REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Angajații de la privat vor primi și ei vouchere de vacanță! Legea a trecut de Senat

Angajații de la privat vor primi și ei vouchere de vacanță! Legea a trecut de Senat

Ana Maria LIPAN 7 iunie 2023 | 00:00 2680

Senatul a adoptat tacit proiectul de lege care prevede acordarea de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei pe an și salariaților din sectorul privat. For decizional este Camera Deputaților.

Angajatii de la privat vor primi si ei vouchere de vacanta! Legea a trecut de Senat

„Proiectul are ca obiect de reglementare modificarea și completarea OUG 8/2009, urmărindu-se ca în perioada 1 ianuarie 2024 - 31 decembrie 2026 să se acorde vouchere de vacanță atât personalului bugetar, cât și salariaților din sectorul privat, încadrați cu contract individual de muncă”, potrivit raportului comisiilor de specialitate din Senat. Voucherele, în valoare de 1450 de lei, se acordă din bugetul de stat sau, după caz, în bugetele locale. Potrivit proiectului, angajații care au mai multe contracte individuale de muncă pot alege un singur angajator de la care urmează să primească voucherul de vacanță.

Efort bugetar de peste 6 miliarde de lei

Conform expunerii de motive, „efortul bugetar pentru acordarea de vouchere de vacanță celor cca. 4,2 milioane de salariați din sectorul privat este de cca. 6,09 miliarde de lei. Însă efectul este unul pozitiv, deoarece din această sumă estimăm că circa 60-65% se va întoarce la bugetul de stat sub formă de TVA, taxe, impozit pe salarii, impozit pe profit etc. Diferența se va regăsi în efectul economic generat”.

„Angajatorii vor avea un rol de intermediar între stat și salariați, care nu implică efort financiar propriu”, precizează semnatarii, potrivit stiripesurse.ro. 

Proiectul a fost inițiat de parlamentari PSD, PNL și UDMR. Potrivit Constituției, „prima Cameră sesizată se pronunţă în termen de 45 de zile. Pentru coduri şi alte legi de complexitate deosebită termenul este de 60 de zile. În cazul depăşirii acestor termene se consideră că proiectele de legi sau propunerile legislative au fost adoptate”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tinerii pleaca masiv din tara, nu accepta sa fie sclavi pe 2 lei, faceti ceva in sensul asta
5
0
Pensionarii merita și ei un tratament,o recuperare….
4
2
Până atunci de verificat contractele de muncă la unele societăți private La unele surprize angajații nu au concedii de odihnă Verificâ Gogu frizeru
10
0
Deci statul a ajuns sa plateasca si angajatii multinationalelor. Asta e cascadorii rasului
6
6
cei din privat nici nu au vacanta, bonuri de masa nici atat. in curand pentru cei din privat : bonuri pentru achizitionarea unei navete spatiale, adica alta luare la misto
6
3
Vrem și la pensionari!
8
6
Diferența nu “se va regăsi în efectul economic generat” ci in gaura de cel putin 40% din 6 miliarde la bugetul de stat dar eu cred ca estimarea de 60% intoarcere la buget este o minciuna; avem cea mai mare datorie din istoria tarii dar mafia horeca a mituit mafia politica ptr ca sa dea vouchere la tot poporul indiferent de venituri deci inclusiv celor cu venituri mari iar guvernantii ne spun ca este austeritate si au deficite istorice la buget care ne-au bagat in procedura de deficit excesiv a ue; voucherele nu ar fi trebuit date deloc nici la bugetari si nici la privat; banii ar fi trebuit investiti ptr dezvoltarea economiei si infrastructurii, singura sansa de a creste nivelul de trai in loc de pomeni populiste ca voucherele care ne vor condamna la aceeasi mizerie si saracie dintotdeauna ptr alte decenii de acum incolo nemaivorbind de faptul ca o mare parte a voucherelor vor ramane nefolosite din cauza saraciei celor care le primesc
14
8

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218