REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Anton Antoniadis: Nu MERG pe PROMISIUNI, MERG pe NORMALITATE și DECENȚĂ!

Anton Antoniadis: Nu MERG pe PROMISIUNI, MERG pe NORMALITATE și DECENȚĂ!

Replica API 3 septembrie 2020 | 00:03 1945

Anton Antoniadis, președintele Comunității Elene „Elpis” Constanța, candidat al Uniunii Elene din România pentru funcția de primar al Municipiului Constanța, dar și la Consiliul Local, a vorbit, într-un interviu acordat cotidianului Replica, despre schimbarea care este atât de necesară în orașul nostru. Însă, potrivit acestuia, lucrurile nu se pot mișca atât de repede cum spun alți contracandidați.

Întrebat fiind despre ce anume îl califică pentru funcția de primar, Anton Antoniadis a spus că: ”Nu prea multe. Dar cred că ar ajunge să spun ce am făcut, ce am realizat, ce voi face și ce voi realiza. Dacă vă uitați un pic pe sloganul meu de campanie, nu cer prea multe și nu am abiția că putem să facem multe, dar vom începe cu două cuvinte care, totuși, poate au însemnătate mai mare decât a le rosti pur și simplu: normalitate și decență! Vrem să intrăm într-o normalitate pe care cred că am pierdut-o undeva pe drum și trebuie recuperată și într-o decență”, a spus Anton Antoniadis.

Ce trebuia schimbat în Constanța și nu s-a schimbat

Nu știu cât trebuie schimbat, cât trebuie, însă, întreținut. Cât trebuie avut în vedere că orașul Constanța are o istorie. Clădiri, spații, statui și așa mai departe. Nu trebuie să le mai lași în paragină. Trebuie să începi să realizezei că toate trebuie întreținute. Știm, suntem conștienți. Pe oricine întrebați pe stradă spun că trebuie parcuri, parcări. Ce facem? Dar ce facem cu cele existente? Nu ar trebui să avem puțină grijă de ceea ce avem? Cum ar fi parcurile. Toată lumea spune că avem nevoie de legi noi, dar cu legile în vigoare? Nu ar trebui și ele respectate? Asta este marea problemă a noastră. Trebuie să învățăm să ne respectăm și să respectăm acest oraș”, a mai spus Antoniadis.

Nu și-a acuzat contracadidații și nici nu le-a reproșat nimic, singurul aspect de care s-a legat fiind promisiunile electorale.

Prioritatea nu o fac eu, prioritatea o facem noi. De aceea am spus întotdeauna: noi decidem. Arătați-mi mie un primar care se pricepe la orice. Nu există un om cu aceste caacități. De aceea ai nevoie de o echipă, de aceea ai nevoie de specialiști. Nu poți să construiești o pistă de biciclete numai ca să mergi cu ea prin centru și să pleci cu bicicleta din Km 4 – 5 sau Tomis Nord și să te calce vreo 5 mașini până în centru. Nu merge. Toate trebuie avute în vedere. Nu poți să construiești o pistă de biciclete, oricât de lată ar fi ea, peste o conductă care are 1.000 de ani și se sparge mâine și apoi spargi strada și tot așa. Nu poți să construiești o stradă nouă în Constanța în momentul în care nu iei în calcul să nu mai pui capacele alea minunate sau conducte pe mijloc. Trebuie să le faci frumos în lateral, poate chiar sub trotuar”, a spus Anton Antoniadis.

”La ora asta facem un concurs de promisiuni”

Întrebat despre toate promisiunile pe care le fac persoanele care candidează la Primăria Constanța, Antoniadis a spus că este este practic imposibil să poți să faci așa ceva, să îndeplinești acele promisiuni. ”Dacă vrei să faci ceva serios, trebuie făcut un PUG. PUG-ul este o oglindă a orașului.Și dacă stai și te gândești puțin, inclusiv la legislația în vigoare, nu ai cum să faci PUG-ul nici măcar în 6 luni de zile. Și cum să faci PUG-ul dacă nu ai cadastru. Este irealist. Nu ai cum să-l faci. Știți că nu se pot lua fonduri europene... Nu ai cum să iei acei bani. Să aruncăm cu vorbe este foarte ușor. Mâine spun că aducem rachete și le lansăm pe lună, pe marte. Mâine, nu azi, că azi e deja târziu. Cum să vă spun, la ora asta facem un concurs de promisiuni. Care promite mai mult, mai mișto, niște idei, la un moment dat filmate. Este un concurs de idei. Măcar dacă acest concurs de idei ar fi real, ar fi un lucru extraordinar pentru Constanța. Eu întreb din ce bani se fac toate astea. Dacă pui cap la cap bugetul Constanței... În primul rând, trebuie să faci în așa fel încât acest buget al Constanței să se mărească. Cum aduci banii la bugetul Constanței? Trebuie dezvoltat turismul, ok, dar trebuie să te gândești și la perioada de iarnă”, a mai relatat Antoniadis.

Mai multe detalii despre cum ar trebui făcute lucrurile pentru a fi trainice și nu doar să rămână la nivel declarativ, care sunt prioritățile pentru oraș, planul de lucru, nevoia de a fi uniți ca oameni, dar și mesajul pe care l-a transmis constănțenilor, puteți urmări în videoclipul de mai jos:

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
intrebati-l de intelegerea cu Fagadau!
0
0
E si caciula prea mare pentru tine si nici stofa de primar nu ai. Nu e deajuns doar sa vrei, trebuie sa si poti, sarakie !
1
1
yok sansha rambo
0
0
Nu stie prea multe, dar candideaza. Voturile se vor imparti intre prea multi candidati, iar Fagabou va castiga. Doamne fereste!
2
0
Liliana draga esti sexy...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272