REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
16.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Angajații ARSVOM, neglijați de Ministerul Transporturilor. Video

Angajații ARSVOM, neglijați de Ministerul Transporturilor. Video

Replica API 9 iunie 2022 | 00:35 1264

Angajaţii ARSVOM (Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare) au protestat, miercuri, 8 iunie, în faţa Prefecturii din Constanţa. Oamenii şi-au strigat nemulţumirile, fiind vorba de faptul că Agenţia ar putea trece sub tutela IGSU - MAI (acum fiind la Ministerul Transporturilor). O altă nemulțumire a angajaților este legată de salarii, care fie nu sunt date la timp, fie sunt prea mici acestea nefiind renegociate de foarte mult timp. Liderul de sindicat, Boris Alexe, a vorbit despre acest subiect cu reporterii Replica.

Boris Alexe

Au fost perioade când s-a întârzit cu salariul, și asta ne-a ridicat un semn de întrebare cu privire la transferul ARSVOM sub tutela IGSU-MAI. La fel cum au pățit cei de la RADIONAV, vă pot spune că avem rate la bănci, și familii de întreținut, prețurile au explodat, și nu știm ce se va întâmpla cu noi. În momentul de față suntem în negocieri cu contractual colectiv de muncă și nu ajungem la un consens. Se prevalează de legea salarizării 153, care este pusă în practică preferențial. Sporurile au fost limitate la salariile din 2018, sporul de condiții grele ne-a fost eliminate. Cultura și cei din administrația fiscal beneficiază de acest spor, iar noi care am beneficiat ani de zile de acest spor, ca personal navigant, nu îl mai avem. Vom protesta și pentru salarizare, am înțeles că se dorește elaborarea unei noi legi a salarizării, acum depinde când va fi pusă în practică. În 2017, în ARSVOM, un ofițer cu studii superioare avea 1450 de lei salariul, iar un muncitor calificat, marinar sau motorist având același salariu, nefiind nici o diferență între studii.” a declarat Boris Alexe, pentru Replica de Constanța.

O să mergem și la București

"Am vorbit cu prefectul şi ne-a spus să-i înaintăm o adresă prin care să solicităm sprijinul şi, totodată, să stăm la discuţii cu cei abilitaţi, adică cei din Ministerul de Interne, care doresc acest transfer în special. Cei din Ministerul Transporturilor nu ştiau nimic, presa a cerut punct de vedere. Se pare că Ministerul de Interne lucrează pe la spate... O să mergem şi la Bucureşti, vom merge unde va fi nevoie pentru a primi informaţiile necesare în ceea ce priveşte acest transfer şi ce se va întâmpla cu salariaţii", a mai spus liderul de Sindicat, Boris Alexe.

Protestele vor continua

Principala îngrijorare a oamenilor este legată de faptul că ar putea rămâne fără locuri de muncă, întrucât foarte mulţi angajaţi au peste 45 de ani, vârsta maximă admisă de către MAI. Protestele vor continua, autorizaţia în acest sens fiind obţinută pentru 4 zile, adică până pe data de 10 iunie, în intervalul orar 9.00 - 11.00. Tot ce vor angajaţii ARSVOM este un dialog cu autorităţile şi siguranţa unui loc de muncă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O adunatura de puturosi ,incompetenti,mori cu zile pe baza lor
0
0
c va e frik k va da afara hodorogilor si asa k nu faceti nimik ca lingeti cu pisicile
0
0
mult mai bine la isu decat la transporturi . poate scapam de incompetenti .guli,pisi,pm,carliont ,etc
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212