REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Apele Române REVENDICĂ 700.000 de mp. de plaje. Vezi zonele vizate!

Apele Române REVENDICĂ 700.000 de mp. de plaje. Vezi zonele vizate!

Replica API 4 mai 2020 | 23:57 4474

Administrația Bazinală Dobrogea Litoral se chinuie de mai bine de cinci ani să recupereze niște terenuri aflate pe litoralul românesc. Terenuri care, din varii motive, au ajuns în proprietatea administrațiilor locale din Constanţa, Costineşti, Eforie, 2 Mai, Tuzla etc. ABADL a invederat instanței că plaja litoralului românesc este nominalizată în mod expres în HG nr.1705/2006 ca fiind imobil aflat în domeniul public al statului, dat în administrarea Apele Române, care are dreptul și obligația de a întreprinde toate acțiunile necesare în vederea protejării patrimoniului public.

Vorbim despre o suprafaţă totală de 700.000 mp. din Constanţa, dar şi din celelalte staţiuni de pe litoral.

Pe rolul instanțelor de judecată se află, în acest moment, 15 procese prin intermediul cărora ABADL încearcă să revendice anumite suprafețe de plajă, atât în Constanța, cât și în Tuzla, Eforie și Costinești sau 2 Mai. Patru acţiuni au fost deschise la începutul anului curent.

Unul din procese vizează restituirea imobilului teren – plaja litoralului românesc în suprafață de 25.971 mp, situată în Constanța, zona Spectrum-Pescărie, în patrimoniul public al statului român și în administrarea reclamantei. De asemenea, se solicită radierea din cartea funciară a mențiunilor cu privire la dreptul de proprietate înscris, aferent terenului în suprafață de 25.971 mp. ABADL a invederat instanței că plaja litoralului românesc este nominalizată în mod expres în HG nr.1705/2006 ca fiind imobil aflat în domeniul public al statului, dat în administrarea Apele Române, care are dreptul și obligația de a întreprinde toate acțiunile necesare în vederea protejării patrimoniului public, susținând că plaja litoralului românesc se află în parte în posesia municipiului Constanța, care a intabulat în favoarea sa dreptul de proprietate asupra unei suprafețe de 25.971 mp.

Acțiunea în instanță a fost depusă după ce DNA, care-l ancheta pe Mazăre, a impus ABADL să recupereze bunul. ABADL revendică și terenul de la Cazino administrat de Sorina Hortolomei, vândut de Radu Mazăre la preț subevaluat

Ce terenuri mai revendică Apele Române în Constanţa!

În Constanța, ABADL revendică plaja situată la Nord de Prelungirea Ion Rațiu și la Sud de Prelungirea Bucovinei. Vorbim de 25.971 mp. de plajă. Include și zona ZOOM Logistic. Pe fond, ABADL a pierdut, în prezent se judecă apelul. Un alt teren este situat la sud de strada Cirprian Porumbescu și la Nord strada LT.Gh.Economu, de 15.900 mp. Dosarul încă se află pe rolul Tribunalului Constanţa. O altă porțiune de plajă revendicată de ABADL este la Cazino, în stațiunea Mamaia.

Click pe poze pentru a vedea toate suprafeţele de plajă revendicate de ABADL:

Plajă revendicată şi la Eforie

Și în Eforie Nord se revendică zona Belona Acapulco, în suprafaţă de 19.072 mp, dar şi în zona Steaua de Mare, în suprafaţă de 10.253 mp. Ambele procese deschise în 2015, respectiv 2016, au fost câştigate pe fond, iar în prezent se judecă apelul. Și la Eforie Sud revendică ABADL un teren. Acesta este situat în zona Capul Turcului-Hotel Riviera/hotel Maria, vorbim de o suprafaţă de 13.356 mp. Pe fond, procesul a fost câştigat.

În Costinești, ABADL revendică o suprafață de pe faleză, situată la nord de Restaurantul Valea Pescarilor până la limita cu Comuna Tuzla. A fost admisă acţiunea pe fond, iar primăria nu a formulat recurs.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
poate revendica si faleza Constantei, de la Zorile, Spitalul Militar, Cartierul Consilierilor? Dar plaja intre Eforie Nord si Sud? Dar zona protejata, in jurul lacului Belona? Unde ai fost ABADL? Si inca o intrebare, de ce vi se spune Asociatia Aromana de Ape??
0
0
ptr.anononim
0
1
majoritaea constructiilor cu aprobari dubioase au fost facute de triburile tale de makidoni. neamuri de ale tale hoti si secaturi
4
0
LA NAVODARI NUMAI AVETI CE PLAJA SA MAI REVENDICATI CA LE- A FURAT MATEI PUSCARIASUL PE TOATE...SI ACUM VREA SA FIE IAR PRIMAR NENOROCITUL !!!
4
0
Malul lacului Tabacarie si plaja sa fie eliberate de constructii si imprejmuiri. Draq de hoti si secaturi
9
2
HUOOO! JOS CU ECONOMICA! AB OBOSIT DE CAND VA TOT ATENTIONEZ DOMNULE BOLA! ESTE OMNIPREZENTA IN BIROUL DVS CU TEXTE GEN EU FAC, EU DREG, EU REZOLV. REZOLVA PE NAIBA, ALEARGA PROSTIMEA PE CARE O TERORIZEAZA SI APOI ISI ASUMA! A FOST LINISTE CAT A LIPSIT, CUM A APARUT CUM AU INCEPUT INTRIGILE, MINCIUNILE, RAUTATILE. NU VEDETI CA NU O MAI PUTEM SUPORTA!!! SA MUNCEASCA LA CAT BANET CASTIGA. NOI DACA INDRAZNIM SA RIDICAM VOCEA ASTA NE SPUNE, MUNCITI PE BANI BUNI. CARE BANI BUNI? VA UITATI IN STATE SA VEDETI DISCREPANTELE? DA, NOI VORBIM DIN BARFE, DAR ORICE BARFA ARE O BAZA.
10
1
Politrucii pesedisti ca Mazare si Fagadau, au furat si intabulat bucati de plaja pe multe le -au si vindut.Pe multe bucati vindute s-a construit fara discernamint.In urma distrugerii lizierei de padure ce a existat pe locurile constructiilor de pe plaje, vintul duce nisipul intre hoteluri si astfel se erodeaza plaja.
19
0
Nu se mai poate cu Ropota asta...Domnule Bola,acest Ropota are tupeu sa ameninte agentii economici,ba ca nu le face plajele,ba ca nu o sa le ridice alga...Domnule director va rog sa luati masuri impotriva acestui impostor,o sa venim mai multi agenti economici la dumneavoastra pentru ca nu se mai poate,am ajuns sa ne rugam de acest derbedeu sa-si faca treaba pentru care este platit?!Platim o gramada de bani pentru sectoarele de plaja,am ajuns sa fim bataia de joc a lui Ropota?!
16
0
Asa este,nu-ti poti plimba copii pe malul marii din cauza mirosului insuportabil de alga putrezita.Plajele sunt insalubre si pline de gunoaie,ne cam vinzi gogosi domnule director Bola,esti la fel ca toti ceilalti,vrei sa-ti faci imagine,platesti sa apari la ziar dar treba nu ti-ao faci,esti depasit de situatie,
11
0
Ziua si articolul despre ABADL. Conducerea ABADL nu este in stare sa administreze suprafetele pe care le are acum si vrea mai mult.Bola,acum doua saptamani spuneai ca toate plajele vor fi gata pana de 1mai.Iesi si tu din birou si mergi sa vezi cat la suta din ceea ce ai promis s-a finalizat.In zona de sud,la prietenul tau Ropota,nu s-a luat nici macar alga,cat despre igenizarea plajelor nu poate fi vorba,sunt facute doar unele sectoare preferential,adica pe prietenie sau spaga.Te invit in sudul litoralului sa te convingi singur,aici fara spaga nu ti se face nimic,Ropota este bossul nostru!
10
0
In Constanta abadl revendica suprafata delimitata la nord de ion ratiu si la sud de prelungirea bucovinei, nu situata... pune mana pe carte si pe dex
8
0
Mosierul plajelor.
9
0
S-a trezit cam tarziu ABADL.
8
0
avem legi clare. depinde de cine tea numit in fonctie
5
0
Pai cu spagara de chirata normal ca abadl a pierdut toate procesele, institutia ar trebui sa o dea in judecata
20
1
Da malul lacului Sutghiol unde de la luciul apei trebuie sa fie lasati 5 m liberi de ce nu se bat Apele romane . De ce se construieste fix pe malul Lacului sau altii au inchis cu garduri . De nu mai exista faleza de promenada pe malul lacului si numsi bucati pt ca altii si au ingradit . Acolo nu mai vede Abdl
22
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272