REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Anul acesta, IARNA NU a mai luat prin SURPRINDERE autorităţile

Anul acesta, IARNA NU a mai luat prin SURPRINDERE autorităţile

Replica API 2 decembrie 2020 | 17:02 1710

Prima zi de iarnă a fost marcată de căderea primelor cantități de precipitații sub formă de ninsoare. În unele zone din judeţ, iarna și-a întrat în drepturi încă de luni, 30 noiembrie, însă, spre deosebire de anii trecuţi, nu au fost incidente majore. Au fost scoase pe teren 30 utilaje de deszăpezire - autocamioane lamă + sărărița, unimog-uri, încărcătoare frontale și un autogreder.

Mihai Lupu, preşedintele CJ, aflat în izolare, fiind confirmat cu coronavirus, a ţinut permanent legătura cu drumarii şi colegii săi din CJ, pentru a se asigura că nu vom întâmpina probleme ca-n anii trecuţi.

Mihai Lupu: Iarna a fost punctuală anul acesta și am răspuns cu aceeași punctualitate

„Îndatorirea publică nu cunoaște nici zi liberă, nici vacanță, nici concediu medical. Când ești în slujba oamenilor, datoria față de ei e pe primul loc. Așa e normal și mi-am asumat ca eu și echipa mea să ne respectăm cu seriozitate toate angajamentele. Iarna a fost punctuală anul acesta și am răspuns cu aceeași punctualitate pentru a ne asigura că se circulă în cele mai bune condiții. Așa cum v-am anunțat încă de acum câteva zile, chiar dacă nu pot să mă aflu fizic alături de colegii din Consiliul Județean, vreau să vă asigur că sunt în permanentă legătură cu Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța – Stelian Gima și cu Administratorul Public al Județului – Gabriel Monea.”, a spus Mihai Lupu.

Colegii mei din cadrul Consiliului Județean, coordonați de Stelian Gima împreună cu Victor Manea sunt pe teren alături de reprezentanții RAJDP, pentru a evalua și a mă informa în timp real cu privire la starea drumurilor din județ. Astăzi (n.red. marţi, 1 decembrie) au însoțit echipele de drumari care au intervenit pe DJ 391 Albești - Cotul Văii - Negru Vodă - Cerchezu, dar și pe DJ 392 – Independența – Dumbrăveni. Împreună cu colegii de la CNAIR –DRDP Constanța, depunem toate eforturile necesare pentru a asigura condiții de trafic optime atât pentru constănțeni cât și pentru cei care se află în trecere pe la noi prin județul”, a conchis Lupu.

RAJDP a intervenit pe drumurile din județ

În judeţ, situaţia a fost dificilă, deoarece a nins viscolit toată ziua. Comandamentul de iarnă din cadrul Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri a intervenit pe toate drumurile judeţene mai ales pe DJ223, între localitățile Horia și Saraiu, unde au scos pe teren 5 unimoguri și 6 automanioane cu lamă și sărăriță. De asemenea, a nins abundent și în zona de nord a județului, mai exact, în Hârșova și în vest, în Băneasa. S-a circulat cu dificultate şi pe DJ391 tronsonul Mereni – Osmancea, DJ391A Băneasa - Dobromir - Sipote - Deleni; DJ 391 Albești- Cotul Văii- Negru Vodă - Cechezu; DJ391 Mereni - Osmancea; DJ222 Peștera-Pietreni; DJ308 Ciocarlia - Mereni; DJ226 Corbu – Săcele, însă drumarii au avut grijă să cureţe carosabilul permanent.

Ionuț Rusu a scos utilajele de deszăpezire

Şi în Constanţa s-a circulat fără probleme. Având în vedere că ploaia s-a transformat în lapoviță și ninsoare, Primăria Municipiului Constanța a scos utilajele de deszăpezire. Sub coordonarea viceprimar Ionut Rusu, în seara de luni, 30 noiembrie, sărărițele au început să împrăștie material antiderapant pe poduri și pe străzile și bulevardele pe care s-a depus deja strat de zăpadă, iar autospecialele cu lamă intervin acolo unde este cazul.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Titlul corect era prima ninsoare. Cand o da viscolul in ianuarie, iar stam o saptamana cu autostrada blocata.
3
1
Du-te ma in pula mea tu cu orasu tau cu tot...ce tot latri atata...nu-ti convine muta-te futeati-as nevasta de prost jegos ce esti...nu ai bani sa te muti ca esti un sarac nespalat, stai acolo si suporta du-te dracu de labagiu...da nu mai tot urla atat ca ne doare pe noi in pula de feraru sau alti pesti de-ai tai din saracia aia imputita de oras...acolo numai prosti sau curve...cine a avut cap a plecat de acolo
1
3
Intre Pestera si Pietreni nu a fost nici un utilaj de deszepezire pana pe 02.12.2020 pana la ora 8.00 cel putin
2
1
...In cartierul de nord,zapada este la cote maxime..nu se poate circula nici pe trotuare...DAR...DAR...dl..primar,ajutat de FERARU-CRACANATU...au dat START...PATINOARULUI CERNAVODEAN...cei din primarie sa-i multumesaca cracanatului FERARU...si sa-l pupe...intre cracane..in loc sa faca DESZAPEZIREA ORASULUI...ei admirau reprezentatia pe PATINOARUL CERNAVODEAN..al cracanatului FERARU...
4
3
Stati putin si amanati! Miroase a pupincurism! Inca nu a venit iarna!
6
1
Primaria a scos utilajele de deszapezire ale Polarisului.
4
2
Ce inseamna PNL-usr. Deci, iarna deja nu mai surprinde. Iar nametii pesedisti s-au topit singuri. Deja succesuri.
6
4
Voi cei trei PSD-ei care ati scris mai jos 20 ati asteptat soarele sa topeasca zapada. Asa ca nu vi se pare important sa dai zapada de pe carosabil cu utilaaje. Apropo, Lungoci pe unde era ? Ca la munca nu a fost sigur.
6
7
Extraordinar!!!! Adevarul e ca a nins atat de mult......
14
0
ho ba, inca nu a venit cu adevarat iarna. Ia uite-i pe astia ce se kaka pe iei ca au dat putin cu lama. sa va vedem pupincuristi de la replica ce o sa mai scrieti cand o veni daca o veni zapada multa
13
2
Noroc ca ati venit voi, altfel stateam printre nameti.
11
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108