REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
12.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

"Anul electoral 2012 va fi o luptă tâmpită cu multă mită electorală"

"Anul electoral 2012 va fi o luptă tâmpită cu multă mită electorală"

Replica API 17 octombrie 2011 | 00:00 76

Primarul Grameni vrea să se pensioneze de la primărie:

Primarul Grameni vrea să se pensioneze de la primărie:

Primarul liberal al comunei Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni, nu este decis dacă va mai candida la primărie pentru un nou mandat. Mai exact, asupra acestui aspect se va decide abia atunci când va afla data exactă când vor fi organizate alegerile locale. Nu de alta, dar dacă tot i se apropie vârsta de pensionare, primarul s-a gândit că ar putea sta mai liniştit în calitate de pensionar, decât ca primar al unei comune care a cam fost ignorată atunci când a avut mai mare nevoie. Întrucât azi îşi serbează ziua de naştere, respectiv împlinirea a 62 de ani, Gheorghe Grameni şi-a deschis sufletul şi ne-a declarat că este împăcat în toate privinţele, iar posibilitatea de a se pensiona este o alternativă.

Reporter: Dat fiind că au început ploile, iar unele sate din comuna Mihai Viteazu au fost afectate în trecut, în urmă cu câţiva ani, din cauza inundaţiilor, există riscul ca povestea să se repete?

Gheorghe Grameni: Desigur, încă există pericol de inundaţii. În 2008 au fost afectate în jur de 30 de familii, iar casele lor au igrasie, mai ales că majoritatea oamenilor de aici au case din chirpici. Sperăm să nu se mai repete ceea ce s-a întâmplat atunci.

Rep.: Din punct de vedere politic, cum staţi? Cum funcţionează USL-ul aici, la Mihai Viteazu?

G.G.: USL-ul nu poate exista la noi, pentru că suntem primar, viceprimar şi 11 consilieri PNL din 13. Acum nu ştiu ce o mai cânta conducerea de sus, dar deocamdată pe noi nu ne-a deranjat nimeni, cum ar fi să schimbăm viceprimarul.

Rep.: Consiliul Judeţean vă sprijină în vreun fel, după inundaţiile din 2008?

G.G.: Recunosc că, de când s-a înfiinţat acest USL, am mai primit câte ceva, nu ar fi corect din partea mea să spun că nu. Dar înainte de asta nimic. Nici măcar nu au venit să ne vadă, atunci când au am avut nevoie la inundaţii. Apoi, în campania electorală, au venit să îi ajutăm, să le dăm voturi.

Rep.: Veţi candida pentru un nou mandat la primărie?

G.G.: Dacă se vor amâna alegerile pentru luna noiembrie 2012, nu voi candida sigur. Dacă se vor organiza şi desfăşura în luna iunie, voi candida, pentru că vreau să fac 63 de ani, după care îmi voi da demisia. Dar dacă nu s-a stabilit încă data alegerilor, nu mă pot pronunţa. Am avut 3 mandate până acum şi vreau să ies la pensie de la primărie.

Rep.: Dar dacă totuşi veţi candida, aveţi vreun contracandidat puternic de care să vă fie teamă, cum ar fi din partea PDL?

G.G.: Nu. PDL-ul nu a avut niciodată aici. A avut câte un consilier, timp de 2 mandate şi atât. De când sunt eu, în astea 3 mandate, nici un alt partid, în afară de PNL, nu au avut decât câte un consilier sau chiar nici unul. În rest, toţi consilierii, din 13, au fost penelişti.

Rep.: Dar cum credeţi că va fi anul electoral 2012, comparativ cu 2008? Cum vor decurge alegerile, în opinia dumneavoastră?

G.G.: Va fi un an cu o luptă tâmpită şi cu multă mită electorală. Lumea este săracă şi oamenii înghit tot ce primesc. Dar nu se gândesc, în primul rând, la alegerile locale, că trebuie să aleagă omul. Eu sunt de acord că sunt săraci, dar să se gândească ce votează, pentru că timp de patru ani, primarul este stâlpul comunei şi toată ziua de el se lovesc şi de el au nevoie.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108