima zi drepturile? Patronii nici dupa 31 ani nu s-au educat,nu au inteles inca cuvantul "fidelizarea" angajatului, cel mai
23
2
salariul minim oe economie,munca de 10..12 ore pe zi,plata la sfintul asteapta,intirziere de o luna sau mai mult,ori tzeapa,ca in mangalia belvedere,fara simbete,duminici,sarbatori legale!itmul spaguit nu vede ptr o pizza si o cafeA! uitati de bacsisuri,strainii platesc cu cardul iar coardele Nu dau bacsis.servesti o masa de panarame de 8 martie citeva ore si.ti lasa 5 lei,daca iti lasa ceva. succesuri!
26
3
S-au saturat toti de horeca si oricum nu mai merge. Rip
13
1
Punem pariu ca vin o gramada de angajati? 1500 lei e pe hartie si restul in mana ca doar asa e la patron!! Acum ca in locul voucerelor Catu a dat direct banii patronilor avem de unde bai fraierilor!!! Cautati pe net schema de ajutor pentru horeca sa va convingeti!
8
4
hahahahaha. Bai nu vreti sa intelegeti cimpanzeilor? industria intre ghilimele horeca e moarta pentru urmatorii 10 ani! minim! degeaba visati, degeaba presiuni pt bani nemunciti ca voi v ati obisnuit cu profit de milioane pe spinarea alora cu 1500 lei. sunteti morti! RIP! nu ma credeti, vezi Grecia de 16 luni, toata horeca e moarta!
19
3
pe salariul minim sa va luati nevestele si concubinele ...
21
2
Angajati-va copiii si nevestele. Cine draq sa vina la voi daca anunturile sunt false, nu respectati codul muncii, nu respectati nimic? Si asta vara, la 40 grade. Sunteti doar stapani de sclavi. Meritati faliment grabnic. In 31 ani nu v-ati putut schimba.
31
0
Dle pai pe 1500ron ce sa muncesti?! sa numeri masiniile voastre? Pe bune?
23
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218