REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

ANSVSA a aplicat amenzi de milioane de lei în prima etapă a controalelor desfăşurate în perioada sărbătorilor de iarnă

ANSVSA a aplicat amenzi de milioane de lei în prima etapă a controalelor desfăşurate în perioada sărbătorilor de iarnă

Valentina CAMARA 16 noiembrie 2022 | 00:00 366

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au realizat 2.360 de controale tematice în industria alimentară şi au aplicat 155 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 1,067 milioane de lei, informează miercuri Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

"În prima etapă a controalelor tematice desfăşurate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au realizat 2.360 de controale, în urma cărora au fost acordate 155 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 1.067.300 de lei", se arată într-un comunicat al ANSVSA.

Totodată, au fost reţinute 1.178 de kilograme de produse de origine animală şi au fost emise trei ordonanţe de suspendare a activităţii şi opt ordonanţe de încetare a activităţii. Toate produsele neconforme au fost dirijate către unităţi de neutralizare pentru a fi distruse.

Principalele neconformităţi identificate au fost: lipsa documentului de înregistrare; etichetare incompletă; depozitare, manipulare şi igienizare necorespunzătoare; igienizare necorespunzătoare a mijloacelor de transport autorizate sanitar-veterinar; întreţinere necorespunzătoare a spaţiilor, utilajelor şi a ustensilelor din dotare; raionarea defectuoasă a produselor alimentare; produse de origine non animală cu ambalaje deteriorate; comercializarea produselor fără respectarea condițiilor de temperatură; grafice de temperatură incomplet completate; lipsa analizelor medicale ale personalului lucrător; nerespectarea planului HACCP în ceea ce privește monitorizarea temperaturii şi a umidității; lipsa documentelor de proveniență; depozitarea necorespunzătoare a SNCU.

"Pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor, ANSVSA pune la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon al call center-ului instituţiei - 0800 826 787 - care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie. ANSVSA continuă supravegherea operatorilor din industria alimentară şi în perioada următoare, prin intensificarea acţiunilor de inspecţie şi control cu această tematică şi prin asigurarea serviciului de permanenţă, de către personalul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor de la nivelul DSVSA judeţene şi a municipiului Bucureşti", se spune în comunicat, potrivit agerpres.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272