REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

ANSVSA a lansat „Comandamentul Sezon Estival 2017“

ANSVSA a lansat „Comandamentul Sezon Estival 2017“

Replica API 6 iulie 2017 | 00:00 448

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a lansat la începutul acestei săptămâni, la Constanța, "Comandamentul Sezon Estival 2017".

"Scopul acestui Comandament este de a contribui, prin derularea activităților specifice, la protejarea sănătății publice și, implicit, a intereselor turiștilor aflați în vacanță pe litoralul românesc", se menționează într-un comunicat, scrie AGERPRES.

Astfel, în perioada 3 iulie — 3 septembrie 2017, echipe de inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor vor verifica modul în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul și comercializarea produselor alimentare.

Activitatea Comandamentului va fi realizată de un număr de 60 de inspectori ai Serviciului de Control Oficial Siguranța Alimentelor, Circumscripțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, atât din cadrul DSVSA Constanța, cât și delegați ai altor DSVSA județene, organizați în serii de câte două săptămâni.

Inspectorii ANSVSA vor acționa în șapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia — Vama Veche.

Tipurile de unități vizate sunt: cantinele taberelor școlare, depozitele alimentare, unitățile de tip supermarket și hipermarket, magazinele alimentare, pensiunile turistice, laboratoarele de cofetărie și patiserie, beach-baruri, restaurantele și alte unități de alimentație publică, în care se prepară și se servesc alimente.

Activitatea de supraveghere și control va fi sprijinită și de un autolaborator, dotat cu echipamente specializate pentru efectuarea unor teste rapide.

Pentru eficientizarea activităților de control, inspectorii ANSVSA vor participa și la acțiuni comune cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu responsabilități în domeniu.

Inspectorii și auto-laboratorul își vor desfășura activitatea conform unui program prestabilit, dar vor prelua și vor verifica și sesizările primite din partea cetățenilor.

"În această perioadă a concediilor, siguranța alimentară a copiilor aflați în tabere sau a turiștilor aflați în vacanță pe litoral sau în stațiunile turistice este prioritară. Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor vor veghea, astfel încât operatorii economici din domeniu să respecte sănătatea și confortul alimentar al cetățenilor", a declarat președintele ANSVSA, Geronimo Brănescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Atentie contribuabilii buzunarelor noastre! nu mai putem lua spaga deoarece Horia de la OPC vine din urma noastra si face si el verificari. Asa ca sfatul nostru este sa intrati in legalitate si toate expiratele pe care le-ati cumparat la pret mic in speranta ca le veti vinde la turisti sa le aruncati. Banii de spaga totusi sa ii strangeti ca din septembrie se linistesc lucrurile.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614