REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.5° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

APM a aprobat RAPORTUL de monitorizare a BIODIVERSITĂȚII și CALITĂȚII APEI, realizat de AON SRL

APM a aprobat RAPORTUL de monitorizare a BIODIVERSITĂȚII și CALITĂȚII APEI, realizat de AON SRL

Replica API 4 noiembrie 2021 | 22:39 1901

În iunie, anul trecut, a fost semnat unul dintre cele mai importante contracte din cadrul proiectului major “Reducerea Eroziunii Costiere, şi anume "Servicii de monitorizare a biodiversității și calității apei". Societatea de Cercetare a Biodiversității și Ingineria Mediului AON SRL și INCD ECOIND s-au ocupat de proiect și iată că, după un an și patru luni de muncă asiduă, cu sprijinul unor profesioniști din Italia și Anglia, câștigătoarea contractului a finalizat proiectul. Studiul de Evaluare Adecvată și Raportul privind Impactul asupra Mediului a primit acordul de mediu, condiție obligatorie pentru aprobarea finanțării cu cele peste 600 milioane de euro nerambursabile, necesare realizării tuturor lucrărilor de diguri și innisipări pentru loturile:, adica zona de sud a litoralului și Tomis, Mamaia, Stavilare Edighiol și Periboina. Dacă raportul nu ar fi fost gata sau ar fi fost respins de Agenția de Mediu, România ar fi pierdut finanțarea.

Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a aprobat marți, 2 noiembrie, raportul final de Monitorizare a Biodiversității realizat de asocierea Societatea de Cercetare a Biodiversității și Ingineria Mediului AON SRL - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Industrială - ECOIND. Raportul final de Monitorizare a Biodiversității a fost realizat în baza Contractului de servicii pentru ,,Servicii de monitorizare a biodiversității și calității apei pentru proiectul „Reducerea eroziunii costiere - faza II (2014-2020)” în etapa anteconstructie” încheiat cu Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral în iunie 2020, societatea având termen 16 luni să finalizeze proiectul.

Monitorizarea biodiversității și calității apei, una dintre cele mai mari lucrări de gen realizate în Europa

Această lucrare de monitorizare este una dintre cele mai mari lucrări de acest gen realizate în Europa. Având în vedere gradul de complexitate și importanță, Societatea de Cercetare a Biodiversității și Ingineria Mediului AON SRL a adus exeperți din Italia și Anglia care și-au pus amprenta asupra lucrării, alături de experți ai Societății de Cercetare a Biodiversității și Ingineria Mediului AON, ai Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Ecologie Industrială - ECOIND, cadre universitare de la 3 Universități din România și din străînătate, cercetători ai unor Institute renumite din țară și experți independenți recunoscuți în țară și în străînătate.

acordul Agenției de Mediu

Dacă raportul ar fi fost respins, România ar fi pierdut finanțarea de 600 milioane de euro

Realizarea Raportului final de Monitorizare a Biodiversității reprezinta condiția de finanțare pentru cele peste 600 milioane de euro plăti nerambursabile necesare realizării tuturor lucrărilor de diguri, innisipari și creșterea valorii conservative pentru loturile: 2 Mai, Mangalia - Saturn, Baltă Mangalia - Venus - Aurora, Jupiter - Neptun, Olimp, Costinești, Eforie, Tomis, Mamaia, Stavilare Edighiol și Periboina.

Surse din cadrul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral au spus că realizatorii lucrării vor trebui să susțină în fața experților Uniunii Europene Raportul final de Monitorizare a Biodiversității, dar cunoscând modul în care s-au realizat lucrările și experții implicați în proiect sunt siguri că nu vor există probleme. Lucrarea va fi susțină în fața experiților din UE, cel mai probabil, la sfârșitul lunii noiembrie.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212