REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Anunțul lui Klaus Iohannis: Am semnat decretul de numire a noului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru

Anunțul lui Klaus Iohannis: Am semnat decretul de numire a noului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru

Replica API 26 martie 2020 | 16:37 1543

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă joi, la ora 14.00, după ce ministrul Sănătății, Victor Costache, a demisionat, iar premierul l-a propus în locul acestuia pe secretarul de stat Nelu Tătaru.

Cele mai importante declarații ale președintelui:

„Am luat act de demisia dlui ministru Victor Costache. Am semnat decretul de numire a noului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru. Va depune jurământul în cursul acestei zile”, a spus Iohannis.

Despre participarea la reuniunea șefilor de stat și de guvern pe tema COVID:

„Vreau să subliniez în primul rând obiective necesare pentru noi. Având în vedere că situația s-a deteriorat rapid, a devenit crucială achiziția de echipamente medicale prin mecanismul comun în UE. Este necesar să fie finalizată rapid procedura. Rezerva strategică din UE prin mecanismul european - România este primul stat membru al UE care a primit acceptul UE de a constitui aceste rezerve pe teritoriul țării. Într-o primă etapă, achiziția în limită de 10 milioane de euro va viza achiziția de echipamente și ventilatoare. Este o procedură derulată independent de Comisie. Voi cere o finanțare mai consistentă pe acest program și voi arăta disponibilitatea României de a se implica mai mult și pe alte zone. Voi transmite că avem nevoie de lanțuri funcționale de aprovizionare. Pentru asta trebuie eliminate barierele”, a declarat președintele României.

Libera circulație a bunurilor este esențială

„CE a eleborat deja recomandări pentru facilitarea atranspportului de mărfuri în UE. Voi discuta și despre repatrierea românilor - este importantă colaborarea tuturor, mai ales că multe state au impus restricții de circulație. Cea mai vulnerabilă categorie, lucrătorii noștri sezonieri. facem tot posibilul să-i aducem acasă, nu e o sarcină ușoară. Voi sublinia și găsirea unor soluții pe plan economic și social. Situația se înrăutățește constant. România e puternic afectată de criza COVID, mai ales în sectorul industrial Trebuie gândită strategie de recuperare post criză. UE, în ansamblul său, și fiecare stat membru travereză o perioadă etrem de dificlă. Situația devine tot mai dramatică”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele României a transmis din nou cetăâenilor să stea în casă.

„Reiau apelul către toți românii: Respectați, vă rog, restricțiile. Stați acasă, doar așa ne putem proteja sănătatea. Este greu, dar numai cu aceste sacrificii vom câștiga lupta cu acest inamic extrem de periculos”, a declarat președintele.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a anunțat demisia joi dimineață, în plină criză COVID.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că îi trimite președintelui Iohannis propunerea de numire în funcția de ministru al Sănătății a secretarului de stat Nelu Tătaru, potrivit hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Arafat ce-ar fi avut ? Aaa, am uitat... Prin noiembrie aveati in plan sa-l matrasiti desfiintandu-i postul. Va e frica de Arafat, asa-i loazelor ?
4
0
Ficusul asta ar trebui sa insiste pe alegeri anticipate si eliminarea pensiilor speciale la militari si politisti. Asta au facut in ultimele 4 luni, nu vad de ce sa renunte la aceste prioritati chiar acum
2
0
Ai facut si tu ceva in sfarsit, ai mai semnat un decret.Ai avea mai mult de castigat daca in loc sa zici institutiile trebuie sa si facaaa treaabaa ai spune institutiile nu isi faaac treaaaba. SUNA altfel adica ca si cum ai certa institutiile si oamenii ar rezona cu tine.CONCEDIAZA CONSILIERII PANA NU E PREA TARZIU.
8
1
Guvernul tau da semne de naufragiu. Mai ieri il laudai pe managerul spitalului din Suceava si ni-l dadeai drept exemplu de bune practici. Unde e acum? Aud? Despre sibianul tau, Costache, ziceai ca e o mare lumina a medicinei, ca va face minuni. Ce s-a intamplat cu el? Aud? Tu nu vezi ca n-ai criterii solide de apreciere si ca tot ce atingi se duce dracului, ca toata biata noastra tara?! Dispari!
12
2
Asta nu e decat un handicapat purtator de cuvant
6
3
Sa semnezi si ca te duci la mamica Angelica fmm de sas oligofren.sa ne-o vezi in ciorba ta ca decat gargara muteasca faci la tv in timp ce sistemul medical este putrezit.se imbolnavesc cadrele medicale si agaricii din guvernul tau incep sa fuga.pupate-ar Corona pe scafarlie fmm de dulap
10
4
Costache Tataru si alte rapandule johanniste
7
6
Ce nume de camatar are si asta... Bercea Mondialu, Nutu Camataru si Nelu Tataru
7
6
vai de voi peneleilor ,v-ati dus la vale
12
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108