REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.8° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

ANSVSA: 11 nave încărcate cu animale din Portul Constanța, blocate în zona canalului Suez

ANSVSA: 11 nave încărcate cu animale din Portul Constanța, blocate în zona canalului Suez

Replica API 29 martie 2021 | 23:42 1403

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță că la nivelul instituției a fost creată o celulă de criză pentru a gestiona situația apărută după blocarea, pe 24 martie, a Canalului Suez, de ambarcațiunea eșuată Ever Given. Mai multe nave de transport, cu peste 130.000 de animale vii din România, sunt blocate în zonă, iar organizaţia Animals International avertizează că animalele riscă să moară de foame și de sete dacă situația nu va fi rezolvată în câteva zile.

Sursa foto: digi24.ro

Precizările ANSVSA:

În acest context, ANSVSA anunță, printr-un comunicat de presă, că ”s-au dispus mai multe măsuri, începând cu oprirea, din data de 24 martie, a autorizării navelor de transport pentru animale să părăsească România, dacă acestea trebuie să traverseze prin Canalul Suez”.

În ceea ce privește cele 11 nave încărcate cu animale din portul Constanța care trebuie să ajungă în state din Golful Persic, ANSVSA precizează că reprezentanții transportatorilor au transmis că niciuna dintre nave nu se află angrenată în Canalul Suez. Cinci dintre ambarcațiuni se află în Marea Egee, iar restul în Marea Mediterană, așteptând deblocara canalului.

Totodată, reprezentanții transportatorilor ”au dat asigurări că la bordul navelor există suficientă hrană și apă pentru următoarele zile și că au identificat surse de suplimentare în cazul în care deblocarea canalului durează mai mult timp. (...) Se analizează și opțiunea debarcării animalelor în alte porturi, aflate în apropiere, în cazul în care situația o impune”, se arată în comunicatul citat.

ANSVSA mai precizează că, potrivit reglementărilor în vigoare, fiecăre navă de transport pentru animale se încarcă suplimentar cu 25% apă și furaje peste cantitatea estimată pentru durata călătoriei. Totodată, aceastea sunt dotate cu instalații de desalinizare, pentru a se asigura astfel apa potabilă necesară.

”Pentru a preveni îmbarcarea de noi transporturi de animale, care utilizează Canalul Suez ca rută de transport, până la deblocarea acestuia, au fost notificate Direcțiile Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor județene să informeze, în regim de urgență, operatorii economici care desfășoară activități de export de animale către țările din zona Golfului Persic, că acestea sunt temporar suspendate, până la deblocarea zonei.

Exporturile de animale din România se desfășoară în continuare, transporturile de animale care utilizează alte rute nu sunt afectate”, au mai transmis reprezentanții ANSVSA.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
eu sunt de vina am trimis pe alegatorii mei in croaziere drept rasplata si uite ce sa intamplat da de unde sa stiu
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218