REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

ANGAJAȚI ai BĂNCILOR, BISERICII și ai AJOFM au CĂZUT VICTIME unui ‘PÂRNAIAȘ VEDETĂ’

ANGAJAȚI ai BĂNCILOR, BISERICII și ai AJOFM au CĂZUT VICTIME unui ‘PÂRNAIAȘ VEDETĂ’

Replica API 4 martie 2021 | 22:41 3879

Se numește Vasile Bălăuță, are 45 de ani, este născut în Focșani și domiciliat în Galați. Ocupație: furturi pe bandă rulantă. Se pare că are o slăbiciune în a pătrunde în sedii comerciale, acolo unde fură de la angajați. A ajuns la închisoare în Galați, unde personalul penitenciarului a avut de tras cu el, în sensul că se automutila și avea ieșiri nervoase când nu obținea ce voia. A fost eliberat condiționat, a ajuns la Constanța, și a revenit la vechile îndeletniciri. Victima: un angajat al Eco Dry Clean SRL, care a rămas fără trei telefoane mobile.

foto: știrileprotv.ro

Mai exact, în cursul zilei de luni, 1 martie, în jurul orei 9.40, Vasile Bălăuță ar fi pătruns în incinta unei societăți comerciale din municipiul Constanța, fiind vorba despre o curăţătorie de pe Interioară nr.4 (Eco Dry Clean SRL), de unde ar fi sustras 3 telefoane mobile ce aparțineau unui angajat. Polițiștii l-au identificat pe bărbatul în cauză, acesta având asupra sa două dintre cele trei telefoane sustrase. Pe 2.03.2021a fost prezentat instanței cu propunere de arestare, magistrații eliberând pe numele lui mandat pentru 30 de zile.

Furturi din bănci, din sediul AJOFM și din unități administrative ale bisericii

Menționăm și faptul că, în data de 17.01.2017, în jurul orelor 09,00, acelașii Bălăuță, cu scopul de a face rost debani, a pătruns fără drept în sediul Băncii Raiffeisen de unde a sustras portofelul unui angajat, în care se afla suma de 100 lei, 3 carduri bancare și cartea de identitate. De asemenea, a pătruns și în sediul AJOFM de unde a sustras portofelul unui angajat, în care avea suma de 120 euro, 3 carduri bancare și mai multe chitanțe. În continuare, la data de 27.01.2017, în jurul orei 12,00, inculpatul a sustras portofelul unei persoane, în care avea suma de 400 lei, un card bancar și cartea de identitate. Ulterior a furat de la angajatul unei alte societăși, fiind vorba de un portofel ce conținea suma de 300 lei, carduri și documente. A pătruns și într-o locuință, dar nu a reușit să fure nimic, după care a patruns, fără drept, în sediul Protoieriei din Focșani și a sustras portofelul persoanei unui angajat, în care se afla suma de 100 lei și cartea de identitate.

Însă, când a comis aceste fapte, Bălăuță era deja recidivist, mai stătuse în închisoare pentru fapte similare. A fost atunci condamnat la 5 ani, 9 luni și 10 zile închisoare în regim de detenție.

”Vedetă” în închisoare

Cât timp a stat în penitenciar, din caracterizarea depusă la dosar, a rezultat că Bălăuță, în perioada executată, a avut un comportament în dezacord cu normele instituționale, cu probleme de adaptare la mediul carceral, de relaționare cu ceilalți deținuți și cadrele instituției. S-a integrat greu într-un grup țintă, ceea ce face dificilă menținerea sa într-un demers specific de lungă durată - cu abandon sau refuz pe parcurs. A fost oscilant în cooperarea cu specialiștii. A fost consiliat psihologic. A recurs la gesturi spontane de autoagresiune, refuz de hrană, agresiune verbală când considera că este nedreptățit și nu obținea ceea ce dorește. A obținut 35 de credite, dar a pierdut, prin sancționare, 740 credite.

Acum a fost arestat preventiv la Constanța, iar cercetările continuă.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Niste injectii din alea americane si e rezolvata treaba cu el ,,,cine stie cati vor mai avea de suferit decpe urma lui,,ar fi bine sa se dea si la cativa judecatori ca sa simta si ei pe pielea lor ce skula e asta,,!
1
0
Daca tot ii plac lui semnele de bande mexicane de ce nu i se alica un tratament mexican? Ba boule, Canalul se face cu ingineri si utilaje nu cu putori parnaiase de drept comun echipate cu lopeti.
1
0
Acest om nu mai este om, este ca o hiena, ca un animal salbatic care nu mai are ratiune umana si comportament civilizat. El nu mai poate fi recuperat niciodata si va crea probleme grave societatii pentru ca a fost indobitocit, creierul lui nu mai este unul normal si crede ca ceea ce face el este si normal. Acum supravietuieste din furturi marunte dar poate deveni deosebit de periculos daca nu mai are din ce trai.Un centrul special de reeducare si redresare umana ar fi cel mai potrivit, dar nu avem asa ceva in Romania, avem doar adaposturi pe timp de noapte si sunt lasati singuri acolo.
6
1
a furat de la hoti !!!
4
2
Cei care vreti sa furati, furati un obiect bisericesc, veti avea o viata minunata.
4
2
Caractere de galateni ,n-aveti ce sa-i faceti
5
3
Mai incepeti un canal. Canalul Oltenita - Constanta. Dar doar pentru specimene de genul acesta. Va asigur ca ve-ti avea forta de munca.
13
2
nu are lecuire, cand va iesii o ia de la capat si tot asa si iar asa! munca fortata il va mai indrepta putin!
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920