REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Angelina Jolie a cerut un ajutor sporit pentru victimele inundaţiilor din Pakistan

Angelina Jolie a cerut un ajutor sporit pentru victimele inundaţiilor din Pakistan

Replica API 24 septembrie 2022 | 00:00 789

Actriţa americană Angelina Jolie a declarat că inundaţiile devastatoare din Pakistan ar trebui considerate un semnal de alarmă pentru omenire în privinţa consecinţelor generate de schimbările climatice şi a cerut totodată un ajutor mai consistent din partea comunităţii internaţionale după ce a vizitat mai multe familii afectate de acest fenomen meteorologic devastator, informează AFP.

Angelina Jolie

"Nu am văzut niciodată aşa ceva", a declarat miercuri Angelina Jolie, care este emisar special al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR). Actriţa americană vizitase deja Pakistanul după alte două catastrofe naturale precedente: devastatorul cutremur din 2005 şi marile inundaţii din 2010, potrivit Agerpres, citată de stiripesurse.ro.

Provocate de ploile diluviene aduse de musonul din 2022, a căror intensitate a fost accentuată de încălzirea climei potrivit unora dintre experţi, cele mai recente inundaţii din Pakistan au acoperit sub un strat de apă aproximativ o treime din teritoriul ţării şi au ucis aproape 1.600 de oameni începând din luna iunie, potrivit unui bilanţ oficial actualizat.

Peste 7 milioane de persoane au fost strămutate, multe dintre ele locuind de atunci în tabere de salvare, fără plase de protecţie împotriva ţânţarilor şi din care lipsesc apa potabilă şi instalaţiile sanitare.

"Sunt ferm alături de voi atunci când vine vorba să conving comunitatea internaţională să depună eforturi mai mari de ajutorare (...) Este un adevărat semnal de alarmă pentru lumea în care trăim" în ceea ce priveşte schimbările climatice, a adăugat Angelina Jolie în timpul unei întâlniri cu oficiali civili şi militari din Islamabad.

"Schimbările climatice nu sunt doar reale, nu sunt doar pe punctul de a sosi, ele se află deja aici", a adăugat vedeta hollywoodiană.

Actriţa americană a vizitat provincia Sindh din sudul ţării, una dintre cele mai afectate, unde a stat de vorbă cu persoane strămutate din cauza inundaţiilor şi care trăiesc de atunci în tabere improvizate.

ONU a avertizat că Pakistanul se află de acum sub ameninţarea "unui al doilea dezastru", provocat de boli ca febra denga, malarie, holeră, diaree, precum şi de malnutriţie.

"Am stat de vorbă cu oameni care mi-au spus că dacă nu vor sosi ajutoare suficiente, ei nu se vor mai afla aici peste câteva săptămâni, nu vor supravieţui. Aici se află atât de mulţi copii, atât de multe persoane malnutrite", a dezvăluit Angelina Jolie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa le dea arabia saudita si afganistanul,mocangioaico.cind omorau oameni,cum era?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102