REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

ANPC, control la pompele OMV

ANPC, control la pompele OMV

Replica API 23 decembrie 2019 | 01:39 3483

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor s-a autosesizat în legătură cu posibila existenţă a unei diferențe de debitare la una din pompele benzinăriei OMV de pe Șoseaua de Centură a Bucureștiului şi a demarat un control. În urmă verificărilor nu s-au constatat abateri de la limitele legale.

În urmă informaţiilor apărute în spaţiul public în dimineață zilei de 21 Decembrie 2019 referitoare la existenţa unei diferențe de debitare a unei pompe dintr-o benzinărie OMV de pe Șoseaua de Centură a Bucureștiului, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) s-a autosesizat și a derulat un control în stație.

În analizarea aspectelor descrise, ANPC a constatat faptul că la proba cu vasul etalon deviația înregistrată a fost de 0.002 litri – 0.003 litri, în conformitate cu normele metrologice în vigoare. Eroarea tolerată conform legii este de +/-0,5% din volumul măsurat, deci pentru cazul de față, la alimentarea a 20 litri, pompa se încadrează în limitele legale.

ANPC recomandă operatorilor economici care comercializează carburanți cât și instituțiilor responsabile cu omologarea /acreditarea metrologică să informeze proactiv consumatorii în ceea ce privește testarea corectitudinii debitării pompelor doar cu vasul etalon ce indică valoarea măsurată, pe când indicațiile de la bordul mașinii sunt valori estimative.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sau sa-ti spun nea florea ,jegosule OMV-ul a fost adus de pesedistul nastase si de iliescu asa ca nu mai minca kkt pesedist imputit ce esti
2
0
Dupa o alimentare la Lukoil am luat o cu platforma, si bineinteles ca nu am fost bagat in seama de nimeni !!
1
1
OMV are cea mai buna benzina! Nu stiu cum se face, dar de cate ori alimentez la OMV, ma tine cel mai mult. Iar la Lukoil cel mai putin! Asa ca ANPC sa mai verifice si altele, nu OMV, unde merg mereu de ani de zile si cu toata increderea! N-am niciun interes la OMV, sunt un client multumit ori de cate ori fac plinul acolo, benzina ma tine mai mult si decat la Petrom si Lukoil si oriunde in alta parte.
6
5
cea mai naspa motorina din tot orasul la OMV ul de la intersectia cu strada Caraiman...nu stiu ce baga in ea da e jale
4
3
Cind faceti plinul uitati-va daca la tastatura PC este operator Se ZVONESTE ca sunt softuri cu alte preturi ca la cintarele din tirg si comanda e dupa masina si tichie HI !
0
2
Acum depinde si de masina...Eu am opel si merge foarte bine cu benzina OMW
3
4
Si au luat spaga de la austrieci si PNL Iohannis
4
7
Romar Oil a distrus o flota de tir
6
0
Omv Cet Constanta si Omv Tomis Nord au apa la greu , saptamana trecuta am alimentat la ambele si dupa 2 zile nu a mai pornit masina, filtrul plin de apa
9
0
petromul din mangalia,sens casa cultura,vinde benzina,motorina cu apa la greu,de 30 de ani.cica.i condens.Alimentezi si se aprind toti senzorii masinii,zici ca.ibrad de craciun.Ia maimcautati.i bai flacai si pocniti din zurgalai!
9
0
Fura la pompa, uneori mai mult, uneori mai putin, in functie de statie.
12
2
Mie la gpl mi-a aratat pompa mai mult decat intra in butelie. Am facut sesizare la Lukoil dar nu am primit nici un raspuns. GPL de langa CET
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212