REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Antonescu: Nu mă întrebaţi la Bruxelles despre Băsescu sau Frunzăverde, hai, vă rog!

Antonescu: Nu mă întrebaţi la Bruxelles despre Băsescu sau Frunzăverde, hai, vă rog!

Replica API 1 februarie 2012 | 00:00 265

Liderul PNL, Crin Antonescu, a refuzat, marţi, la Bruxelles, să răspundă întrebărilor legate de afirmaţiile lui Traian Băsescu despre eventuala majorare a salariilor, el spunându-le jurnaliştilor români: "Nu suntem calificaţi". "Nu ne întrebaţi de Băsescu aici, am venit să discutăm despre România".

Întrebat de jurnaliştii români cum comentează afirmaţiile lui Traian Băsescu despre eventuala majorare a salariilor, Antonescu a răspuns: "Nu suntem noi calificaţi să... Să nu ne întrebaţi de domnul Băsescu aici, am venit să discutăm despre România, nu despre Băsescu. Domnul Ponta o să vă răspundă la întrebarea despre bani, că e o chestiune serioasă. Deci vă rog frumos, dacă aveţi întrebări despre această dezbatere. Dacă nu, ne vedem în România şi povestim".

La insistenţele reporterului, care argumenta că eventuala majorare ar trebui să fie discutată şi cu FMI, iar premierul Emil Boc a fost mandatat să abordeze acest subiect cu reprezentanţii Fondului, Antonescu a replicat: "Acum vorbiţi de Frunzăverde, hai, vă rog!".

Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a anunţat, luni, după şedinţa coaliţiei de guvernare, că premierul Emil Boc a fost mandatat de conducerea coaliţiei, să negocieze cu FMI creşterea pensiilor şi salariilor, din luna aprilie.

Întrebat dacă există bani pentru aceste măriri şi de unde vor fi luaţi, Frunzăverde a răspuns: "Da, din buget".

la rândul său, premierul Emil Boc a declarat, tot luni, că Guvernul va lua în calcul o uşoară recuperare salarială în sectorul public şi indexare a pensiilor, dar numai condiţionat de stabilitate şi creştere economică, fără să se angajeze în măsuri populiste care pot destabiliza ţara.

Marţi, preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu a identificat în buget "un loc" din care să se poată tăia şi da bani, dar a precizat că nu are "competenţa politicienilor care ieri dădeau soluţii".

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272