REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ANR și CERONAV se transformă în Regii Autonome? Ce spune Grindeanu! Video

ANR și CERONAV se transformă în Regii Autonome? Ce spune Grindeanu! Video

Andreea VREJOIU 2 noiembrie 2022 | 00:00 4261

Ministerul Transporturilor È™i Infrastructurii a lansat la începutul lunii septembrie a.c., în procedură de transparență decizională OUG privind reorganizarea unor instituÈ›ii publice aflate în subordonare. Vorbim despre Autoritatea Rutieră Română, Autoritatea Navală Română, cât È™i Centrul Român pentru Pregătirea È™i PerfecÈ›ionarea Personalului din transporturi Naval, instituÈ›ii ce ar urma să devină regii autonome. Prezent în cadrul unei vizite de lucru, în Portul ConstanÈ›a, Sorin Grindeanu a declarat că proiectul este încă în dezbatere È™i aÈ™teaptă argumente pro È™i contra.

Sorin Grindeanu

Autoritatea Navală Română (ANR), Centrul Român pentru Pregătirea È™i PerfecÈ›ionarea Personalului din transporturi Naval (CERONAV), alături de alte instituÈ›ii, ar putea deveni regii autonome, conform unui proiect de OUG lansat în transparență publică decizională.

Ce spune proiectul OUG?

,,ÎnfiinÈ›area Regiei Autonome ”Autoritatea Navală Română”, cu sediul în municipiul ConstanÅ£a, incinta Port ConstanÅ£a, numărul 1, clădirea Autorităţii Navale Române, ca persoană juridică română de interes public national, sub autoritatea Ministerului Transporturilor È™i Infrastructurii, ce funcÅ£ionează pe bază de gestiune economică ÅŸi autonomie financiară, prin reorganizarea Autorității Navale Române, instituÅ£ie publică care se desfiinÅ£ează.”, se arată în proiect.
,,Prin proiectul de act normativ se propune înfiinÈ›area Regiei Autonome ”Centrul Român pentru Pregătirea ÅŸi PerfecÅ£ionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV”, denumită în continuare Regia Autonomă ”CERONAV” , ca persoană juridică română de interes public national, sub autoritatea Ministerului Transporturilor È™i Infrastructurii, ce funcÅ£ionează pe bază de gestiune economică ÅŸi autonomie financiară, prin reorganizarea Centrului Român pentru Pregătirea ÅŸi PerfecÅ£ionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV, denumită în continuare CERONAV, instituÅ£ie publică care se desfiinÅ£ează.”, se mai arată în OUG.

Ce spune Grindeanu despre aceste modificări?

Prezent într-o vizită de lucru, în Portul ConstanÈ›a, Sorin Grindeanu,  viceprim-ministru È™i ministrul Transporturilor È™i Infrastructurii, a declarat că se aÈ™teaptă în continuare argumentele pro È™i contra înainte de a se lua o decizie finală.
,,Este în dezbatere publică, nu este o decizie È™i nu am luat o decizie. AÈ™tept în continuare argumente de ambele părÈ›i. Îmi spuneau colegii din zona navală că nu poÈ›i să angajezi un pilot cu 4.000 de lei pentru că nu-È›i vine nimeni. Există anumite constrângeri când eÈ™ti în forma de organizare din prezent, iar transformarea într-o regie autonomă îÈ›i dă o anumită liberate. Decizia nu este luată. AÈ™teptăm argumentele pro È™i contra, dacă sunt mai importante È™i mai grele cele de a rămâne în această formă, nu am nimic împotrivă”, a declarat Grindeanu.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acela este Nebunul Piroman din c******i. Comandant ? Noaptea mintii !
1
0
COMANDANTII ECEIA DE LA PICHETUL DIN HERASTRAU NU SUNT IN SLUJBA COMANDANTULUI SUPREM DE LA GIURGIU ? DOAR ASA SE INTELEGE !
36
1
Bai alde Malai Mare, in ANR nu exista functia de COMANDANT ! Cineva puncteaza foarte bine mai jos cine merita, din respect sa i se zica asa. Cei cu brevet de Cdt.
59
3
Comandantii lui peste prajit de la ANR din portul Herastrau, specialistii in siguranta navigatiei. Noaptea mintii. Comandantul de acolo nu este acela care se tot lauda ca el la gonit pe Olea din ANR ?
41
2
Hai ca i tare rau asta cu pichetul din Herastrau. Este vb.desigur despre Capitania de acolo ? Capitania Zonala Militara Giurgiu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ORIGINAL !!!!!!!!!!! Aia cred ca raspund la laude cu SERVIM PATRIA SI PE CONDUCATORUL IUBIT !
35
1
In ANR, Comandanti sunt doar cei ce au navigat pe aceasta functie. Mecla ala a ,,navigat,, doar ca electrician de port in c******i. A vazut apa doar de pe mal, nu si de la bordul navei. Marele Comandant !
52
1
Din ciclul ce mai face ANR ? Cica vrea sa modifice o OUG fara ca MT si Guvernul sa stie !!!!!! Poate o avea aprobarea si avizul specialistilor de la pichetul din Herastrau special al Marelui Comandant de acolo aflat sub protectia Capitaniei Zonale Militare Giurgiu.
60
1
ADEVARAT ZICI. COLANTAREA TUTUROR MASINILOR ANR, SOFERII SI ALTI ANGAJATI ANR SA LUCREZE CONF.FISEI POSTULUI SI ACOLO UNDE SUNT ANGAJATI, NU PE LA SEFI, SEFUTI PE ACASA, NU LA MOSIILE DIR.DE ZONALE SAU ALE BARONILOR LOCALI DUPA CUM LI SE ZICE. SUBIECT ATINS SI DE DRAGUSIN MAI JOS, STIE EL...
35
2
asta abar nu are de port.. un taran ,hotie pe fata , sefi , papusi , si ..para sute
4
0
ANR degeaba se transforma in regie daca nu se reduc cheltuielile inutile si nejustificate cu masinile, care trebuie folosite DOAR IN INTERES DE SERVICIU , aici intra desigur si soferii folositi in interes personal si cheltuielile cu administrarea si intretinerea sediilor.
63
1
ENCLAVA ZONALA GIURGIU, DICTATORUL ESTE SEFUL DE ACOLO SA INTELEG ! MISTO !
31
2
La cat de speriati sunt cei de la Enclava Zonala Giurgiu asta le mai lipsea. Dictatorul cred ca isi freaca mainile. Hai la munca cu voi sclavilor. Acolo vezi veselie fortata.
70
0
Are nevoie de forta de munca Oligarul ? Toata lumea este in criza, numai el prospera. Permise de barca, hai la permise care mai doreste, care mai pofteste !
53
2
Acum chiar ca ne duce pe toti sa muncim pe mosia Oligarhului daca ne facem regie. Ne baga pe toti la munca in solarii ca doar am inceput.
41
2
Perfect adevarat, iar cei din teritoriu vor fi total la mana baronilor locali.
62
1
Daca se transforma in regii autonome, salariatii sunt total la mana consiliului de administratie, care va fi format din politruci numiti de ministru si partidul de guvernamant. Sa te tii atunci concedieri si reorganizari si incompetenti pusi pe functii inalte....
6
2
Cand vei descoperi in atriburiile Ceronav si ANR pilotio angajati sa faci un fum pe colina.Mai citeste odata declaratia lui Grindeanu si unde un intelegi roaga pe cineva sa iti explice!
6
0
Tare rau asta frate. Exact, pe acolo vietuieste unu Manuel Florin care iti poate da cateva sfaturi pretioase.
51
2
Doresc imprumut 38 000 E cu scadent in termen scadent de niste ani incepand de la pastele cailor. Pe la Giurgiu ar fi o persoana dar nu am date de contact. Doresc seriozitate.
10
1
Se pare ca tu esti pe dinafara ceea ce nu este intocmai rau.ceea ce nu este ok este ca iti dai cu parerea. Anr si ceronav sunt institutii publice si fumctioneaza in baza un statut si a unor regulamente dar mai ales legi ale institutiilor publice.regiile autonome au alt statut si alte regulamente si alte legi in baza carora functioneaza.asa ca exemplul ala are relevanta. Mai citeste un pic sa vezi diferentele si revino cu un alt comentariu mai nunantat.nu de alta dar te faci de cacao. Si nu ca sunt eu fan al lui Grindeanu dar esti intr o eroare sau mai bine spus din cauza lipsei de informatie te ai facut de cacao
1
5
Argumentul lui Grindeanul cu salariul pilotului arata cat pe dinafara este.Ce are sula cu prefectura?Mai bine ar deratiza Autoritatea Navala .Dar pentru asta trebuie sa si pricepi ce se intampla si sa si mai vrei.
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367