REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Antonescu: Nici Tudor Chiuariu, nici Norica Nicolai nu doresc să preia portofoliul de la Justiţie

Antonescu: Nici Tudor Chiuariu, nici Norica Nicolai nu doresc să preia portofoliul de la Justiţie

Replica API 22 martie 2013 | 00:00 167

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, că nici senatorul PNL Tudor Chiuariu şi nici europarlamentarul Norica Nicolai nu doresc să preia portofoliul Justiţiei. "Nu s-a pus nicio secundă problema, nici Tudor Chiuariu, nici Norica Nicolai nu doresc în acest moment, chiar dacă i-am ruga, să fie miniştri ai Justiţiei în România", a susţinut Antonescu, la TVR.

El a fost întrebat dacă i-a rugat pe cei doi să accepte această poziţie.

"Nu, nu i-am rugat, pentru că ştiu că nu vor şi pentru că eu cunosc planul, să spunem aşa, al fiecăruia, deşi categoric ambii ar fi doi miniştri foarte buni ai Justiţiei", a replicat liderul PNL.

Antonescu a precizat că dacă vreunul dintre cei doi liberali ar dori i-ar propune "chiar mâine premierului", chiar dacă au un profil politic clar.

Preşedintele PNL a mai afirmat că "din păcate" Mona Pivniceru doreşte să plece de la minister, iar în locul acesteia trebuie găsită o persoană "suficient de calificată", suficient de credibilă şi de puternică pentru a merge la Bruxelles şi a lămuri problema MCV.

Totodată, Antonescu a declarat că înţelege "raţiunile" premierului Victor Ponta care şi-a exprimat dorinţa ca viitorul ministru al Justiţiei să aibă un profil mai degrabă apolitic.

"Înţeleg raţiunile dorinţei sale, pentru că de aceea am şi propus-o pe doamna Pivniceru...nu e obligatoriu. Când PSD a avut acest minister, l-a numit acolo pe domnul Titus Corlăţean, un om calificat, un jurist şi diplomat, un om calificat care putea foarte bine să ţină acest minister. Nu aş face o chestiune restrictivă în sensul acesta, există şi oameni politici. Postul de ministru al Justiţiei este un post politic, pentru că ministrul Justiţiei nu dă sentinţe, ministrul Justiţiei nu alcătuieşte completul de judecată în vreo cauză, ministrul Justiţiei nu opreşte sau declanşează vreo anchetă penală", a susţinut liderul PNL.

El a precizat că este de acord cu premierul că "e mai bine ca persoana care deţine în aceste vremuri portofoliul Justiţie în România să aibă un profil politic partizan ceva mai scăzut sau deloc".

Mona Pivniceru a confirmat, recent, că ar putea pleca de la conducerea Ministerului Justiţiei în favoarea unui post de judecător la Curtea Constituţională (CC), cu susţinerea PNL, însă a evitat să dea un răspuns ferm privind alegerea pe care o va face în acest context

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272