REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Angajații Decirom acuză operatorul portuar de discriminare!

Angajații Decirom acuză operatorul portuar de discriminare!

Ana Maria LIPAN 27 martie 2023 | 00:00 2262

Compania Decirom SA se află în plin conflict cu mai mulți angajați care au chemat în judecată marele operator portuar pentru plata unor despăgubiri datorate membrilor sindicatului. Firma a fost, de asemenea, acuzată de discriminare, după ce le-ar fi oferit altor salariați avantaje în mod părtinitor.

Angajatii Decirom acuza operatorul portuar de discriminare!
Decirom SA pare să fie măcinată de conflicte interne, după ce mai mulți angajați au dat în judecată compania pentru plata unor despăgubiri. Aceștia acuză operatorul portuar de discriminare, susținând că angajatorul a oferit avantaje celorlalți salariați, care făceau parte din alt sindicat.

Angajatii Decirom acuza operatorul portuar de discriminare!
Angajații nemulțumiți au precizat că despăgubirile solicitate sunt reprezentate de diferențele dintre drepturile salariale acordate membrilor sindicatului din care aceștia fac parte și cele acordate angajaților ce sunt membri ai Sindicatului Independent Decirom. Reclamanții cer și plata contravalorilor tichetelor de masă, a primelor și a decontării transportului la locul de muncă, beneficii de care doar celălalt sindicat beneficiază. Membrii Sindicatului Portuar Român Unirea menționează și faptul că a formulat deja o contestație, ce a fost înaintată Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, ce avea ca obiect constatarea refuzului companiei de a acorda creșteri salariale, tichete valorice, prime, decontarea transportului la locul de muncă și câte trei salarii de încadrare la pensionare membrilor sindicatului reclamant, în mod discriminatoriu.

Instanța le-a dat dreptate acestora, prin Hotărârea de pe 06 decembrie 2022 a Tribunalului Constanța dispunându-se obligarea companiei la plata despăgubirilor bănești datorate fiecărui reclamant. SC Decirom SA a făcut însă apel pe 21 martie a.c.

Date despre companie

Decirom SA este unul dintre cei mai importanți operatori portuari din România. Recent, transportatorul fluvial Transport Trade Services (TTS) și-a exprimat intenția de a cumpăra compania de la investitorii spanioli, contra valorii de 21,8 milioane de euro, plată ce urmează să se realizeze într-o singură tranșă, după semnarea contractului.
Din acționariatul Decirom face parte compania de Fortaletza Management SRL, condusă de Vincente Jose Antonio Perez , ce deține o proporție de 43,4% , și de Roumanie Industries Ciments Offshore SAL din Liban, cu 42,5%
Asociați sunt și Rotracsa, tot de origine spaniolă (13,6%) şi Black Sea Invest Company (0,4%), controlată la rândul ei tot de Fortaletza Management, potrivit Ziarul Financiar.

În 2021, Decirom a realizat un profit net de 407.200 de euro, în urcare cu 69,5% comparativ cu rezultatul net din 2020, la afaceri de 5,4 mil. euro, plus 11,7%.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Laurentiu Iordache e managerul pwlii. Numai bosketari la Decirom.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367