ANPCPPS: Îngheţata de cacao şi ciocolată conţine E-uri
ANPCPPS: Îngheţata de cacao şi ciocolată conţine E-uri
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestÎngheţata de cacao şi cea de ciocolată au în conţinut între 2 şi 9 aditivi alimentari (E-uri), iar conţinutul de cacao/pudră cacao variază între 1,3 - 25%, potrivit unui studiu realizat de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România (ANPCPPS România) - o9atitudine! pe produsele tip îngheţată cu cacao/ciocolată ce se regăsesc pe piaţa din România. În cadrul studiului au fost analizate 27 de produse tip îngheţată cu cacao/ciocolată, achiziţionate în mod aleatoriu şi anonim în luna iulie 2014. Astfel, în ceea ce priveşte numărul de E-uri, din cele 27 de produse analizate, acesta variază între 2 şi 9 E-uri, iar cel mai mare procent, 29,62%, îl reprezintă produsele care au în conţinut 5 E-uri, urmat de produsele ce au în conţinut 4 E-uri - 18,51% . Potrivit studiului, 3,70% din produsele analizate conţin 2 aditivi alimentari, în timp ce un procent similar de astfel de produse conţine 9 E-uri. De asemenea, coninutul de cacao/pudră cacao variază între 1,3 - 25 %, iar 25,92% din produsele studiate nu au menţionat pe etichetă con ţinutul de cacao. Studiul mai arată că gramajul produselor studiate variază între 36 şi 120 grame, 81,48% din aceste produse au menţionat pe etichetă valoarea energetică, iar 55,55% au menţionat pe etichetă valoarea zaharurilor, care variază între 11 şi 31 grame /100 grame de produs.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News