REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.9° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
15.9° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

ANPC a făcut verificări în 300 de magazine Mega Image

ANPC a făcut verificări în 300 de magazine Mega Image

Victor ROTARU 20 octombrie 2022 | 11:19 1302

Reprezentanţii Mega Image vorbesc despre „un număr neobşinuit de mare de controale derulate în ultima săptămână“.  Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului a mai operat în ultimele luni controale şi la alţi retaileri pe care i-a şi amendat.

Reprezentanții Mega Image au confirmat controalele făcute de ANPC în rețeaua de magazine Mega Image-Shop&Go și au dispus închiderea mai multor unități. S-au făcut verificări în 300 de magazine, însă nu e precizat și câte au fost închise.

„În cadrul unui număr neobşinuit de mare de controale derulate de ANPC în ultima săptămână, ce au vizat aproximativ 300 de locaţii Mega, autoritatea a semnalat câteva situaţii punctuale pentru care s-a dispus închiderea temporară a câtorva dintre magazinele noastre. La acest moment aspectele sesizate au fost deja remediate, astfel că ne aşteptăm că se va dispune redeschiderea tuturor ma­gazinelor în cel mai scurt timp posibil“, spun reprezentanţii Mega Image.
Păcăleala grosolană de la raftul Mega Image: Două mărci, acelaşi lapte Napolact, acelaşi producător, preţuri diferite

Înăuntru e vopsit gardul, iar la raft e leopardul. Ziarul Financiar a descoperit cum o cutie de lapte cu EXACT acelaşi produs are preţuri total diferite în acelaşi magazin.

O sticlă de un litru de lapte Napolact, una dintre cele mai cunoscute mărci autohtone pe segmentul acesta, costa 8,54 de lei în data de 11 septembrie într-un magazin al reţelei Mega Image din zona Dristor. Preţul era în aceeaşi zi, în acelaşi magazin, cu 55% mai mare decât al unei sticle de lapte tot de 1 litru, tot cu 3,5% grăsime, dar sub marca privată Mega, a retailerului Mega Image. Ambele sunt produse de aceeaşi companie, FrieslandCampina România, notează Ziarul Financiar.

„Cele două produse nu sunt comparabile; costurile unui brand sunt diferite de cele ale unei mărci proprii. Preţul la raft al brandului Napolact include atât condiţiile comerciale cu retailerul, cât şi promisiunea de valoare a brandului către consumatori, costuri pe care marca proprie nu le are“, au răspuns reprezentanţii grupului FrieslandCampina România, unul dintre cei mai mari producători de lactate din ţară, la solicitarea ZF, potrivit romaniatv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272