REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
14.3° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Antibiotice Iași se pregătește să atace piața americană. Caută un partener strategic

Antibiotice Iași se pregătește să atace piața americană. Caută un partener strategic

Replica API 30 decembrie 2019 | 00:00 313

Producătorul de medicamente controlat de stat se extinde şi vrea să vrea să intre puternic pe piaţa din SUA. Deja jumătate din veniturile companiei vin din vânzările la export.

Ambiţia Antibiotice Iaşi (ATB) este să cucerească piața SUA, cea mai mare din lume, cu produsele proprie, dar în acest sens ar fi nevoie de un parteneriat „strategic” . “Pregătim două noi site-uri de producţie, unul dintre ele îl finalizez, iar pentru el 20 de milioane de euro vor fi puse în funcţiune în toamna anului viitor în septembrie. în măsura în care studiul de poziţionare pe pieţele europene şi din SUA va fi încurajator, voi avea nevoie de un partener strategic care să marketeze piaţa în teritoriile Statelor Unite”, a declarat Ioan Nani, directorul general al ATB.

În noua capacitate de producție se vor fabrica, cu predilecție, supozitoare și unguente. Pentru Antibiotice, orientarea către export și internaționalizare este clară. Deja aproape jumătate din venituri vin din piețele externe. Vânzările la export, în primele 9 luni ale acestui an, au fost de 97 de milioane de lei, la venituri totale de 242 de milioane lei, potrivit datelor companiei. Astfel, livările în străinătate au ajuns să conteze în proporție de 40% în vânzările totale ale fabricii ieșene.

Cel mai de succes produs este, în continuare, nistatina (antifungic) – Antibiotice fiind lider mondial în comercializarea acestui produs. Vin însă din spate penicilinele, America de Nord înregistrând o majorare cu 50% a comenzilor pentru produsele de acest tip, cum ar fi Ampicilina ori Naficlina. Decizia de a înființa reprezentanțe comerciale în străinătate s-a dovedit a fi una de succes, vânzările în teritoriile unde aceste reprezentanțe există crescând cu 32% față de anul trecut.

economica.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108