REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Anita Alvarez a fost interzisă la Mondiale, deși a primit acceptul medicilor să concureze din nou

Anita Alvarez a fost interzisă la Mondiale, deși a primit acceptul medicilor să concureze din nou

Replica API 24 iunie 2022 | 21:20 1955

Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta au fost marcate de un episod rar întâlnit. În timpul probei de înot artistic solo, Anita Alvarez a leșinat și s-a scufundat în bazin. Antrenoarea sa, Andrea Fuentes, a recunoscut imediat pericolul și a sărit după eleva sa, scoțând-o la suprafață și oferindu-i primele îngrijiri.

Salvamarii care stăteau pe margine nu au intervenit la timp, spre stupoarea tuturor celor prezenți. Ulterior, Federația Internațională de Natație (FINA) a explicat că aceștia nu au nicio vină, pentru că regulamentul nu le permitea să să sară în apă decât la cererea arbitrilor.

Din fericire, sportiva și-a revenit destul de repede și este în afara oricărui pericol. Alvarez chiar a declarat în fața presei că este gata să revină în bazin pentru proba pe echipe, care este programată astăzi. Medicii echipei Statelor Unite și-au dat acordul pentru acest lucru, însă FINA a intervenit și i-a interzis participarea, scrie eurosport.ro.

David Popovici va fi decorat de Iohannis cu cea mai înaltă distincție după performanțele de la CMDavid Popovici va fi decorat de Iohannis cu cea mai înaltă distincție după performanțele de la CM, scrie

Anita Alvarez nu mai are drept să concureze la Budapesta, deși medicii și-au dat acordul

Șefii forului mondial consideră că această măsură este cea mai potrivită în contextul episodului nefericit de acum două zile. În explicațiile oferite pentru presa maghiară, Bela Merkely, șefa serviciilor medicale pentru Cupa Mondială i-a sugerat chiar sportivei că ar trebui să renunțe la acest sport.

"Există diferite tipuri de sportivi, unii tolerează bine variația mare de oxigen și dioxid de carbon, iar alții sunt mai sensibili. Ea intră în acestă categorie. Probabil că acest sport nu este pentru ea", a spus Bela Merkely, citată de as.com.

În aceste condiții, echipa Statelor Unite va trebui să o înlocuiască pe Anita Alvarez în ultimul moment.

Cazurile în care unii sportivi leșină în timpul concursurilor de acest gen nu sunt un lucru tocmai neobișnuit și de aceea cei responsabili trebuie să fie atenți și să intervină la timp. Andrea Fuentes a dezvăluit că Anita Alvarez şi-a pierdut cunoştinţa de mai multe ori în timpul selecţiilor de anul trecut pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Specialiștii susțin că nu e vorba de o problemă serioasă, ci doar de emoţii care nu sunt gestionate corect.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pentru antrenoarea sportivei!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369