REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

APARATELE DRUGTEST INTRĂ ÎN ACŢIUNE! Consiliul Judeţean a predat Poliţiei 5 astfel de dispozitive

APARATELE DRUGTEST INTRĂ ÎN ACŢIUNE! Consiliul Judeţean a predat Poliţiei 5 astfel de dispozitive

Replica API 23 iulie 2019 | 11:40 477

Consiliul Județean Constanța a predat luni polițiștilor din cadrul Inspectoratului Județean Constanța cinci aparate de tip DrugTest. Acestea au fost achizițioante de de către conducerea CJC în urma mai multor demersuri ca o măsură în vederea reducerii numărului șoferilor care se urcă la volan după consumul unor substanțe interzise , aceste aparate vor ajuta autoritățiile la identificarea mai simplă al consumatorilor de droguri, și astfel, reducerii numărului accidentelor. Valoarea echipamentelor este de aproximativ 130.000 de lei.

De menționat că IPJ Constanța a mai primit, la începutul acestui sezon estival, alte aparate de testare pentru droguri din partea Ministerului Afacerilor de Interne.

La evenimentul de ieri au participat preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, vicepreşedintele CJC Claudiu Palaz, consilierul judeţean Gheorghe Donţu, şeful IPJ Constanţa, Constantin Dancu.

“Tot mai mulți consumători se întâlnesc în trafic, după cum știți este mai grav consumul de superfiante decât consumul de alcool. Aceste substanțe nu pun în pericol doar viața celor care le consumă”, a declarat preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu.

“Am luat legătura cu colegii de la Galați, și la Galați se va face același lucru. Noi oferim explicații tuturor județelor. Îmi doresc să fie cu folos (…). E de recomandat ca și alte județe să ia exemplul nostru. Nu sunt bune doar pentru consumatori, dar și pentru cei care se află lângă ei”, a declarat, la rândul său, vicepreşedintele CJC Claudiu Palaz.

Procesul de testare poate dura până la patru minute. Consumul de droguri la volan și refuzul de testare se pedepsește cu 1-5 ani de închisoare.

L.M., A.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alti bani spalati
1
0
Corect astai au consumat si au condus cel mai puternic stat din lume si noi nu suntem in stare sa conducem o prapadita de masina? Sa fim seriosi! Legiuitorii nostri sunt tributari unei mentalitati depasite de factura comunista caracterizata prin prejudecati si lipsa de informare!
2
1
Sa nu carecumva sa ajungeti ca Bush Clinton si Obama
5
2
DANCU CONSTANTIN FELICITARI. SINGURUL CARE A DOVEDIT CURAJ. SINGURUL POLITIST DE LA IPJ CU ADEVARAT PROFESIONIST.
0
10
Mazare trebuia testat primul. Lui i-au daunat libertatii
6
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614