REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Angajată a primăriei din Câmpina și concubinul, prinși după ce au furat băutură din Metro

Angajată a primăriei din Câmpina și concubinul, prinși după ce au furat băutură din Metro

Replica API 7 august 2022 | 21:27 3199

Ciprian Eduard Petre și Andreea Diniță au primit 1 an și 6 luni de închisoare, în regim de detenție, respectiv 1 an și 2 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Sentința a fost dată de Judecătoria Constanța, pe 25 iulie 2022 și nu este definitivă. Cei doi sunt acuzați că au furat au sustras din incinta hypermaketului Metro un număr de 7 sticle cu băuturi alcoolice în valoare totală de 1.463,30 lei, prejudiciul fiind recuperat în totalitate prin restituirea bunurilor. Menționăm că cei doi sunt ambii din Prahova, Andreea Diniță fiind angajată a primăriei din Câmpina și au motivat furtul prin faptul că au nevoie de bani pentru fiul lor care este autist și face terapie.

Potrivit rechizitoriului, au intrat în magazinul Metro, din Constanța, ducându-se la raionul de băuturi alcoolice, de unde au luat de pe raft mai multe sticle cu alcool, pe care le-au pus în cărucior. La un moment dat, inculpații au intrat pe un raion cu produse de curăţenie, unde Ciprian Eduard Petre a rupt elementele de siguranţă de pe sticlele de băuturi alcoolice, folosindu-se de un cleşte pe care îl avea la el. Elementele de siguranţă le-a aruncat pe acel raion, pe sub rafturi. Inculpatul a băgat mai multe sticle dintre cele sustrase în zona lombară, având pe sub haine un costum de biciclist, având în spate un buzunar de dimensiuni mari. Andreea Diniță a băgat şi ea o sticlă de whisky în rucsacul pe care îl avea asupra ei. În continuare, cei doi au lăsat căruciorul cu produse în magazin şi s-au îndreptat către ieşirea din magazin. Aceştia au trecut de casa de marcat, însă nu au plătit niciun produs. În apropierea uşii de acces cei doi au fost opriţi de un agent de pază, care i-a condus la camera de interpelare, unde au fost rugaţi să scoată produsele sustrase.

Instanța a apreciat că pentru săvârșirea infracțiunii se impune stabilirea unei pedepse cu închisoarea, ce urmează a fi orientată între minim și mediu, față de circumstanțele reale de săvârșire a faptei și profilul personal al inculpatului, respectiv antecedentele penale din străinătate ale inculpatului ce prefigurează o perseverență infracțională a acestuia. În cazul femeii, instanţa a aprecit că aptă să asigure redresarea socială a inculpatei este o pedeapsă cu închisoarea ce va fi suspendată sub supraveghere, având în vedere că este necesară o verificare strictă a conduitei inculpatei pentru a se obţine scopul urmărit prin aplicarea pedepsei, respectiv acela de prevenire a săvârşirii de noi infracţiuni.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367