REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Angajaţii Spitalului Penitenciar, ameninţaţi că sunt daţi afară dacă mai protestează

Angajaţii Spitalului Penitenciar, ameninţaţi că sunt daţi afară dacă mai protestează

Replica API 23 noiembrie 2011 | 00:00 243

La Poarta Albă se munceşte fără bani

La Poarta Albă se munceşte fără bani

Angajaţii Spitalului Penitenciar Poarta Albă spun că nu au fost remuneraţi nici până la ora actuală pentru munca prestată pentru luna octombrie a.c. în condiţiile în care salariile se dădeau pe data de 10 ale fiecărei luni. Cu toate că Ministerul Justiţiei încearcă prin intermediul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) să calmeze apele, să liniştească angajaţii şi să-i asigure că-şi vor primi drepturile salariale, aceştia sunt din ce în ce mai speriaţi şi spun că au fost ameninţaţi că-şi pierd locurile de muncă dacă mai protestează.

"Nu ni s-a dat nici un ban. De 12 zile trebuia să ne primim salariile. Nu ştim ce vor să facă cu noi, dar cert este că ne obligă să muncim gratis. Dacă facem grevă, dacă nu muncim, ne vor da afară şi astfel riscăm să rămânem şi fără locuri de muncă. Au dat comunicate de presă în care spuneau numai minciuni gogonate. Cum am făcut o mişcare de protest, imediat s-au grăbit să trimită un comunicat mincinos, pesemne sunt foarte sensibili la astfel de lucruri. Angajaţii sunt în continuare presaţi de bănci, de achitarea facturilor, sunt nemulţumiţi, vă daţi seama. Practic asta se întâmplă, ne obligă să muncim fără bani. Nu ştim ce vom face. Momentan aşteptăm o zi - două să vedem dacă se schimbă ceva, dacă nu, vom mai face o mişcare de protest în faţa Spitalului. Dacă nici aşa nu se rezolvă, vom merge direct la Bucureşti", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, Adriana Obocea, lider de sindicat al Spitalului Penitenciar Poarta Albă. Menţionăm că, deşi am dorit să aflăm şi punctul de vedere al directorului Spitalului Penitenciar Poarta Albă, dr. Victoria Marinela Ghindeanu, aceasta nu a fost de găsit. Pe de altă parte, Ioan Băla, directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, dă asigurări, prin intermediul unui comunicat de presă, că situaţia se va rezolva, prin rectificarea bugetului de stat.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272