REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Angela Merkel îşi apără politica faţă de Rusia şi apreciază că nu are pentru ce să-şi ceară scuze

Angela Merkel îşi apără politica faţă de Rusia şi apreciază că nu are pentru ce să-şi ceară scuze

Replica API 9 iunie 2022 | 00:04 687

Fostul cancelar federal german Angela Merkel a apărat marţi politica sa faţă de Rusia, apreciind că nu are de ce să-şi ceară scuze pentru faptul că a mizat pe diplomaţie şi comerţ în încercarea de a evita un război în Ucraina, informează AFP.

Angela Merkel

Totodată, Angela Merkel a condamnat din nou cu fermitate invazia rusă, care în opinia ei "nu are nicio justificare". "Aceasta este o ruptură brutală cu dreptul internaţional, (ruptură) pentru care nu există scuză", a spus Merkel, vorbind pentru prima dată în public după retragerea sa din viaţa politică, în urmă cu şase luni, scrie Agerpres.

Însă ea a respins criticile conform cărora politica sa s-ar face vinovată în vreun fel de situaţia actuală. Angela Merkel a dat asigurări că a fost conştientă de mulţi ani de ameninţarea pe care regimul lui Vladimir Putin o făcea să planeze asupra Ucrainei.

Era în interesul Germaniei "să găsească un modus vivendi cu Rusia, pentru a nu ne pomeni într-o stare de război", ci "a putea coexista în pofida tuturor diferenţelor noastre", a afirmat Angela Merkel, care a condus timp ce 16 ani prima economie europeană.

După declanşarea invaziei ruse contra Ucrainei, fosta şefă a guvernului de centru-dreapta german a fost acuzată că a sporit dependenţa Europei faţă de energia rusă, în special promovând construcţia gazoductului Nord Stream 2, în pofida rezervelor partenerilor săi europeni şi americani.

Gazoductul, menit să dubleze capacitatea de aprovizionare a Germaniei cu gaz rusesc, a fost în final suspendat după declanşarea agresiunii ruse asupra Ucrainei, fără a fi dat în exploatare.

Germania a practicat multă vreme o politică a mâinii întinse spre Rusia, urmând ideea conform căreia comerţul ar induce o democratizare progresivă a acestei ţări.

"Nu mă gândeam că Putin se va schimba datorită relaţiilor comerciale", a dat ea asigurări marţi, estimând că acesta a tras linie peste democraţie. Însă, era evident că Rusia "va fi mereu un vecin al Europei, care nu va putea fi ignorat total", a argumentat Merkel în acest interviu moderat de un jurnalist al săptămânalului Der Spiegel într-un teatru din Berlin.

Chiar dacă o apropiere politică nu este posibilă, "era pertinent să avem cel puţin relaţii comerciale. Şi eu nu-mi voi cere scuze" pentru linia politică urmată în aceşti ultimi ani, a explicat Angela Merkel.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ea a bagat in buzunarele lu put in , miliarde de euro, este o vaca nesimtita,prosti nemtii k au votato, atatia ani, se vor vedea urmarile,ar trebui trasa la raspundere,repede
0
0
fara scrupule
0
0
Fuckin bitch
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272