REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Antrenamentele "mascaţilor": box, judo, alergare - minim 5 kilometri pe zi. Vezi imagini!

Antrenamentele "mascaţilor": box, judo, alergare - minim 5 kilometri pe zi. Vezi imagini!

Replica API 18 februarie 2014 | 00:00 150

Munca oamenilor legii, în slujba cetăţeanului! Bonus: "La mulţi ani, REPLICA!"

Munca oamenilor legii, în slujba cetăţeanului! Bonus: "La mulţi ani, REPLICA!"

O zi ca oricare alta, o zi aparent normală pentru fiecare dintre noi, fiind în toiul activităţilor cotidiene. Însă, când evadăm din spaţiul nostru şi îl invadăm pe al altuia, există posibilitatea să rămânem surprinşi. Aşa s-a întâmplat când reporterii cotidianului "Replica" de Constanţa au vizitat sediul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadul IPJ Constanţa, acolo unde luptătorii se antrenau la foc automat, lucru normal pentru ei. Minim 5 ore se ocupă de condiţia fizică, sub stricta coordonare a şefului lor, comisarul - şef Tudorel Dogaru. În acele momente, cei cunoscuţi drept "mascaţi" erau la programul de box.

"Execută programul de pregătire fizică, iar în acest moment execută programul pentru box. Tipul acesta de antrenament se desfăşoară pe durata a o oră, oră şi jumătate, după care se intră, cel puţin astăzi, pe antrenament de tip judo. Programul de pregătire fizică începe la ora 8.30, cu alergare în zona plajei şi cu urcat de scări, de 7 ori, 8 ori, în funcţie de posibilităţile de a răspunde la efort pe care le au în dimineaţa aceea. Se aleargă minim 5 kilometri, după care se intră la acest tip de pregătire de box, urmând ca patru zile pe săptămână să execute pregătire pentru judo şi în celelalte rămase plus prima din săptămâna următoare, să execute tehnici de autoapărare, kickboxing şi alte tipuri de sport de contact", a spus comisarul şef Tudorel Dogaru, şeful Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. Numai că, programul nu se încheie aici. În cazul în care nici o misiune nu se iveşte la orizont, seara începe o nouă rundă de antrenamente. "Zilnic se antrenează minim 5 ore. Sunt cele de dimineaţă şi mai este o oră şi jumătate seara, începând cu ora 20.30 şi până la 22.00, când execută exerciţii de forţă, respiraţie, cardio, rezistenţă şi aşa mai departe. Dar, exerciţiile cele mai dificile se execută dimineaţa când şi capacitatea lor de a răspunde la efort este una foarte ridicată. În altă ordine de idei, nici nu trebuie să-i epuizăm total la tipurile acestea de antrenament pentru că riscul apariţiei unei misiuni este foarte ridicat şi atunci e de evitat să mergi acolo fiind foarte obosit", a mai spus Dogaru. Spre final, şeful SAS ne-a adresat câteva cuvinte, cu ocazia aniversării a 12 ani de existenţă a cotidianului "Replica" de Constanţa. "La mulţi ani, să fiţi la fel de incisivi ca şi până acum. Să reprezentanţi, în continuare, câinele de pază al democraţiei şi atunci când reprezentanţii autorităţilor sau alte persoane greşesc, să le trageţi la răspundere pentru a-şi putea corecta comportamentul şi nu numai. Pe lângă asta, cred că am remarcat o schimbare foarte mare în ultimii ani la cotidianul dumneavoastră şi este o schimbare în bine pentru că apariţia modelului digital nu a făcut nimic altceva decât să creeze o egalitate de şanse între televiziune şi presa scrisă. Este un lucru foarte bun. Sursele dumneavoastră sunt foarte bune pentru că întotdeauna aveţi ştirile proaspete, ştirile calde, şi nu mă poate decât bucura chestiunea aceasta şi vă doresc s-o ţineţi tot aşa!", ne-a urat comisarul şef Tudorel Dogaru.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212