REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
13.3° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Angajații din Primăriei Năvodari, anchete sociale într-o zonă devenită FOCAR DE INFECŢIE! S-a lăsat cu evacuări

Angajații din Primăriei Năvodari, anchete sociale într-o zonă devenită FOCAR DE INFECŢIE! S-a lăsat cu evacuări

Replica API 31 august 2019 | 00:00 283

Inspectori ai Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Năvodari, împreună cu Poliția Locală, desfășoară zilele acestea anchete sociale în cadrul familiilor care locuiesc, fără forme legale, în zona Depozit de lemne. Verificări pe această linie au avut loc şi în urmă cu 10 zile.

Angajații primăriei vor stabili cu exactitate situația fiecărei familii în parte, precum și condițiile în care acestea trăiesc, astfel încât persoanele care pot fi ajutate și integrate să fie incluse în programele sociale ale autorităților locale.

De asemenea, Poliția Locală a constatat că o bună parte din persoanele identificate și somate să desființeze construcțiile ilegale din zonă au părăsit deja Năvodariul, fiind vorba, în general, de persoanele certate cu legea. Pentru familiile care au rămas în continuare în zonă, Primăria va stabili situația fiecărui membru în parte: acte de identitate, stare civilă, loc de muncă, situația școlară, documente medicale (acolo unde este cazul), condiții de trai, dar și regimul juridic al construcțiilor improvizate ridicate de aceștia. Pentru a nu lăsa loc de interpretări, Primăria va solicita din nou fiecărei familii în parte să prezinte documentele care să ateste dreptul de proprietate sau folosință asupra terenurilor și a construcțiilor ridicate.

Cei care nu vor putea face dovada proprietății vor fi somați din nou să intre în legalitate, dezafectând construcțiile improvizate, în sens contrar Primăria urmând să demareze procedurile pentru eliberarea terenurilor care aparțin domeniului privat al orașului Năvodari.

„Această zonă a devenit de-a lungul timpului un focar de infracționalitate și, așa cum ne așteptam, încă de la prima acțiune, cei care au probleme cu legea au fugit imediat din Năvodari. Pentru cei rămași, împreună cu Poliția Națională, Poliția Locală și direcțiile de specialitate ale Primăriei vom verifica fiecare persoană în parte, vom face anchete sociale și vom căuta soluții pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de sprijin. Foarte interesant, oameni de bună credință care locuiesc acolo, oameni care au locuri de muncă, care își trimit copiii la școală, mi-au spus că erau speriați de hoții care se instalaseră în zonă”, a declarat primarul Florin Chelaru.

A.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe viilor numai asfalteaza Chelaru manaca l ar canceru
1
0
acei oameni au fost dusi acolo de PSD pentru ca le aduceau voturi dar la ultimele alegeri nu au mai votat si deaia ii da afara
1
0
mah, dc nu ii trimiteti acasa la ei, de unde sunt, ce atita mila , ce atita paranghelie , sa ii fut in gura !
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272