REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
13.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Angina pectorală: durerea periculoasă care poate duce la moarte

Angina pectorală: durerea periculoasă care poate duce la moarte

Replica API 6 septembrie 2022 | 00:00 695

Angina pectorală este o durere foarte frecventă la mulți oameni, deoarece este cauzată de fluxul sanguin redus către inimă. Așadar, acest tip de durere este un simptom al bolii coronariene.

Potrivit Clinicii Mayo, aceasta se mai numește și „angina pectorală”, care se caracterizează în principal prin generarea de durere constrictivă și presiune în piept. Persoanele cu această durere simt adesea o greutate mare pe piept care poate limita respirația.

În general, această durere este frecventă și durează puțin, dar atunci când devine persistentă este important să consultați imediat un medic pentru a evalua cauza și a determina tratamentul în timp util.

Există unii factori de risc care cresc posibilitatea de a avea angină pectorală. De vină pot fi vârstă înaintată, adică adulți în vârstă de peste 60 de ani, istoric familial; consumul de tutun; Diabet; tensiune arterială crescută; stil de viata sedentar; obezitatea și stresul emoțional.

Clinica Mayo subliniază că angina pectorală are diferite tipuri și de aceea le explică pe cele mai frecvente și pe cele cărora ar trebui să le acorde mai multă atenție:

Angina pectorală stabilă: Acesta este cel mai frecvent tip de angină pectorală, deoarece apare de obicei în timpul activității fizice și dispare odată cu repausul sau cu utilizarea medicamentelor prescrise de medic. Acest tip de durere este previzibil și durează puțin, între cinci și trei minute.

Angina pectorală: durerea periculoasă care poate duce la moarte

Angina pectorală instabilă: se caracterizează prin faptul că este imprevizibilă și apare atunci când corpul este în repaus. Acest tip de angină este de obicei severă, durează aproximativ 20 de minute sau chiar mai mult. Ca atare, durerea nu dispare cu odihnă sau cu medicamente, iar fluxul sanguin nu se îmbunătățește în timp. De multe ori această durere oprește circulația oxigenului către inimă și acolo apare un atac de cord.

Varianta de angină pectorală: este cunoscută și sub numele de angina pectorală Prinzmetal și principala sa cauză sunt spasmele în arterele inimii care reduc temporar fluxul sanguin. Unul dintre simptomele care caracterizează acest tip de durere este presiunea intensă asupra pieptului, care poate fi ameliorată adesea cu medicamente.

Angina pectorală produce unele simptome specifice: arsuri în zonă, inflamație, presiune și durere, constrângere. De asemenea, puteți simți durere în brațe, gât, maxilar, umăr și spate. Pe lângă aceasta, în mai multe cazuri apar amețeli, oboseală, greață și transpirație excesivă.

Când angina pectorală apare la femei, aceasta poate provoca alte simptome, cum ar fi durerea de stomac, scurtarea respirației, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272