REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Antonescu, despre folosirea termenului "parşivel" la adresa lui Ponta

Antonescu, despre folosirea termenului "parşivel" la adresa lui Ponta

Replica API 13 septembrie 2013 | 00:00 123

"PNL nu vrea să iasă de la guvernare pentru că PNL nu face mofturi, nu îşi bate joc de oameni, ne-am angajat în faţa oamenilor să guvernăm", a spus Crin Antonescu, în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV.

"Nu. PNL nu vrea să iasă de la guvernare pentru că PNL nu face mofturi, nu îşi bate joc de oameni, ne-am angajat în faţa oamenilor să guvernăm. Câtă vreme suntem în parametrii programului de guvernare şi câtă vreme respectăm reguli minimale de convieţuire politică, nu vom fi noi cei care punem problema dezmembrării acestei coaliţii sau acestui guvern", a spus Antonescu.

Liderul PNL a comentat, la Realitatea TV, şi toată disputa politică stârnită în jurul proiectului Roşia Montană: "În urma disputei care s-a născut, România s-a ales cu mai multă informaţie, cu ceva documente date publicităţii, cu o dezbatere mai intensă despre subiectul Roşia Montană, despre conduita conduita în politică şi despre modul în care înţelegem fiecare dintre noi să facă această politică. Nu am pus de acord nişte poziţii pentru că nu eu fac ordinea de zi a guvernului, proiectul apărut acolo, fără o discuţie în prealabil în USL, a fost trimis de guvern, iar poziţia premierului, a iniţiatorului, a fost aceea că fiecare votează cum doreşte, partid sau individ. În aceste condiţii, Noi am luat decizia de a vota împotrivă. În momentul în care am făcut anunţul cu explicaţii şi justificări nu am lansat nicio acuzaţie, nicio ironie, nimic. Nu am pus în chestiune opţiunea partenerilor noştri, oricare ar fi fost ea. După aceea a început o dispută, nu am început-o eu, şi am încercat, nu doar să temperăm o dispută inutilă, ci să ducem lucrurile pe făgaşul normal".

Antonescu a explicat de ce a folosit termenul "parşivel" pentru a-l eticheta pe Victor Ponta.

"E un adjectiv la diminutiv, nici nu cred că există. Poate că l-am creat pe loc tocmai pentru a exprima o formă de simpatie. Am vrut să sugerez, cu un termen nejignitor în opinia mea, puteam să spun duplicitar, asocierea mea în chestiunea asta cu domnul Blaga era incorectă. De ce? Pentru că domnul Vasile Blaga are sau nu are o poziţie sau alta. Evident că ea nu e una de conivenţă stabilită cu mine sau cu PNL, că nu avem aceleaşi motive, nu avem în general nimic în comun. Iar această sugestie de asociere între PDL şi PNL era una parşivă. Am făcut un diminutiv tocmai pentru că nu sunt un om rău", a spus Antonescu.

sursa: http://www.realitatea.net/antonescu-pnl-nu-iese-de-la-guvernare-explicatia-pentru-parsivel_1269241.html

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108