REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

APEL de URGENŢĂ: Redeschideți SPITALUL din SULINA! O GRAVIDĂ a MURIT în drum spre Tulcea

APEL de URGENŢĂ: Redeschideți SPITALUL din SULINA! O GRAVIDĂ a MURIT în drum spre Tulcea

Replica API 14 iunie 2020 | 13:46 12011

O tânără gravidă din oraşul Sulina a decedat, miercuri dimineaţă, în timp ce era transportată la Tulcea cu o şalupă medicalizată a Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA). Tânăra, în vârstă de 30 de ani, era gravidă în luna a şaptea, iar de aproape cinci zile avea febră foarte mare, miercuri dimineaţa prezentându-se la Unitatea de Primiri Urgenţe din oraş cu temperatura de 39 grade Celsius. Din cauză că în Sulina nu mai există spital, s-a pierdut timp prețios, tânăra decedând în drumul spre Tulcea.

Lucrul acesta a adus iar în prim plan lipsa acută de spitale din România, Sulina fiind un oraș care duce lipsă de acest fel de instituție.

Sulina nu mai are spital din anul 2011

Sulina este un oraș și un port liber în județul Tulcea, Dobrogea, la extremitatea estică a României, în Delta Dunării, în punctul de vărsare al brațului Sulina în Marea Neagră. Sulina nu este legată direct de rețeaua de drumuri din România și poate fi atinsă numai pe calea apei, fie pe Dunăre, fie pe Marea Neagră. Lipsa unui spital utilat face ca pentru orice caz mai grav să fie nevoie fie de trimiterea unui șalupe sau a unui elicopter care să transporte pacientul până la Tulcea.

De spitalul din Sulina ar putea beneficia atât locuitorii Deltei, cât și turiștii

”Fac un apel să se redeschidă acest spital din Sulina, de care ar putea să beneficieze toți locuitorii Deltei dar și turiștii. Deocamdată la Sulina există doar o Unitate Primire Urgențe, unde fac de gardă niște medici de familie. Iarna se blochează Dunărea nu se mai pot folosi șalupele. Avem elicopterul dar depinde vreme, depinde de condiții, dacă este ceață, dacă este vânt nu mai poate ateriza. Noi facem apel către autorități să redeschidă spitalul din Sulina” a declarat pentru ziarul Replica, doctorul Dumitru Vâlcu, director Serviciul de Ambulanță Județean Tulcea.

Locuitorii din Sulina au iniţiat o petiţie

Locuitorii din Sulina sunt nemulţumiţi de această situaţie care trenează de câţiva ani, ei solicitând printr-o petiţie redeschiderea spitalului şi dotarea acestuia cu cadre medicale competente.

Petiţia poate fi semnată aici:

https://www.petitieonline.com/redeschiderea_spitalului_sulina?uv=25297507

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deschideti Spitalul din Sulina! Salvati vieti!
0
0
Pupala-i in cur pe Base si pe toate jigodiile din jurul lui!
2
1
jAVRA ORDINARA de Basescu a inchis spitalele si in 2010 indemna medicii sa emigreze , in timp ce el si curva Cotroceniului Elena UDREA se imbogateau si investeau in mosia de la Nana ! Nu v-ar mai putrezi carnea pe voi de nenorociti !
8
0
Toate spitalele regionale au fost inchise de excrocii care vad ca unii ii tin in brate. Base a fost 10 ani la conducerea tarii si guvernului, presedinte jucator, si vreti ca psd sau cine mai venea sa repare toate mizeriile facute: au facut destule: pensiile le-au marit si au votat si au pregatit bugetul pt cresterea pensiilor in septembrie 2020, cresterea salariului minim de nu stiu cate ori...dar ce sa vada labarii,,,eu o tin ca nebunii cu ciuma rosie si rusii, comunistii, etc...dezaxati
7
1
Boc si Basescu nu mai sunt demult la guvernare dar tot pe ei dati vina. Din 2015 a venit PSD la guvernare cu Ponta. Daca vroiau de atunci puteau sa redeschida macar un spital, ca sa arate ca sunt altfel.
4
2
ce populatie mai are sulina, cam 3000 de suflete, nu-i asa ? spitalul e o "chestie" scumpa tare, nici in tarile f bogate nu sa face spital prin toate localitatile. viata in comunitatile izolate este cu bune si rele, vara cand fierbe orasul multi ar vrea la sulina.
4
16
Asa e cu romanii, au memoria scurta. In epoca lui Boc-Basescu s-au facut multe porcarii printre care si inchiderea multor spitale in zone cu nevoi mari dar acum Basescu este in parlamentul european, Boc e bine mersi iar acum PDL-PNL sunt pe cai mari, caci, nu-i asa, romanii ii voteaza si tin cu ei. Poporului astuia asa ii este sortit, sa sufere la nesfarsit, pentru ca nu invata din propria istorie.
8
2
Cum sa deschida spitale cand ei nu mai stie cum sa faca sa inchida din ele , traim intro tara in care nimik din ea nu mai este Romania Trebuie sa ne obisnuim
9
0
El , si Guvernul Boc....au inchis foarte multe spitale !
15
1
niste nenorociti cei care ne guverneaza asa au inteles democratia distrugand spitalele cineva a zis bine nu o sa puteti sa zugraviti ce s a construit in socialism , nu au fost in stare sa intretina drumurile dar sa construiasca unele noi, in fiecare sat exista dispensar siei au inchis spitalul din Sulina unde sa se duca bolnavii de acolo, sper sa ne ajute dumnezeu sa ne dea conducatori luminatii si intelepti
11
1
Cui ii pasa de oameni
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272