REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Apartamentele din Mamaia au devenit la fel de scumpe ca cele din Dubai

Apartamentele din Mamaia au devenit la fel de scumpe ca cele din Dubai

Andreea VEARBĂ 18 mai 2024 | 00:00 2441

Piața imobiliară a explodat, pe fondul crizei economice și, mai ales, pe fondul creșterii prețurilor materialelor de construcții. De exemplu, stațiunea bogaților, Mamaia, uimește din nou cu sumele exorbitante ale imobilelor. Se pare că prețul de achiziție al apartamentelor din celebra stațiune românească egalează sau chiar depășește prețurile din Dubai. Românii pot cumpăra proprietăți în Dubai, la prețuri similare cu acelea din Mamaia, la un grad de rentabilitate care a crescut chiar și după perioada pandemiei. Un apartament în Dubai, achiziționat la prețul unuia din Mamaia, poate genera venituri lunare de peste 4.000 de euro.

Apartamentele din Mamaia au devenit la fel de scumpe ca cele din DubaiDubai, Mamaia

Orice român care are posibilitatea să își achiziționeze un apartament în Mamaia Nord poate deveni investitor imobiliar în Dubai, unde prețurile proprietăților sunt similare.

La o simplă căutare pe internet, găsim cu ușurință cel mai scump imobil din Mamaia. Acesta este listat de către agenția imobiliară Alder Concept care ne prezintă un penthouse de 202 m², utilat și mobilat, la etajul 10/10, cu vedere către mare, la prețul fabulos de 3 000 000 €. Imobilul face parte din ansamblul rezidențial First Residence care este conceput, conform descrierii agenției imobiliare, să depăşească aşteptările în orice privinţă. Ansamblul oferă o gamă largă de facilități precum sistem smart house, încălzire în pardoseală, aer condiționat, obiecte sanitare Villeroy&Boch, uşi Barausse etc.

Apartamentele din Mamaia au devenit la fel de scumpe ca cele din Dubai


În Dubai, aceleași prețuri!

Efectuăm din nou un simplu search pe Google și găsim imediat o multitudine de astfel de locuințe, la aproximativ aceleași tarife de achiziție. Spre exemplu, pe site-ul bayut.com, vedem listat un penthouse cu vedere panoramică și piscină privată, situat în cadrul Cayan Tower, Dubai Marina.

Apartamentele din Mamaia au devenit la fel de scumpe ca cele din Dubai

Acesta are prețul de 12 500 000 AED, echivalentul a aproximativ 3 150 000 €.

În ceea ce privește apartamentele de două camere, o locuință de 99 mp, cu două dormitoare și 3 băi, în zona de sud a Dubaiului, costă aproximativ 205 000 €.

Apartamentele din Mamaia au devenit la fel de scumpe ca cele din Dubai

Tot un apartament de două camere, de 60 mp, utilat și mobilat, dar în Mamaia Nord, are același preț, respectiv 205 000 €.

Dacă e să ne raportăm la garsoniere, situația este la fel. În Mamaia regăsim cam aceleași tarife ca în Dubai. Un studio de lux, într-o zonă de prestigiu din Dubai, la distanță de aproximativ 11 km față de mare, costă undeva la 550 000 AED, echivalentul a 130 000 EUR. În același timp, un studio pe litoralul românesc, în cadrul O.B.A Tower, are prețul de achiziție de 116.900 € + TVA, conform site-ului imobiliare.ro.

Apartamentele din Mamaia au devenit la fel de scumpe ca cele din Dubai
Nici în cazul sejururilor situația nu e diferită. O cameră de lux cu vedere la oraș, în cadrul Taj Dubai, pe o perioadă de 4 nopți în intervalul 1 – 5 iulie 2024, costă acum 2.596 lei. În Mamaia, un astfel de sejur, tot pe 4 nopți, la Hotel Oxford, are pe booking tariful de 3.100 lei.

Așadar Mamaia sau Dubai? O alegere la mintea cocoșului, ar spune unii. De ce să alegi Mamaia când te poți bucura de luxul și extravaganța Dubaiului? Dacă este îndreptățită sau nu stațiunea românească să aibă aceste tarife, rămâne la latitudinea dumneavoastră.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bunicul avea vorba nui p***t ăla care cere și ăla care dă, mamaia nu mai este stațiune a devenit cartier și arată ca-n în Bangladesh
2
0
O stire de 2 lei. In Dubai exista apartamente 2 camere cu baie, decomandant in zona Deira cu 55000 $. Practic, mai ieftin din decat in zona CET, care este cel mai p***t si urat cartier din Cta. Voi visati avioane pe cer.....
9
0
ptr ca o treime sau jumatate din economie e la n***u si grupuri si mafii infractionale de la noi sau din afara spala bani negri la greu - bani din droguri, proxenetism, furturi de orice fel etc iar toate astea sunt posibile ptr ca toate parlamentele si guvernele stiu ce se intampla dar sunt complice ptr ca castiga si ei bani grei din asta; peste de la cap ...
9
0
Sunt multi bani negri pe piata pe care nu ii gaseste anaful, in Spania este mai ieftin dar acolo te intreaba de unde ai banii
12
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436