REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Angajații Registrului Comerțului, în grevă japoneză. Spun că au cele mai mici salarii din justiție

Angajații Registrului Comerțului, în grevă japoneză. Spun că au cele mai mici salarii din justiție

Victor ROTARU, Mirela PASCAL, Andreea VLAICU 19 aprilie 2024 | 09:06 1741

Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) au intrat în grevă japoneză, solicitând Guvernului demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15%, ONRC fiind „instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiţie".

Angajatii Registrului Comertului, in greva japoneza. Spun ca au cele mai mici salarii din justitieanagajații ORC, în grevă japoneză

”Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC), afiliat la Federaţia PUBLISIND şi la Blocul Naţional Sindical – declanşează proteste contra inechităţilor salariale şi a discriminării salariaţilor din ONRC faţă de celelalte categorii de angajaţi din familia ocupaţională justiţie, tratament disproporţionat în raport cu importanţa activităţilor derulate şi cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariaţii din ONRC în actualul context economic şi financiar marcat de obligaţiile legate de implementarea PNRR”, au anunţat sindicaliştii.

Angajatii Registrului Comertului, in greva japoneza. Spun ca au cele mai mici salarii din justitie

SAONRC cere Guvernului României demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15% având în vedere faptul că ONRC este instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiţie. ”Totodată revendicăm acordarea sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică, drept care se acordă tuturor celorlalte categorii de salariaţi din familia ocupaţională “Justiţie”.

Angajatii Registrului Comertului, in greva japoneza. Spun ca au cele mai mici salarii din justitie

În scopul susţinerii revendicărilor salariaţilor din ONRC, vor avea loc mai multe acțiuni, după următorul calendar: 18-22 aprilie 2024 - grevă de tip japonez la nivel naţional - membrii de sindicat din ONRC vor purta banderole negre în semn de protest şi îşi vor îndeplini atribuţiile de serviciu cu exces de zel; 23-25 aprilie 2024 - începând cu ora 13:30 – mitinguri organizate la nivel naţional în toate judeţele, în faţa instituţiilor; 26 aprilie 2024 - începând cu ora 11,00 - miting la sediul Ministerului Justiţiei.

Angajatii Registrului Comertului, in greva japoneza. Spun ca au cele mai mici salarii din justitie

La Constanța, momentan, apele nu sunt agitate, șefa Oficiului Național al Comerțului Constanța, Luiza Mardare a declarat pentru Replica: „A organizat greva japoneza sindicatul ONRC din București.”

„Ne simțim dați la o parte”

„De ieri (n. red. 18 aprilie) și până luni (n. red. 22 aprilie) o să fim în grevă japoneză cu banderole. Programul este normal, se lucrează. De pe data de 23 aprilie până pe 25 aprilie vom fi în grevă. E mai mult un protest. De la ora 13.30 la 14.30 vom ieși în fața instituției. E în afara programului cu publicul. Dacă nu se rezolvă nimic, vineri, pe 26 aprilie e un miting mai mare la București. Au tot fost date legi, dar noi am rămas singurii din familia justiției care nu au primit sporuri neuro-psihice. Ne simțim dați la o parte”, a relatat, pentru Replica, Abibula Memet, liderul de sindicat de la Constanța

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu aștept o grevă fiscala a mediului privat, și cu cerea alinierii salariului de la stat cu cel de la privat. Și cu diminuarea cu cel puțin 30% a personalului. Că sa schimb adresa sediului social în acte am plătit și mulți bani și un avocat să mă reprezinte că altfel nu se poate....
4
3
La ANR de ce facem așa dragi colegi? Pentru ca sunteti prea lasi, obedientzi sefilor spagari si voua va place sa ciugulitzi ca sa traiti. In loc sa aveti salarii decente si sa nu mai puneti botul la spaga. Pe Dumitrache Cosmin nu-l interesează de voi ca traieste din spagi, pe sindicalistii din Arca nici atat dar nici voi nu vreti sa iesiti din mizeria in care traiti. Va placeee
4
6
daca un partid sau o persona neafiliata politic, ar avea in program sa faca o lege noua,corecta, a salarizarii in Romania, sigur ar castiga alegerile detasat ! asa ar fi corect ,sa dispara aberatiile salariale din justitie,sanatate, functionari publici, samd... este strigator la cer cat de mari sunt salariile/sporurile/pensia unor bugetari care sunt si multi pe posturi umflate si incompetenti si total neproductivi, raportat la cei din mediul privat care duc de fapt acesti paraziti in spate! Romania NU isi permite sa sustine atat de multi bugetari ! Si cu salarii muuult exagerate!
5
2
Spunetzi public cat este aslariu la voi daca mai avetzi si alte drepturi pe care nu le au totzi angajatzi din Romania si cate ore pe luna lucratzi pentru bani ashtia sa vada toata lumea ca suntetzi nedreptatzitzi de statul Roman.
5
6
intrati pe site la orc si vedeti ce salarii au deja!
6
2
dar ceilalti cat credeti ma ca au?plecati in privat daca nu va convine, noi din privat vom vota aur sa scapam de astia ca de 30 de ani ne-am saturat de ei, ii luam si noi la misto acum, asa ca aveti grija cu cine votati daca nu va convine
6
9

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272