REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

APEL UMANITAR! Un stomatolog din Constanţa are nevoie URGENTĂ de un transplant de rinichi! Cum putem ajuta

APEL UMANITAR! Un stomatolog din Constanţa are nevoie URGENTĂ de un transplant de rinichi! Cum putem ajuta

Replica API 31 mai 2018 | 01:24 1957

Daniel Iordachescu este un medic stomatolog de 38 de ani, originar din Sinaia, dar care şi-a desfăşurat activitatea în Constanţa. În copilărie, i-a fost pus diagnosticul de diabet. După ani de zile în care a ţinut afecţiunea în frâu, asemenea multor altor bolnavi, urmând cu stricteţe regimul alimentar impus de diabet, făcând injecţiile cu insulină, făcând mişcare multă. În timp, a făcut sport, a intrat la Facultatea de Medicină, a fost reprezentant al Antibiotice Iaşi şi a lucrat ca medic stomatolog în Constanţa.

Dr. Daniel Iordăchescu

În decembrie 2005, a început să se simtă rău. La spital a fost diagnosticat cu insuficienţă renală şi a plecat spre Bucureşti, unde după o experienţă care putea să-i aducă sfârşitul, la Spitalul Cantacuzino, a plecat spre Spitalul Fundeni, unde a început dializa şi a fost informat că are nevoie de un transplant de rinichi.

În 2016, a fost înregistrat pe lista de aşteptare a centrelor de transplant din Bucureşti şi Cluj. Între timp, a suferit un accident cerebral vascular, apoi a orbit din cauza tratamentului cu anticoagulante, fiind nevoie de o operaţie cu laser pentru a-şi recăpăta vederea.

Nevoia unui transplant de rinichi, pentru a-i fi salvată viaţă este din ce în ce mai stringentă. În ţara noastră, şansele de a ajunge în vârful listei de aşteptare sunt din ce în ce mai mici. Dar a primit o şansă la o clinică din Turcia, pentru care are nevoie, Daniel Iord[chescuînsă, de 45.000 de euro.

Dr. Daniel Iordăchescu, sursă foto Adevărul

„Bună seara, dragi prieteni şi colegi! Sper că toţi sunteţi ok şi aşteptaţi cu nerăbdare vara! Sunt convins că vă amintiţi de drama prin care colegul şi prietenul nostru, Daniel Iordăchescu, trece în fiecare zi. Din fericire, se pare că soarele s-a hotărât să răsară puţin şi pe strada lui! Ca să vă amintesc sumar despre ce este vorba: Daniel are urgentă nevoie de un transplant de rinichi. Viaţa lui depinde de acest transplant! În România, după cum bine ştiţi, lucrurile de mişcă extrem de lent sau aproape deloc. Din fericire, Daniel a fost acceptat de o clinică din Turcia pentru întreaga intervenţie, dar cum toţi ştim, nimic nu este gratis în lumea asta. Ca să scurtez povestea, Daniel are nevoie de 45.000 de euro pentru a începe o nouă viaţă. Atât îl costă transplantul de rinichi în Turcia. Poate pentru mulţi este o sumă imensă, poate pentru alţii înseamnă o vacanţă extravagantă. Pentru prietenul şi colegul nostru înseamnă o şansă la o viaţă normală. Sau mai bine zis, o şansă la o nouă viaţă.

Mă adresez acum strict colegilor mei de generaţie. O generaţie de oameni deştepţi, cu spirit de învingători, oameni care au reuşit să clădească mult din nimic, o generaţie de invidiat şi de admirat. Eu cred că NOI, colegii lui Daniel, putem să îl ajutăm! Ştiu că toţi avem planurile bine stabilite, familii şi copii de care să avem grijă, dar mai ştiu un singur lucru: NOI PUTEM! Şi pentru că putem, avem datoria morală de al ajuta pe Daniel! Sunt convins că şi el ar fi făcut acelaşi lucru pentru oricare dintre noi! Doar împreună putem să îi dăruim lui Daniel ceea ce i se cuvine. Cu cât ne mişcăm mai repede, cu atât Daniel se va bucura de o viaţă normală. Viaţa lui Daniel este în mâinile noastre! Dacă mesajul meu supără sau deranjează cumva, îmi cer scuze”, este mesajul postat pe justgiving.ro.

Cei care pot şi doresc să ajute o pot face accesând pagina web Justgiving.com şi urmând paşii indicaţi, la linkul https://www.justgiving.com/crowdfunding/vali-osoianu?utm_id=107&utm_term=mW2QkVXZA sau pot dona bani în contul

RO79 RNCB 0209 0444 9013 0001, deschis la BCR, pe numele Daniel Cristian Iordăchescu (tatăl lui Daniel), cu menţiunea „donaţie”.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din cauza maretului Lucan si a altora ca el este praf in Romania tipul acesta de transplant
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272