REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

ANRE prelungeşte până la 31 martie perioada în care pot fi încheiate contracte la energie pe piaţa concurenţială

ANRE prelungeşte până la 31 martie perioada în care pot fi încheiate contracte la energie pe piaţa concurenţială

Replica API 5 ianuarie 2021 | 22:50 2866

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) prelungeşte până la 31 martie 2021 perioada în care consumatorii casnici pot încheia contracte de furnizare pe piaţa reglementată, a declarat, luni, Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele instituţiei, scrie Agerpres.

"Este vorba despre perioada în care consumatorii casnici pot încheia contracte pe piaţa concurenţială cu furnizorul lor, care se prelungeşte până la 31 martie, urmând ca acel preţ din oferta concurenţială să se aplice cu data de 1 ianuarie. Până acum, acest termen era 1 februarie, iar propunerea este de a prelungi cu încă două luni pentru a da timp atât consumatorilor să ia această decizie, cât şi furnizorilor, pentru că, dacă au într-o lună un volum foarte mare de consumatori de gestionat, practic nu vor putea procesa un număr atât de mare de solicitări. Planul este ca pe 15 ianuarie să aprobăm această propunere în Comitetul de reglementare", a spus Bege.

El a precizat că a avut discuţii cu furnizorii, iar aceştia au fost de acord cu această propunere.

ANRE a iniţiat un proiect de ordin în acest sens, "având în vedere impactul procesului de liberalizare a pieţei de energie electrică, de la 1 ianuarie 2021 asupra clienţilor casnici, necesitatea asigurării unei bune informări de către furnizorii de ultimă instanţă, precum şi asigurarea condiţiilor necesare încheierii contractelor de furnizare a energiei electrice cu respectarea condiţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID 19 şi pentru ca procesul să se desfăşoare în beneficiul consumatorului final, a fost prevăzută măsura de prelungire până la 31 martie 2021 a perioadei în care pot fi încheiate contracte de furnizare a energiei electrice astfel încât clienţii casnici să beneficieze de preţul din oferta concurenţială", potrivit notei de fundamentare.

Piaţa de energie electrică a fost complet liberalizată la 1 ianuarie 2021.

Începând cu această dată consumatorii care erau până acum în regim reglementat vor plăti preţuri mai mari cu 13-26%, dacă păstrează actualul contract.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O porcarie au furat si enelu munca poporului de sub89. Gazu e ieftin momentan cand dispare raded sa vezi pret la gaz
1
0
Care piata concurentiala? Asta este monopol.Toti sunt in aceiasi haita cu gandul doar la furat.Au nenorocit poporul asta.Hienele in loc sa scada preturile ,le maresc.Cine le puna frana? Ca doar nu eu.Avem lumina mai scumpa decat alte 10 tari europene dezvoltate care au salariile de 4 ori mai mari decat le avem noi.O sa taiem incet tot incepem cu telefoane fixe,internet,lumina si ajungem la opait dar nu mai avem gazarii.Astia sunt prosti sau nebuni? Nu se gandesc ca oamenii nu au bani? Nu au servici,sunt someri.Iesim la drumul mare furam?Ce facem? O sa iasa lumea in strada.
7
1
Sa explica omului de rind care sint ofertele si care sint criteriile ----Personal am fost pacalita in sept 2020 de Enel cu un contract cu 95 de bani kwat-ul care mi-a introdus abonament ---nu stiu la ce ----dupa reclamatie l-a scos dar ptretul totmai mare a ramas
5
0
poate ,pana pe 31 martie, ANRE va avea , in locul electricianului, un profesionist in domeniu. Acest neica nimeni plantat de PSD poate accesa munca de jos, cea de la care a pornit
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272