REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Angajaţii de la Oil Terminal primesc salarii mai mari cu 3,4 la sută

Angajaţii de la Oil Terminal primesc salarii mai mari cu 3,4 la sută

Replica API 24 ianuarie 2012 | 00:00 1568

În sala de conferinţe a Oil Terminal au avut loc, ieri, discuţii şi negocieri pe marginea creşterilor salariale, solicitate de Sindicatul Oil Terminal. Reprezentanţii sindicatului au făcut, din nou, scandal şi au acuzat conducerea societăţii că este rău intenţionată. De remarcat că sindicaliştii s-au declarat nemulţumiţi de faptul că mass media a fost prezentă în sală. "Pe noi nun ne-aţi anunţat că la negocieri va fi prezentă şi presa. "Cu ce vă deranjează presa? este o dovadă de transparenţă, iar eu nu sunt la cheremul sindicatelor", le-a replicat directorul general, Silviu Wagner. Celor de faţă li s-au explicat, cu documente, de ce anume nu pot fi mărite salariile cu 5 la sută, conform solicitărilor celor adunaţi în faţa sediului, convocaţi în vederea scandărilor de lozinci împotriva conducerii. "Fiind vorba despre salarii, salariul celui de la curte, care ia 1.200 lei lunar, salariul pompagiului şi al celui de la pompieri, de 1900 lei, 2000 pompagii din port, plus bonuri, şeful de schimb ia 2.300 lei, şeful de tură ia 2.900 lei pe lună, plus bonuri. Păi, care este situaţia grea la Oil Terminal? De ce nu spuneţi că în ultimele 72 de ore nu s-a mişcat nimic în Oil Tterminal?", le-a reproşat Wagner sindicaliştilor. Au urmat mai multe schimburi tăioase de replici de ambele părţi, însă, în cele din urmă, s-a ajuns la un consens: salariile vor fi mărite cu 3,4 procente, cu condiţia ca, la un moment dat, o parte din muncitori să intre în şomaj tehnic pe o perioadă nu mai mare de 60 de zile, ca urmare a nerealizării indicatorilor de eficienţă.

Astfel, protocolul a fost semnat de ambele părţi, cu toate că sindicaliştilor nu prea le-a căzut bine la stomac articolul privind trimiterea în şomaj tehnic, precum şi de faptul că respectivii nu pot avea "un control asupra cheltuielilor societăţii", după cum susţine chiar Aurel Gheorghe. "Nu puteţi condiţiona dumneavoastră managementul societăţii, pentru că responsabilitatea în faţa legii o avem noi şi ne asumăm această resposnabilitate. Nu putem risca să vină Curtea de Conturi peste noi. Vreţi bani acum, vi-i dăm, dar va trebui să îi recuperăm trimiţându-vă în şomaj tehnic", le-a explicat Wagner.

De precizat că membrii Sindicatului Petrolistul, "Sindicatul Nou", cum mai este cunoscut, au fost prezenţi şi ei în curtea unităţii, însă fără a scanda lozinci. Mai mult, aceştia purtau pancarte prin care îşi manifestau mulţumirea faţă de un loc de muncă stabil. "Noi preferăm locurile de muncă pe care le avem, pentru că sunt stabile, avem salarii bune. Noi vrem linişte", susţin sindicaliştii Noului Sindicat.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272